Sto - Wantveld

Sto

Stamgast
Lid sinds
13 januari 2014
Berichten
191
Locatie
aan Zee
Voorjaar 2021, na een zonnige standwandeling met mijn geliefde neergestreken bij Beachclub Wantveld in Katwijk aan Zee.
De koffie met heerlijk warme appeltaart, het lekkere voorjaarsweer en het goede gesprek gaven de inspiratie voor de rustige en warme analoge sound.
Diezelfde dag uitgewerkt en opgenomen met Roland MX-1, 2x TR-8, TB-303, TR-606, SH-101, SBX-1, BOSS RRV-10, BOSS RCE-10
Alvast veel dank voor jullie reacties!:halleluja

 
Klinkt lekker de 303 sounds. Het lijkt mij iets meer op een Jam dan op een volledige track. Dat analoge soundje die de hele track 1x in de bar voor komt begint na een tijdje wel een beetje zeurderig te worden, die had je best er even uit kunnen laten.
 
Deze zou me wellicht wat meer pakken onder een stroboscoop en met zweet aan de muren. :) Beetje vroege Acid Junkies feel, live met de beperkingen van een paar doosjes. Drums mogen zeker wat meer variatie in, iets te statisch voor mij. Maar dit zou persoonlijk kunnen zijn. Ook de 303 lijn, ik bleef een beetje wachten op meer uiteindelijk. Mix klinkt wat mij betreft prima!
 
Lekkere minimal stamper. Deze in een donkere tunnel, hoppaa.

... had ik genoteerd voordat ik je eigen beschrijving las, haha. Grappig.

stroboscoop en met zweet aan de muren.

Dat. Precies dat. Nice.

Misschien hadden de snares en/of claps door een (rits) effect(en) gekund. Iets meer soundscape maken, nu is 't wat droog allemaal. En geeft je weer iets om mee te spelen, zonder dat het (hard/bewust) opvalt.
 
Lekkere dikke kick en fijne groove die er daarna onstaat. Die hats in het begin vind ik wat minder goed geplaatst, verder wel een lekkere vibe in de rest van de track. De track is op zich wel wat droog, maar toch kan het dat ook wel weer hebben, is in ieder geval lekker space-baar :P
 
Eens dat het wat droog is allemaal. Maar op zich een lekker trackje!
 
Vet. Beetje droog nog, wel. Ben laatste erg fan van een supersimpel laag. Dit is dan ook te gek, is dat gewoon een low tom met effecten?
 
Het minimale is gaaf. Steeds een geluidje er bij en er af, mooi. De bas liet wat resoneren in de gang hiernaast, dit was de 1e track die dat deed, knap werk:) Op een gegeven moment wordt het wat saai. Mist een element wat de steeds doorlopende synth breekt.
 
vanwege de eenvoud briljant. ik zou de snare weglaten of vervangen met een rimshot oid en de hihats donker maken. goeie lengte en er moet iets visueels bij om de melodie van de twee tonen te accentueren. ik denk aan twee danseressen die ik zag toen ik in trance raakte ;) kan heel effectief zijn. Complimenten! Jah! geweldig
 
diepe mooie kick, mooie grein geluidje (...), en aha de 303! zwiept mooi mee.

wat ik het grein geluidje noem, werkt sterk in dit nummer, een filter envelope? mooie timbre strike...

de 303 is hier perfekt gebruikt.

exaltatie!

drums, sterk. de hele track sterk, essentieel, niet meer dan noodzakelik is (sja, géen definities geven, VINK!), sterk. sterk.
 
Normaal ben ik niet zo van het héle minimale, maar sodekneiters dit staat wel hoor! Er gebeurt precies voldoende, top gedaan!
 
lekker hoor..minimalisme is een kunst die ik zelf nog steeds niet goed versta..ik gooi er toch altijd weer te veel in..haha. je hebt al je X0X doosjes goed gebruikt!
 
Jeuz ik weet nie of het aan mij lag maar alsof het de tocht uit de kozijnen trok
Lekker fris ineens niks klamme krochten, ze zouden dit eens in een sauna op moeten zetten
Dat zweet pas lekker
 
Ik zou de meest typerende geluiden automaten met effecten, want hij klinkt een beetje monotoom. Al bij al krijg je een stem omdat je zo goed je best gedaan hebt :)
 
dit doet me erg denken aan mijn eerste jams met enkel hardware, enkel merk ik zo al dat je fx frisser klinken dan de mijne toen :D
 
Vette sounds, hij kick er meteen lekker in. Je hoort wel duidelijk dat een jam is. Niks mis mee, maar dan wordt het wel snel partijtje aan, partijtje uit. Voor een luisterliedje mis ik wat structuur en opbouw. Gekozen sounds zijn prima en dit lijkt me heerlijk om live te doen. Dan hoeft er ook geen structuur in en ga je gewoon 2 uur achter elkaar improviserend door.
 
Tof nummertje!
Dit is er zo één van luisteren naar wat er veranderd ipv wat helzelfde is. Met plezier naar geluisterd.
En dan is het goed dat je met dit nummertje onder de 6:00 bent gebleven.8)
Op mijn lijstje!
 
Back
Top