mrdrbobo - He lifts me up

Mrdrbobo

harmoneus
Lid sinds
24 oktober 2004
Berichten
127
Locatie
DenHaag/Rdam

Fijn weer meegedaan dit jaar, met een positief getoonzette tune in een stijl die hier niet zo gangbaar is (dus ik vrees het ergste). Met dank aan vocaldownloads.com. Was weer heel leuk om te doen in de kerstvakantie. Ben erg benieuwd waar jullie allemaal mee komen. Ik put altijd veel inspiratie uit deze contest!
 
Goeie track zeg, heel muzikaal met mooie progressies!:okdan:
Fijne mix tussen old skool en meer moderne invloeden, ik heb 'm al genoteerd voor een punt.
 
Lekker! Klinkt een beetje dof en op de achtergrond maar kan ook bewust gedaan zijn want past ook wel. Het geeft een goed antwoord op de lyrics “wat moet je met je gear in een lockdown? Shalalalala..”
 
Hey, super mensen, die positieve reacties, dank jullie wel. Ik dacht dat het genre hier in een zwart gat zou vallen...
Maar je mix laat het wat afweten en vind ik een gemiste kans...
Klinkt een beetje dof en op de achtergrond
Dank voor dit commentaar. Ik worstel inderdaad altijd met mixen, ik weet niet hoe ik er meer lucht in krijg, meer dynamiek, en als het op mijn monitors (Alesis One passive) aardig klinkt is het op de headphone weer te basheavy en in de huiskamer hoor ik dan ineens weer een rare baspeak. @sKeLeTvM kun je iets preciezer omschrijven waar je de mix slecht vind?
En @mcdjan007: dat doffe herken ik niet, waar in het stuk, of bij welke instrumenten? Of overal?
Tips welkom!
 
En over old skool gesproken, gave 70ties feel, maar wel in een modern jasje met die vocals erbij! Some funky shit, heb hier echt ff van genoten!

PS ik sluit me wel aan bij dat doffe, over de hele mix naar mijn oren, maar op zich past dat wel bij de mix/ sound van vroeger (70ties), maar als dat niet bewust is, en je toch meer hedendaags wil klinken dan is daar nog wat te leren ;) (maar niet van mij :P, ben zelf ook maar prutser)
 
Funky 70s, de mix klinkt ook wel echt 70s stijl, of dat positief of negatief is weet ik niet, het is hier al eerder gezegd dat het een klein beetje dof klinkt. Maar hier doorheen geluisterd en dan blijft er een mooie complete track over met een goeie vibe.
 
Totaal niet mijn smaak, maar na twee-derde van de inzendingen beluisterd te hebben was dit a) behoorlijk verfrissend en b) ben ik erachter gekomen dat ook mijn muzieksmaak/inzending volledig afwijkt van de hier heerschende norm :D
Ik vond jouw opgebouwde sfeer en instrumentenkeuze in elk geval erg lekker. Succes! :okdan:
 
Niet mijn smaak maar lekker nummer. Id wat dof zoals al gemeld. Maar het swingt de pan uit. Lekker veel variatie ik vind het een pluimpje waard
 
En @mcdjan007: dat doffe herken ik niet, waar in het stuk, of bij welke instrumenten? Of overal?
Overal. Niet extreem ofzo maar luister gewoon random naar de andere inzendingen en dan je eigen track dan is het vermoedelijk snel duidelijk.
 
Tja de mix... Ik geef daar weinig om. Veel goede jazz/funk platen waar de mix ook bets gaar is.
Heel knap dit en man die bass is echt baas.
Klein minpuntje:op 1.38 schuurt de harmonie erug. alsof je keys meespeelt met een gesample track.
 
Zeer muzikaal en genoeg afwisseling om te blijven luisteren! Klinkt alsof er een hele band aan het werk is. Ook leuk zoals je met de zang omgaat. Effe zo'n orgel er bij voor de gospel feel. Op mijn speakers klinkt het overigens OK, maar idd mijn oren (of wrsch i.h.a. alle oren) corrigeren eventuele foute klankkleur vaak automatisch. Dat maakt mixen ook zo moeilijk!
 
Het heeft inderdaad wel een ouderwetsche sound, wat het ook wel authentiek naakt in dit geval.
In dat geval zou wat extremere panning er ook wel bij passen. Positieve vibes!
 
Dank voor alle reacties musicollegas!
Het geeft mij een zeer fijn kerstgevoel.
Het geheim van mijn sixties/seventies sound zal ik op 23 januari onthullen!
 
Ik zou er look, wijwater en een kruisbeeld erbij nemen.. omgekeerd kruis, wel te verstaan. Leuke en groovy track. Origineel en puur retro. Top gedaan!
 
heerlijk nummer.ik hou wel van een funky jam. De mix kan idd wel wat aan gesleuteld worden..het is gortdroog allemaal, en dat is op zich ok, maar het zou idd wat opener kunnen klinken.
 
Lekker verfrissende inzending! Mooi die blazers! Basje klinkt voor mij net iets te synthi, maar dat mag de pret niet drukken! Stem!
 
Back
Top