Synclavier Digital Regen hardware desktop synthesizer

Synclavier brengt na ongeveer 30 jaar weer een hardware synth uit, Regen.
Hij kan ge-pre-ordered worden voor 2548,95 Euro (incl. BTW):

Specificaties

Synclavier Regen Desktop Synthesizer. Includes:
• Synclavier Regen Enclosure and Button Panel
• Textured Finish
• 15 Watt Universal Power Supply
• Balanced Studio-Quality +4 dBu XLR Outputs
• DC-Coupled Outputs for Extra Punch
• Unbalanced TRS 1/4" Outputs
• Stereo Headphone Jack
• 4-Port USB Hub Switchable to Single Port DAW Interface
• 5-Pin MIDI Input
• SD Card Interface
• 480x800 LCD Display
• 12.2" x 10.2" x 2.1", 4.2 lbs.
• 900+ Factory Presets, Patches and Samples
• Enhanced Variable Sampling Rate DSP Engine



1666989265951.png

1666989293482.png


1666989318173.png

Review door Loopop:

 

Attachments

  • 1666989242396.png
    1666989242396.png
    859,4 KB · Bekeken: 138
Op basis van de naam/geschiedenis ben ik wel geïnteresseerd, maar van deze verschijningsvorm word ik toch niet heel warm. Een pizzadoos met wat drukknoppen, welgeteld 1 slider en 2 schermpjes. Dat wordt dus menudiven tot je een ons weegt. Vormgeving ziet er ook wat meer uit als een Android app dan een premium product. Zou wat meer demo's moeten horen nog, maar mijn eerste indruk is vooral een nogal overpriced plugin met matige controls in een niet al te fraai hok. Al vind ik de visualisatie van de parameters in het scherm wel weer tof gedaan. Maar waarom geen draaiknoppen eronder? Als ze zoiets in een Jupiter X achtige toestand vol schuiven en knoppen zouden releasen zou ik al een stuk geïnteresseerder zijn...
 
Interessant!
ik heb nog niet de hele review kunnen bekijken, maar wat ik er in de gauwigheid wel van zag en hoorde heeft mijn interesse gewekt.
Mijn vrouw heeft zich er al iets meer in verdiept en denkt voorzichtig aan aanschaf.
Deze gaan we eens goed in de gaten houden.
 
Op basis van de naam/geschiedenis ben ik wel geïnteresseerd, maar van deze verschijningsvorm word ik toch niet heel warm. Een pizzadoos met wat drukknoppen, welgeteld 1 slider en 2 schermpjes. Dat wordt dus menudiven tot je een ons weegt. Vormgeving ziet er ook wat meer uit als een Android app dan een premium product. Zou wat meer demo's moeten horen nog, maar mijn eerste indruk is vooral een nogal overpriced plugin met matige controls in een niet al te fraai hok. Al vind ik de visualisatie van de parameters in het scherm wel weer tof gedaan. Maar waarom geen draaiknoppen eronder? Als ze zoiets in een Jupiter X achtige toestand vol schuiven en knoppen zouden releasen zou ik al een stuk geïnteresseerder zijn.
Ik denk er hetzelfde over,en voor mij gaat die swiper al helemaal niet werken.
 
Ik ben wel overtuigd van het geluid en dat deze synth iets nieuws toevoegd aan de hardware markt, maar... Ik vind m ook lelijk, slechte interface en ik ben er stiekem van overtuigd dat in deze vorm je zelfs beter uit bent met software, want de interface zal dan toch snel direct zijn dan dit.

Ben alsnog wel heel benieuwd naar wat dit voor muziek gaat opleveren want je kunt er wel enorm complexe geluiden mee maken die vooralsnog goed lijken te kunnen klinken.
 
Ben wel benieuwd hoe deze zich verhoudt tot de Arturia versie.
 
Laatst gewijzigd:
Zou je zoiets ook in Max msp kunnen bouwen ? Ik heb het vermoeden van wel , echter mis ik vast iets dat synclavier uniek maakt
 
Ben wel benieuwd hoe deze zich verhoudt tot de Arturia versie.

De versie van arturia is toch ook gedeeltelijk van synclavier ? Er staat op de site:

The great minds from Synclavier Digital and Arturia combined to create the greatest ever Synclavier. [...]
 
echter mis ik vast iets dat synclavier uniek maakt

Dat gevoel heb ik ook, wat is het precies en is dat het geld waard? Vermoedelijk betaal je ook wel iets voor de naam Synclavier. Als dat al dan niet speciale van Synclavier niet zo noodzakelijk is, ben je niet beter uit met een selectie van enkele synths voor een algemeen, breed palet aan potentiele klanken? Er is een groot aanbod, voor 2500 euro is er wel wat te kiezen.

Verder ben ik benieuwd wat onder de motorkap zit. In het geval van bijvoorbeeld een Korg Wavestate is het een stukje vrij goedkope hardware voor algemeen gebruik waar de software op draait, het is niet veel meer dan een plugin met een kastje eromheen. Maar die zit in een heel andere prijsklasse. Als bij deze ook iets dergelijks het geval is, goedkope hardware aan de binnenkant en een hoge verkoopprijs, een strategie om per verkocht instrument er veel aan te verdienen. Bij de fabrikant moet de schoorsteen ook blijven roken, dat is begrijpelijk, maar je moet ook niet overdrijven.
 
De prijs is volgens mij wel enigzins te verklaren aan de hoeveelheid lagen synthese die dit ding ondersteund. Dat is voor hardware redelijk uniek. Voor software niet natuurlijk, maar er moet dus wel behoorlijk wat rekenkracht aanwezig zijn in dit ding.
 
Ik heb met belangstelling de demo van Loopop bekeken. Goed geluid en uitgebreide synthese verpakt in een doos met onvoldoende bedieningsgemak. Van een bedrijf dat de naam Synclavier in ere herstelt, verwacht ik iets met een.... klavier.
 
Leuk ding maar de prijs past voor mij voor geen meter.
Als je met een gewone kleine synth het niet kunt doen.Dan kun je het ook niet met een dure synth.
Sinew, ik vind je antwoord niet relevant voor Flyweights opmerking. Het gaat gewoon om de prijs aan zich. Tegenwoordig wordt er met duizenden gegooid alsof het niks is. Ik vraag me dan ook af hoe het komt dat merken zoals bv Modal heel mooie, dikke synths als Argon8 en Cobalt8 kunnen maken voor erg aantrekkelijke prijzen.
Of Korg met zijn Wavestate, OP6. ASM Hydrasynth.

Maar zeg nu zelf, een Synclavier van 799€, dat gelooft toch niemand?
 
Nauwelijks knoppen, geen smeuige analoge filters. 800 euro is idd veel beter gepast.
Voor 2500 pegels verwacht ik een hoog kwaliteit keyboard, sequencer en behuizing erbij.
Maar goed ik weet hoe de marketing werkt. En ze mogen vragen wat ze willen.
Mij doet het vrij weinig welk merk erop staat.
Komt ook nog bij dat die additieve engine met fft noise voor mij ook niet klinkt.

Er is een sales techniek die heel simpel werkt.
Je geeft het gevoel dat de potentiele koper het niet kan krijgen.
Dat triggered een lust.
Een beetje hetzelde idee als je veel voor iets moet doen en het lukt de beloning groter is.
Dus als iets duur is wekt dat het idee dat het beter is dan de goedkopere alternatieven.
En als de sales stagneerd dan doe je de prijs gewoon wat naar beneden en incasseer je weer.
Maar je kan je ook de markt uitprijzen :0

Maar goed er zijn natuurlijk ook duurdere innovatievere dingen die een kleine markt bedelen.
Dan betaal je gewoon veel om ook de ontwikkelings kosten te dekken.
 
Het is maar wat je 'heel mooi' en 'dik' noemt. Persoonlijk vind ik die plastic Korg bakken met waardeloze keybeds en matige controls die draaien op een Raspberry Pi met een VST erop verre van mooi en dik. Gewoon brol eigenlijk. De Modals ken ik niet goed, maar die waren in het verleden ook niet vies van peperdure toestellen ... met waardeloze support overigens. Hydrasynth klinkt (imho uiteraard) als een natte krant (als natte kranten schel en scherp kunnen klinken), maar wel mooie bang for buck qua hardware met die PolyAT keybeds.

Maar de prijs van dit ding staat voor mijn gevoel idd niet in verhouding tot het product - veel te weinig controls sowieso.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top