Dream Frontiers [Ambient Chill]

Seva Randeep

Music & sounds
Lid sinds
13 januari 2008
Berichten
454
Locatie
Roermond
Ola, ben weer met een ander trackje bezig. Ik wilde eigenlijk een ambient track maken, maar opeens zat er een beat in en synth-lijntje.

De track heette eerst anders, maar ik vond de presetnaam van een Omnispere-geluidje, dat ik gebruikte, wel leuk. Dus heb ik die track maar ook zo genoemd. Ik vond de naam eigenlijk zo leuk, dat ik een albumpje, waar ik vorig jaar al aan begonnen was, hernoemt heb naar deze track. Dat albumpje, met 4 nummers, wilde ik eigenlijk als een ep'tje uitbrengen, maar opeens is er deze track die daar op hoort :-)



Gebruikt:
FL Studio
Omnisphere
Sylenth1
Raum
KSHMR Essentials
Fresh Air
Wat percussie sampletjes.

Aan gewerkt: 9 en 54 minuten. (en hij is nog niet af).
 
Voor mij blijft ie nog altijd ambient ;)

Wat een mooie geluiden day je gebruikt, en een prachtige sfeer je weet neer te zetten. Very nice!
 
Echt schitterend.
Dit zit erg sterk in elkaar.

Dank je, maar valt mee, hoor :-) Gewoon 2 keer een a-sectie met variatie en 2 keer een b-sectie met variatie. Sectie A bevat het schema I vi I IV v IV v vi I en B I I iii IV I I iii IV. Beiden in F Mixolydian.
 
Het kan ook sterk in elkaar zitten als er maar één akkoord in zit natuurlijk. :P

Ik vind het weer een fijne track. Alleen dat stabje met die octaafsprongen vind ik een beetje detoneren, alsof het te weinig diepte heeft of zoiets. Misschien dat het wat zachter of met meer galm iets meer zou mengen met de rest.
 
Armeense duduk is een prachtig instrument en klinkt ook fijn in deze track.
Ik ben alleen geen fan van dat basic klinkende saw riedeltje erdoorheen; vind 't gewoon niet passen en zou daar op z'n minst een ander geluid voor gebruiken.
Verder mooi!
 
Ik ben alleen geen fan van dat basic klinkende saw riedeltje erdoorheen; vind 't gewoon niet passen en zou daar op z'n minst een ander geluid voor gebruiken.
Verder mooi!
Dank voor het compliment. Ik heb ook lang getwijfeld of ik er overduidelijk een synth-geluid in zou doen. Ik vind het wel wat hebben, maar aan de andere kant: het is ook weer iets wat ik al jaren doen. Misschien moet ik het toch anders doen. Ik zal de track even laten liggen en er na een tijdje weer mee verder gaan. Eens kijken of ik nog steeds vind dat die synth-lijn erbij hoort.
 
Wat ik zo mooi aan deze track vindt is hoe geluiden komen en verdwijnen, hierdoor blijft het boeien. Daarnaast met een beperkte set geluiden een heel breedt geluid gemaakt. Klasse!
 
dit is niet helemaal mijn ding als ambient track moet ik eerlijk zeggen, die octaaf saw bass vind ik echt enorm storen. Ook de drums vind ik te droog op de mix liggen.

Doordat je nu overstapt op een meer melodieuzere song structuur merk ik dat ik in die track ook wel wat meer elementen in die richting verwacht. Nu kabbelt hij minuten lang voort en de aandacht valt bij mij al vrij snel weg omdat die song structuur nu de overhand heeft. Ik zou dan zelf meer kiezen voor een baslijn erbij, de drums iets meer in de mix zetten (eventueel met wat hele lichte reverb erop om hem te blenden met de rest) en ik zou hier echt een melodielijn erbij inzetten.

Maar goed, mijn reactie is natuurlijk enorm subjectief :). Als ik de andere reacties zo lees dan spreekt het nummer goed aan bij de meesten.
 
Back
Top