GAS Therapy: ga je koopverslaving te lijf :)

Software daarentegen is altijd keihard afschrijven; niet alleen is het vaak lastig kwijt te raken (mensen zijn door alle sales etc. vaak niet meer zo makkelijk te verleiden tot aankoop van tweedehands plugins), meestal moet je stevig inboeten op de prijs die je ervoor hebt betaald én moet je nog zo'n license transfer circus door ook - wat vaak ook nog geld kost.
Over software gesproken; ik weet nog toen ik pas een Ipad had; al die synths kosten een tientje of zoiets, dus ja; wat schrijf je af uiteindelijk?
Daar ben ik in het begin toch aardig op los gegaan, binnen een half jaar een stuk of 30 apps tot ik na verloop van tijd m'n ios niet meer kon updaten.
Toen was ik van het ipad/Apple virus wel genezen.
 
Is een Roland synth kopen omdat je er gewoon één hebben wilt een vorm van GAS, of alleen maar decadent?🤔
Hoe dan ook, schuldig! ☝️

De andere drie had ik echt nodig! 🤔
 
Nog altijd nog niets gekocht dit jaar.En eigenlijk mis ik niets.
Ja,de Jupiter X telt eigenlijk niet, dat was een terugkoop.
Vooruitzichten?Misschien de Korg wavestate en opsix native, ja,dat zie ik wel zitten.
 
Ik heb af en toe flink GAS. Zit ik 3 uur demo's van synths te vergelijken krijg ik opeens zin om wat te maken.
Ik verkoop veel, vaak als ik echt iets nieuws wil kan ik ook wel wat aanwijzen in mijn setup dat enigzins overbodig is. Dat scheelt een hoop.
Een tijdje geleden kwam ik op een punt dat ik te veel had, ik had zo'n 5 synths staan en ik had ze niet allemaal echt goed bestudeerd. Nu zijn het er nog maar 2 en ken ik ze binnenste buiten.
Toch is GAS ook weleens leuk, nieuwe hardware is bij mij gegarandeerd nieuwe muziek met nieuwe elementen. Of t nou een hele synth is of een pedaaltje van 30 euro.
Ik spendeer veel tijd aan deze hobby en vraag me vaak af of mijn setup sub optimaal is. Maar tegelijkertijd heb ik ook geleerd dat te veel spullen helemaal niet fijn is. Je verdiept je niet en ik heb altijd het gevoel dat ik alles moet gebruiken.
Nu is alles op alles aangesloten, heerlijk. M'n 0 coast en Trs6 gaan allebei mijn grandmother in, die kan naar eurorack en is daarna verbonden met een serie pedalen, met stereo delay ene reverb op het einde. Werkt als een trein!
Wat ik nu niet heb is een poly, ik kijk veel naar de nymphes, deepmind, argon8 en megafm, maar monofoon werkend kan al zoveel. Met arpegiators, delays, of meerdere opnames met midi geven al opties voor een soort akkoorden.
 
Maar tegelijkertijd heb ik ook geleerd dat te veel spullen helemaal niet fijn is. Je verdiept je niet en ik heb altijd het gevoel dat ik alles moet gebruiken.
Da's precies de reden waarom ik vrijwel niets meer koop omdat teveel dingen je ook afleiden en ik ook daardoor verdieping een beetje uit de weg ga.
Alhoewel ik voor een VCS 3 remake zeker nog een uitzondering maak, een beetje GAS moet kunnen denk ik. ;)
 
Nou er zijn beroerdere verslaving... wanneer je bedenkt dat bepaalde gear al decennia lang alleen maar meer waard wordt is het in ieder geval geen kapitaalvernietiging :) Durf te leven mensen!
 
Soms zie ik iets of er ontstaat iets in mijn bewustzijn en dan word ik heel druk om dat te verwezenlijken. ... Is dit ook een vorm van GAS?

Ja, ook een soort van GAS. Het eerste herken ik wel, het blijft een beetje stokken bij het tweede bij mij. :D Heb een la vol met allerlei ontwerpjes en ideeën, sommige wel 'ns geprobeerd op een breadboard, maar een finished product laat nog op zich wachten. Druk met andere dingen, helaas.
 
Heb vroeger met de band waar ik toen in zat een geleende TR-505 gebruikt van de plaatselijke muziekwinkel die van Henk W.was geweest (z'n naam stond ingegraveerd onderop het apparaat, en hij woont hier inderdaad in de buurt) toen onze drummer met vakantie was. Serieus.
En sindsdien ben je ook fan natuurlijk, geef 't maar toe. :D
Ik neem aan dat ie die gebruikte bij schnabbels, hij met z'n gitaar en dan een ritmebox erbij?
Dat zou voor fans wel een collectorsitem zijn denk ik maar hier op het forum zouden ze 'm snel verkopen denk ik. :D
 
Laatst gewijzigd:
En sindsdien ben je ook fan natuurlijk, geef 't maar toe. :D

Niet verder vertellen! :D

Geen idee waar hij 'm toen voor gebruikte, misschien alleen om een ideetje uit te werken en zo een basis te hebben voor een begeleidend ritme. Zo'n 505 is nogal beperkt en klinkt gortdroog. Met een beetje reverb knapte het op en voor gebruik in het oefenhok voor een paar weken voldeed het wel.
 
Niet verder vertellen! :D

Geen idee waar hij 'm toen voor gebruikte, misschien alleen om een ideetje uit te werken en zo een basis te hebben voor een begeleidend ritme. Zo'n 505 is nogal beperkt en klinkt gortdroog. Met een beetje reverb knapte het op en voor gebruik in het oefenhok voor een paar weken voldeed het wel.
Toch niet ZIJN patterns gewist, hoop ik! Erfgoed!
 
Het was bij mij een beetje , waar ik vroeger geen geld voor had wilde ik nu hebben. Toen had ik geen tijd en veel spullen. Nu minder spullen en wat meer tijd. GAS hoort er een beetje bij. Voor mij als hobbyist dan. Enorm knap dat er mensen zijn die hele albums maken met slechts 1 stuk software of zelfs maar 1 mpc. Het kan maar ik heb de focus niet.

Ik heb ook altijd gedacht mezelf beperken met spullen levert vanzelf de focus op , maar zo werkt het ook niet bij mij.
 
Ik ben wel fan van een hoge rotatie. Nieuwe /andere instrumenten uitpluizen is juist een van de dingen die ik leuk vind van deze hobby.
 
Mijn uitdaging is het net om ook muziek te maken met zo weinig mogelijk hulpmiddelen. Op mijn vakantie in Duitsland voor de lol alleen met mijn Lenovo laptopje, Bitwig Studio en een sample bezig geweest (toetsenbord van laptop als input gebruikt). Dat ging best wel redelijk goed. Het meeste zit gewoon in je hoofd.
 
Nog altijd nog niets gekocht dit jaar.En eigenlijk mis ik niets.
Ja,de Jupiter X telt eigenlijk niet, dat was een terugkoop.
Vooruitzichten?Misschien de Korg wavestate en opsix native, ja,dat zie ik wel zitten.
Is erbij gekomen een 2dehands Modal argon8,en ja goed syntje tuurlijk, anders koop je het niet!
Dus het blijft wat ik op het oog heb bij het minimale.En ja de nu al 3jaar bestelde osmose is er nog altijd niet.
 
Back
Top