Roland nieuwe AIRA Compact mini-synths

T-8 BEAT MACHINE | J-6 CHORD SYNTH | E-4 VOICE TWEAKER

AIRA Compact plaatst de legendarische creatieve magie van Roland in de palm van je hand. Jam, perform, en ontwikkel overal ideeën met genre-definiërende sounds. Koppel AIRA Compact-instrumenten aan elkaar om je klankenpalet uit te breiden of verbind ze met MIDI-apparatuur, computers en muziekapps van je bestaande installatie. AIRA Compact is leuk, betaalbaar en eenvoudig te leren. Deze reeks brengt stevige muzikale power naar muziekmakers die veel onderweg zijn.

 
Laatst gewijzigd:
Wat misschien wel een dingetje is: volgens mij kan je geen automation opnemen.. dus niet effe filter open/close opnemen je pattern..
 
Tja die E-4 lijkt me nog wel leuk, maar als ik eerlijk ben zou ik liever iets in de trant van een VC340 willen zien zonder toetsen. Voor mij gaat het toch hoofdzakelijk om de vocoder. En dan graag lekker klein. Velen mogen die kleine machientjes speelgoedachtig vinden, voor mij is dat een pré aangezien ik weinig ruimte heb... Nou ja we zullen zien.
 
Wat misschien wel een dingetje is: volgens mij kan je geen automation opnemen.. dus niet effe filter open/close opnemen je pattern..
Klopt. En ze hebben geen control change (nog niet, misschien bij een update).
 
De manual (J-6) heeft niet eens een midi cc lijst ..... :stupid

EDIT: ik lees nu pas de vorige comment 8o)
 
Die staan al vrijwel vanaf de aankondiging online (in ieder geval de Nederlandse), maar dus nog steeds alleen online.
Ik zal wel een ouwe zak zijn, maar geef me gewoon een fatsoenlijke PDF!
Mijn Hemel. Een "internet only" manual. Volstrekt belachelijk.
 
De Aira manuals zijn al vanaf de eerste generatie ruk. De eerste batch kwam met een soort uitvouwbaar A2 ding in alle talen die amper te lezen was en nogal weinig informatie gaf.
 
prijs is 195,- per stuk.
Netjes ook dat je ze direct verkrijgbaar zijn..

Bekijk bijlage 3823259


nou, bij nader inzien zijn toch niet zo 'direct verkrijgbaar'...

Screen Shot 2022-05-17 at 20.04.07.png
 
De PDF manual is sinds gisteren beschikbaar:
De PDF manual van de E-4 staat nog niet online.

Kleine tips voor Aira Compact bezitters: koop wat Tall Trimmer Toppers van Thonk (Tall Trimmer Toppers – Thonk – DIY Synthesizer Kits & Components), dat maakt het tweaken wat gemakkelijker. En de Befaco midi cables (midi to trs cable, type A) zijn heel wat goedkoper dan de originele Boss/Roland midi to trs cables en van heel goede kwaliteit. Just sayin'... :doei:
 
Goeie tip van die Tall Trimmer Toppers en die in Moog style, ik die trimmers zoooo lelijk, en met mijn artrose handjes zijn ze eigenlijk te dun om er lekker aan te draaien. Misschien nu toch die Subharmonicon .......
 
Wat zijn jullie ervaringen met deze serie?

Ik heb de T-8 nu een paar weken in huis en vermaak mij er uitstekend mee.

Vooral het compacte met accu zorgt ervoor dat ik hem steeds snel pak, vooral savonds op de bank. Via de sync en mix-in/out optie o.a al de Korg NTS-1, Microfreak en de PO-33 eraan gekoppeld.

Overweeg om de J-6 erbij te halen voor de formfactor. E-4 spreekt mij minder aan omdat ik geen zanger oid ben, zit voornamelijk met koptelefoon op te werken zodat mijn wederhelft er geen last van heeft :)

Die tall trimmers zien er interessant uit, op eerste gezicht niet duur zolang verzendkosten meevallen.
 
Dat mensen hier zin in hebben en voor deze prijzen ook nog. Voor 195,- heb je een hele goede synth plugin die het duizend-voudige doet en beter zal klinken.
Daar heb je helemaal gelijk in. Maar je mist een beetje het opzet van deze fun bakkies (lees even de review hierboven)... Oplaadbare interne batterij en hands on zodat je ze heel gemakkelijk kan meenemen op de trein, de sofa, het kleinste kamertje,... Volledig de 195 euro waard zonder een tablet of laptop te moeten aanschaffen. Me happy :D:okdan::luv:
 
Ik snap niet dat er geen standaard accus zijn voor apparatuur zoals we die hebben in AA en AAA batterijen. Ook in deze Roland bakkies zitten accus die je niet kan vervangen en waarvan je zeker weet dat die over 3 jaar een heel stuk korter mee gaan. Ik hoop dat ze dan nog werken via USB voeding en een powerbank...

Nouja, eigenlijk snap ik het wel.... accu's dood = nieuw apparaat kopen = sales. Het zijn 'goedkope' wegwerp artikelen. Als ze normale batterijen zouden gebruiken zoals hun TR-6s of MC-101 zou ik ze eerder aanschaffen..
 
Ook in deze Roland bakkies zitten accus die je niet kan vervangen en waarvan je zeker weet dat die over 3 jaar een heel stuk korter mee gaan. (...) Als ze normale batterijen zouden gebruiken zoals hun TR-6s of MC-101 zou ik ze eerder aanschaffen..

Als ik kijk naar de prijs, dan zou ik het wel aandurven om het open te maken en iets te bedenken zodat je wel gewone batterijen kan gebruiken. Geen garantie meer na zo'n mod, maar het gaat niet om een megaduur ding.

Ergerlijk is het wel dat het zo gaat met accu's. Maar inderdaad, er zit een verdienmodel achter, dat zie je ook bij bv. de elektrische fiets.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top