Arturia brengt Brute Noir Editions uit: MiniBrute 2/2S & DrumBrute Impact

Arturia-Brute-Noir-Editions-768x470.jpeg

Arturia heeft zijn analoge Brute Synthesizer en drummachine-reeks (MiniBrute 2/2S, DrumBrute Impact) nieuwe Noire Editions-jasjes gegeven. Het is bekend dat Arturia graag met kleuren speelt. Vooral met beperkte zwarte edities, zie Keystep enz.

Nu kun je drie van hun bekende Brute analoge instrumenten in het zwart krijgen, genaamd Noir Editions. En natuurlijk maar voor een beperkte tijd.

Arturia Brute Noir Editions zijn nu beschikbaar: MiniBrute 2/2S voor € 499 per stuk, en DrumBrute Impact voor € 299.`

https://www.arturia.com/brute-noir-editions
 
Last edited by a moderator:
Ze zien er alle drie wel chic uit. In het zwart is het toch allemaal net iets mooier dan de standaardkleurtjes. Eindelijk is die lelijke oranje streep bij de DrumBrute Impact weg. :)
 
Ik vind ze er wel heel fraai uitzien, maar geen reden om mijn 2S er voor in te wisselen.
Bovendien zou dat dan weer niet matchen met de RackBrute. ;)
 
Oeh, dit is wel interessant! Ik ben aan het overwegen om een Moog Grandmother te kopen, maar deze is een stuk goedkoper… ik ben nu een beetje aan het twijfelen gebracht
 
Ik ben aan het overwegen om een Moog Grandmother te kopen,.....ik ben nu een beetje aan het twijfelen gebracht
Als bezitter van zowel een MiniBrute 2S als een Matriarch zou ik toch ten stelligste aanraden die twee nog eens goed te bestuderen, te beluisteren en als het kan zelf te bespelen.

Niets ten nadele van de MiniBrute, maar ik vind de MiniBrute klankmatig toch niet gelijk opgaan met de Grandmother.
Uiteraard is dat voor een deel ook gerelateerd aan smaak en voorkeur, maar voor mij is de MiniBrute een leuke bak met een meer dan uitstekende sequencer, maar ik gebruik hem toch voornamelijk als ondersteuning in mijn modular.
Als op zichzelf staand instrument vind ik de klank wat schraal of misschien is onaf een beter woord, daar waar m'n Matriarch zich meer dan uitstekend staande houdt.
 
Sowieso, als je naar een grandmother aan het kijken bent en je kan doorsparen/het je veroorloven om naar de matriarch te kijken… hemels ;)
 
ah de minibrute... De eerste synth die ik kocht en haatte en verkocht... Test m voor je m koopt... ik hou van rauw ruig en brute maar niet vd minibrute.
 
De eerste synth die ik kocht en haatte en verkocht
Dezelfde ervaring hier, met de eerste MiniBrute dan.
In de tweede MiniBrute zag ik vooral een fijne sequencer en een bundel modules die van pas kwamen in mijn beginnende modular.

Het lukte mij met de eerste MiniBrute niet om er iets uit te krijgen naar mijn smaak, maar ik vind de MiniBrute 2S daarin echt anders.
Het (semi) modulaire aspect maakt meer mogelijk met o.a. de metalizer en dat tezamen met de sequencer maakt hem voor mij nog steeds erg bruikbaar met mijn modular.
 
Ach….bij de genoemde Grandmother en Matriarch heb je inmiddels dezelfde keuze qua kleur. ;)
 
vind deze zwarte look toch beter geslaagd als hun "Creation" reeks
 
Bovendien zou dat dan weer niet matchen met de RackBrute.
Dat was het eerste waar ik ook aan dacht. ik vind ze met die houtkleurige zijkanten beter maar als je alleen de 2S hebt dan maakt het niet veel uit of ie zwart of bruin is vind ik.
maar voor mij is de MiniBrute een leuke bak met een meer dan uitstekende sequencer, maar ik gebruik hem toch voornamelijk als ondersteuning in mijn modular.
Zo zie ik het ook, een prima sequencer, goed voor allerlei sequences met lekkere sounds en noises en prima icm de rackbrute met wat modules maar als echte synth toch wat mager of je moet vooral acid/techno dingen doen.
Ook voor dit soort dingen doet ie het prima; selfgenerating patches
Als op zichzelf staand instrument vind ik de klank wat schraal of misschien is onaf een beter woord, daar waar m'n Matriarch zich meer dan uitstekend staande houdt.
Mee eens, klankmatig komt ie als allround synth te kort vind ik.
 
Back
Top