Mijn studio annex crib annex recording studio XIX

Ik wil ook graag een extender, maar dan voor de 16 schuiven :). Tip voor de x-touch one in Ableton, met een custom script kan je ervoor zorgen dat wanneer je met de muis een kanaal selecteert in Ableton, dat de x-touch one dan ook gelijk op dat kanaal staat.
 
Hier is mijn (software) studiootje.
20220525_083008.jpg
20220525_082912.jpg
 
Yep, als read en write aan staat moet je voorzichtig faderen.
hij staat al snel open. (volume)
kwestie van wennen...
 
Mooie studio! :okdan:

Ik ben ook heel blij met m'n X-Touch One
en wil 'm uitbreiden met de X-Touch Extender...
van één kanaal naar 8 kanalen.

(een luxe probleem)
De "touch" is heel gevoelig. als je het alleen al aanraakt registreert ie dat al.
Dat hoort zo he, select channel when touching the fader. Je kan dat vaak in je DAW aan of uit zetten. In Logic wel in ieder geval.Ik heb het uitgezet op mijn avids. Het zijn nml capacitaire dingen die faderschuiven :)
 
Die X-touche one heb ik ook. Goede kwaliteit dat ding. Ik heb hem met Bome Midi Translator custom gemapt. Werkt echt super. Volume, sends vd tracks maar ook pitch en volume per clip in Ableton te besturen.
 
Mooie studios weer hier hoor!

Afgelopen vrijdageen nieuwe woning gekocht. Daarbij gaat m'n huidige thuis studio ook verhuizen. Einde van een tijdperk. Gelukkig in de nieuwe woning voldoende ruimte om te kunnen uitbreiden (en om wat aan de akoestiek/kabelmanagement te doen).
Ik heb een tijd geleden ook een nieuw huis gekocht. Moet nog wel worden gebouwd maar ik wil toch ook alvast even nadenken over de inrichting van de studio. Net wat Nick zegt, dat is het moment om een aantal zaken vanaf de basis beter aan te pakken. Maar ik zie wel al een beetje op tegen de verhuizing van alle (vintage) synths en andere spullen....kijken hoe dat het beste geregeld kan worden.

En in de tussentijd dit draadje maar wat meer volgen om inspiratie op te doen :)
 
Mooie studiootjes allemaal!
Ik ben mijn bescheiden setup wat aan 't aanpassen. De digitale piano moest van de huiskamer naar de zolder zodat we beneden een mooie speelplek hebben voor onze kleine. Op zich wel nice om alles bij elkaar te hebben. En een supergoed klavier. Alleen lastig in te passen zo'n piano, maar denk dat ik een oplossing heb gevonden. :D Eens kijken of ik vanavond een pic kan posten.
 
@Behamut Wel lekker zo alles bij de hand. Ook wel mooi om zo direct de piano sound van de Yamaha met de Roland tovergelijken. Welke bevalt jou het beste?
 
@Bahamut : Mooi! :) De kruk is begrijpelijk als je achter de piano zit, hou je dat wel vol wanneer je wat langere tijd de computer gebruikt?
 
Zo gebruik ik hem ook. Kan je makkelijk van pc naar toetsen schuiven. De mijne had echter wel 2 meter lang mogen zijn.

DE PIANOKRUK!

Jeetje Mina, waar zitten jullie allemaal aan te denken.
 
Vraag me af wat er rechts van de tafel nog gaat komen...
 
@VasC :
De Yamaha heeft kwalitatief betere piano's. De Roland HP-505 is een jaar of 10 oud. Maar wat betreft de speelbaarheid, kwaliteit van het klavier, aanslaggevoeligheid/dynamiek e.d. is de Roland veruit de betere. Pianomuziek die ik aardig kan spelen op de Roland, krijg ik niet op dezelfde manier uit de Yamaha. Eigenlijk kan ik nu pas echt goed op de Yamaha gaan spelen, met het klavier van de Roland. :) Maar het wordt nu ook wel heel interessant om een mooie piano VST aan te schaffen.

@Disharmonic :
De kruk is vooral voor spelen inderdaad. Voor langer computer werk switch ik naar de bureaustoel. Lijkt me niet goed voor de rug.
 
Na een verhuizing eindelijk een eigen ruimte voor een “ studio “ :)
Waarom is die Expressive E Touché bijna 400 euro?
Ik heb goeie dingen gehoord maar vind het nog steeds een prijzig kaartje voor 'n eenvingerige controller...
Misschien kan jij uitleggen waarom die controller zo duur is, want ik heb wel interesse in!

Verder: puike studio!:okdan:
 
Nou dit had ik eerder moeten doen. Echt fijn om het klavier van de Roland nu altijd bij de hand te hebben. Het grootste probleem met het klavier van de MODX8 is niet eens het speelmechanisme van de toetsen, maar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, namelijk plakkerig plastic.... De "Ivory Feel" toetsen van de Roland zijn echt zoveel fijner.
Het bevalt zo goed dat ik gelijk wat third party piano libraries voor de MODX heb aangeschaft.
Via de MODX piano spelen is net wat sneller en laagdrempeliger dan met een grote piano VST (en ik ben er nog niet uit welke VST ik wil hebben :D).
 
Back
Top