Korg Wavestate 2.0, nieuwe firmware

e213207da46854f534b4eeda1662f70e_pc.jpg



Er is een nieuwe versie van het OS voor de Wavestate uitgekomen, dit keer versie 2.0. Dit is een OS-versie die je, Korg doet het wel vaker, stijl achterover doet slaan.

In het kort de hoofdfeatures:

- User sample import:
Je kunt nu de korg wavestate met maar liefst 4Gigabyte aan eigen gemaakte samples uitbreiden. Dit was 1 van de meest gevraagde features en het is geweldig dat we nu een wavestate volledig naar onze eigen hand kunnen zetten

- Software editor: Je kunt nu de wavestate volledig programmeren via een nieuwe software editor voor de wavestate

- Hold Notes and Chords: met 1 druk op de knop kun je nu een layer in hold mode zetten (voor bijvoorbeeld drones of specifieke noten, hier was ook veel om gevraagd)

- Scale support: als je arps of patterns maakt kun je die nu routen door een toonladder zodat het altijd klopt met wat je speelt

- Gain Scaling voor de korg MS20 en Polysix filter


Met deze update krijg je eigenlijk een Wavestate on Steroids!

bron:
Version 2.0 | wavestate - WAVE SEQUENCING SYNTHESIZER | KORG (USA)

De algemene thread op SF over de Korg Wavestate vind je hier: Korg Wavestate



Software editor
237cf608e526689f645228e420cd8b9a_pc.png


Sample import proces


walkthrough van de nieuwe features
 
Last edited by a moderator:
Korg heeft de opsix en wavestate native plugin uitgebracht.
Eigenaars van de hardware versie hebben een serieuze korting!
klopt,
je kunt een coupon code vanuit de wavestate hardware editor genereren. Je moet dan wel even je wavestate updaten naar de laatste versie.

hier de instructies om vanuit de hardware versie de korting te krijgen:
1. Download wavestate system version 2.1.0 or later and wavestate Editor/Librarian 1.1 or later:
https://www.korg.com/us/support/download/product/0/840/...
2. Update your wavestate hardware, and install the new Editor/Librarian.
3. In the Editor/Librarian, open the File menu and select "Get Plug-in Coupon…"
4. A dialog will appear, with the coupon code; follow the on-screen instructions to use the coupon in the KORG Shop.
 
cool wel vet dat ze native plugin hebben. De opsix en wavestate hebben me als hardware niet getrokken omdat ze juist als een plugin klinken.
Dus voor mij is een plugin dus handiger.
 
Waarschijnlijk(zonder twijfel)zal er voor de modwave ook een software versie uitkomen.😉
 
Ik heb de Wavestate nu anderhalf jaar en het is een waanzinnige synth. Té waanzinnig. En fantastisch als je volop gebruik maakt van al zijn mogelijkheden.
Maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet verder kom dan preset n° 10 so to speak. Dit is een sounddesigners weapon en ik kom helemaal niet meer toe aan eigen klanken maken...toch niet op de Wavestate. Jammer maar helaas.
 
net even een half uurtje snel getest,

ik ben onder de indruk, ik hoor eigenlijk zo op het eerste gehoor geen verschil met de hardware, maar ik heb nu wel het voordeel dat je gewoon meerdere wavestate natives tegelijk kon gebruiken.
Dus eerst heb ik mijn eigen sound libraries er in geimporteerd en daarna mijn eigen sample library die ik op de hardware versie had staan in de waldorf native geladen. (je kunt gewoon al je eigen sounds en samples van de hardware versie importeren in de native versie).

Vervolgens drie keer een wavestate native geladen en in elke wavestate native 1 van mijn eigen sounds geladen. Dat is echt een ambient mayhem, 12 wavesequenced layers die je tegelijk live kan spelen, echt bizar hoe dat klinkt. CPU is wel flink, ligt tussen de 10 en 30 procent afhankelijk van je patch (met name de overb reverb knalt er wel in kwa cpu). Wel is het een soort van initiele footprint kwa cpu, meerdere wavestate natives maakt voor de cpu niet zoveel uit tot nu toe.

prijs was overigens 47 euro als je de coupon genereert vanuit de wavestate editor voor de mensen die de hardware bezitten. Voor niet wavestate bezitters is het nu 149 dollar.

wavestatenative.JPG
 
Ik heb gisteren uitgebreid getest met mijn eigen sounds en ik hoor eigenlijk geen verschil met de hardware versie.

Wat mooi is dat alle sounds die je maakt gewoon uitwisselbaar zijn tussen de vst versie en de hardware versie. Je kunt dus gewoon in de vst je sounds maken en die in de hardware inladen. Of andersom, alle sounds die je maakt in de hardware versie kun je gewoon inlezen in de vst versie.

Hetzelfde geldt voor de eigen sample library. In de nieuwe bijbehorende korg sample editor kun je al je multisamples laden en daar dan een compiled bank van maken die je in de vst kunt refereren op je harde schijf. Daarmee kun je dus 4 gigabyte aan streaming samples toevoegen voor gebruik in wavesequencing. Extreem krachtige feature is dat.

Het editten in de vst editor is veel gemakkelijker dan in de software editor, het is veel beter doordacht en vooral het modulation matrix gedeelte is nu veel meer overzichtelijk geworden in de plugin.

Ik heb even snel een eerste test met mijn eigen sounds opgenomen in de vst, die video staat hieronder.
 
Ik heb gisteren uitgebreid getest met mijn eigen sounds en ik hoor eigenlijk geen verschil met de hardware versie.
Ja dat had ik wel verwacht. Ok wellicht een mini verschil met de dac's maar dat vind ik mierenneukerij.
Das wel tof dat je de plugin vaak kan laden en kan uitwisselen met de hardware of kan kiezen om helemaal niet voor de hardware te gaan.
Kwa business model ook geweldig. de waarde van procucten zit hem altjd in de software en Korg kiest hier voor een dev model en toolchain waarbij de Hardware en VST dezelde code gebruiken. Daarmee kunnen ze met hun investering veel meer kopers gebruiken. En de VST zou niet zo een last van het chip tekort hebben.

Ik ga de OPsix en Wavestate goed checken. Kan me wel voorstellen als je aan de VST verknocht raakt dat je dan toch wel de hardwae wil hebben.

Dit is toch al de tweede keer dat Korg progressief bezig is, net als met de Prologue
 
Ja dat had ik wel verwacht. Ok wellicht een mini verschil met de dac's maar dat vind ik mierenneukerij.
er is ongetwijfeld verschil door de dac's en natuurlijk ook door de audio interface die er nog tussen zit. Ik ga voor mezelf ook nog wel even een imprint maken van beide tegelijk en de grafieken over elkaar leggen. Maar inderdaad behoorlijk theoretisch.

Voor mij was belangrijk dat als ik de Wavestate VST open met een eigen sound en de Wavestate hardware met diezelfde eigen sound, dat dat hetzelfde zou klinken op het gehoor. Ik kan bij zo'n test niet blind zeggen welke bron het geluid voortbrengt, dus voor mij geeft dat aan dat de VST gewoon dezelfde sound heeft als de hardware, maar dan met het extra voordeel dat je meerdere wavestate natives tegelijk kunt gebruiken (syncen van al die layers gaat foutloos).

daarnaast kun je met de vst natuurlijk sowieso je eigen goede keyboards gebruiken en in de editor heeft aftertouch nu ineens verbazingwekkend een grotere rol gekregen :D
 
Laatst gewijzigd:
Korg wavestate hardware vs wavestate native vst: sound comparison

ik heb even een video gemaakt waarin ik de sound vergelijk tussen de wavestate hardware en software versie (wavestate native).

Ik speel een aantal factory patches en een aantal eigen sounds op beide synths om te kunnen vergelijken.

Er zijn me wel wat dingen opgevallen, maar ik ben wel benieuwd, wat vinden jullie van de sound op beide synths, komt het overeen?

 
gedefinieerder en helderder, omdat de analoge AD conversie v/d HW naar PC er een smoothing dekentje er overheen legt.
Ik denk dat via een spdif connectie er een heel stuk minder verschil zou zijn.
 
gedefinieerder en helderder, omdat de analoge AD conversie v/d HW naar PC er een smoothing dekentje er overheen legt.
Ik denk dat via een spdif connectie er een heel stuk minder verschil zou zijn.
ja ik ben het met je eens, maar ik vraag me af of dat echt door de ad conversie komt, hier op de monitoren hoor ik het verschil voor sommige sounds wel en bij andere is het compleet onhoorbaar. Ook de analysers komen echt heel erg overeen, maar je hoort bij sommige sounds wel een verschil in het voordeel van de hardware.

Maar ik vermoed dat dat eerder te maken heeft met sound parameters in de vst die net niet helemaal goed staan, waarschijnlijk door de import van de presets. Anders zou ik vergelijkbare veranderingen horen bij elke sound en dat is zeker niet het geval, daar ga ik dit weekend nog even induiken waardoor dat verschil veroorzaakt wordt.

Overigens vind ik de sound kwaliteit verschillen echt minimaal, met een blind test zou ik het verschil niet aan kunnen wijzen, wel bij een 1 op 1 test. Maar dat soort minimale dingen los je in een mix met het grootste gemak op.


Ik heb ook de OPSIX vst gekocht (is 147 euro tot 1 april). Dat is een enorm indrukwekkende sound wat daar uit komt, klinkt echt veel beter dan bijvoorbeeld de arturia dx7-V. Ook is de interface top, je ziet in realtime wat je doet en FM programmeren hierop is echt een eitje door de visuele feedback aangezien je alle 6 de verschillende oscillators in 1 overzicht ziet en ze een kleur code gebruikt hebben voor de carriers en modulators.

Er zitten nog wel wat issues in de opsix vst (Zoals bijvoorbeeld dat die in idle stand meer dan 30 procent cpu gaat gebruiken), maar dat heb ik inmiddels aan ze gemeld dus zal wel opgelost worden in de volgende versie.


opsixvst.JPG
 
Kan iemand mij toevallig helpen aan een DMGeetje Wavestate versie 1.0.6? Wellicht heeft iemand deze versie nog op zijn schijf staan? :halleluja
Zover ik zien kon heeft Korg deze nu echt van hun site geknikkerd en loop nu ook tegen hetzelfde probleem aan als vele voor mij en kan daarmee de laatste update niet uitgevoerd krijgen.. :?
 
Kan iemand mij toevallig helpen aan een DMGeetje Wavestate versie 1.0.6? Wellicht heeft iemand deze versie nog op zijn schijf staan? :halleluja
Zover ik zien kon heeft Korg deze nu echt van hun site geknikkerd en loop nu ook tegen hetzelfde probleem aan als vele voor mij en kan daarmee de laatste update niet uitgevoerd krijgen.. :?

dan even wachten en onder de nieuwste firmware zie je een linkje staan waar dan staat: click here for previous versions
klik daar op en dan kun je alle firmwares daar zien (vanaf 1.03)
 

dan even wachten en onder de nieuwste firmware zie je een linkje staan waar dan staat: click here for previous versions
klik daar op en dan kun je alle firmwares daar zien (vanaf 1.03)
Super! :okdan::biertje:
 
Ik heb ze ook gekocht, maar zie die idle 30% cpu bug niet op mijn intel mac.
 
Ik heb ze ook gekocht, maar zie die idle 30% cpu bug niet op mijn intel mac.
het is alleen in de opsix Native, maar het zou kunnen dat het op de mac niet voorkomt, ik heb wel meer berichten online gelezen dat die opsix met verschillende grafische drivers verschillend gedrag vertoont.
 
zou kunnen dat ze avx geoptimaliseerd zijn, daar is zo'n intel xeon erg goed in. Maar die opsix registreerd bijna geen cpu-load. Ziet er strak uit en klinkt inderdaad erg mooi digitaal. Niet zo scherp als een dx7 zeg maar. Die wavestate is ook leuk, maar die editen wel weer erg vaag :)
Jammer dat daar nog geen librarian voor is die werkt zonder dat er een HW variant aanhangt (gui start dan niet door), dan kan je geen 3rd partypacks toevoegen, dat is me met die opsix librarian wel gelukt.
 
Back
Top