XV-5080 vs Integra-7?

Takegawa

Ouwe rot
Lid sinds
14 februari 2015
Berichten
973
Heyy, ik ben nieuwsgierig naar jullie mening. Naar wat ik bergijp bevat de Integra-7 ALLE expansiekaarten die er bestaan voor de XV-5080 + een hele berg meer. In die zin een no-brainer als je zoveel mogelijk sounds zoekt lijkt me, ook prijstechnisch. Maar hoe is de geluidskwaliteit van beiden als je voor de hoogste audiokwaliteit wil gaan (converters etc)? En de synthese mogelijkheden van de Integra? Zijn die ook weer een stap uitgebreider dan bij de 5080? Ben benieuwd of iemand hier kijk op heeft, alvast dank voor de moeite van het meedenken :)
 
ik heb zelf de xv5080, als je alleen geluiden wil dan zou ik voor de integra gaan. maar doe je meer sounddesign en gebruik je samples dan de xv5080.
voor mij die laatste en met een electra one controller fijn editen.

als je geen srjv kaarten gebruikt dan is er geen verschil in sound heb ik begrepen.
de supernatural sounds zijn wel weer erg goed en alleen in de i7
de xv5080 is wel beter gebouwd.
 
Ik zou persoonlijk gaan voor de Integra-7, ook door de extra toevoeging van de supernatural-sound. Als je de digitale output gebruikt, dan heb je denk ik een super heldere output. Maar volgens mij zijn de analoge output ook prima. Misschien ken je deze al, maar deze geeft een mooi overzicht van de Integra:

 
Met de Integra7 heb je max 4 SRJV sound expansions die je kunt laden. Maar had ergens in een draadje hier begrepen dat het editen van die sounds nogal een ramp is op dit ding. Je mist de knoppen onder het display. De iPad app is alleen voor het instellen van je klanken per midikanalen, pan, volume, etc.. en de super natural sounds.

Ik ben uiteindelijk voor een FA06 gegaan. Synthengine is hetzelfde als de Integra en was tweedehands betaalbaarder en beter te vinden. Daarbij gaat het editen stukken makkelijker. Nadeel is dat je maar 2 expansions kunt laden (als je dat je doel is), maar heb eigenlijk nog steeds geen expansions geladen. :D Ik vind voor akoestische geluiden de Natural Sounds best ok. Als analoge emulatie wat minder.. maar het is allemaal extra natuurlijk.. Ik vind de oase aan JV klanken al erg leuk.. persoonlijk heeft dit ding mijn allergie voor Romplers wel een stukje doen verdwijnen.. De flying Walz preset is echt zo gaaf om mee te pielen en ik kende die preset uit een Rap Track..


maxresdefault.jpg


 
Weer veel foute info in de thread
@ macgyvergear , jouw screenshot toon de SNS engine , en niet de pcm engine ( die heeft helemaal geen pulse width modulation )


De integra PCM engine en de xv 5080 engine zijn nagenoeg identiek ( minus sampling op de xv5080)
Grootste vershillen zijn effects en sampling
Dat gezegd zijnde , d pcm engine in de integra is eerder gebasseerd op de vorig fantom reeks ipv de xv 5080.
De xv 5080 heeft geen , step lfo ,vsin , chaos lfo ...die vindt je dus wel in de integra, previous fantom en de cloud xv5080-jv1080 ( de cloud jv10/0-xv5080 zijn dus geen 100% emulaties ongeacht wat Roland je probeert te vertellen )
De integra heeft een effect per part en mist de serial effects routing die je vindt op de xv 5080
De integra kan 4 srx kaarten ( dus geen srjv kaart , een srjv was 8mb rn een srx 32 vandaar dat er meerdere srjv kaaren tevinden zijnop een enkele srx )
Het editten op de integra valt heel goed mee , ik vindt het een heerlijke bak en gebruik nagenoeg NOOIT presets
Wil e toch liever de pc gebruiken dan zij er de roland interga editor ( vst 3 ) en de sakura editor (standalone ) .. beiden werken heel goed
Ik heb zelf ook een editor gemaakt in Loomer architect , voor zoel de pcm als de sns engine
De pcm engine klinkt echt meer dan behoorlijk , de filters klinken wat steriel en digitaal maar kunnen zelf oscilleren etc
De supernatraul stuff met name de drums en de acoustic instruments klinken heerlijk
De supernatural synth engine ben ik niet zo een fan van , de filters klinken goed maar de engine is behoorlijk simpel ( geen modmatrix etc..) , geen osc sync etc..
Zencore is eigenlijk de unificatie van beide engines , de structure van de pcm engine + true va osc's en deftige vcf filters ( de tvf filters zijn er ook nog ) , het mist wel enkele structures zoals booster tussen de filters ( hard clipper ) en meerdere ringmod configuraties
Ook he;emaal niks met de bouwkwalieit van de integra , mooi blauw steel box , alleen de rotary encoder wordt wat losjes maar zolang die werkt ins het goed .
Ik denk eerlijk gezegd niet dat Roland nog een deftige Rack synth zal bouwen , de Integra was de laatste in zijn soort
G ervoor zou ik zeggen
 
Laatst gewijzigd:
Ik ben een groot Roland fan en ik lees dat iedereen die supernatural acoustic sounds zo goed vind. Ik vond (integra /jp80 zijn weg hier) de SN Acoustic erg steriel en levenloos.
Die articalaties schakelen ook niet echt spannend en de editing functies van deze patches erg gelimiterd. Dan is Kontakt ofzo echt vele malen beter IMHO.

Die Supernatural synth en de 4partial romstructuur van de Roland bakken vind ik het beste op de markt (ten opzichte van bijv Korg/Yamaha etc) Zo veel goede bread and butter sounds en ook de synths eruit zijn gewoon prima.

Met een Roland Cloud Zenology Pro (ultimate abbo of lifetime key) heb je alle presets ooit gemaakt door Roland behalve die supernatural acoustics, echt fucking vele bang for the buck.
 

Attachments

  • Screenshot 2021-11-21 at 08.34.21.png
    Screenshot 2021-11-21 at 08.34.21.png
    695,5 KB · Bekeken: 126
Ik ben een groot Roland fan en ik lees dat iedereen die supernatural acoustic sounds zo goed vind. Ik vond (integra /jp80 zijn weg hier) de SN Acoustic erg steriel en levenloos.
Die articalaties schakelen ook niet echt spannend en de editing functies van deze patches erg gelimiterd. Dan is Kontakt ofzo echt vele malen beter IMHO.

Die Supernatural synth en de 4partial romstructuur van de Roland bakken vind ik het beste op de markt (ten opzichte van bijv Korg/Yamaha etc) Zo veel goede bread and butter sounds en ook de synths eruit zijn gewoon prima.

Met een Roland Cloud Zenology Pro (ultimate abbo of lifetime key) heb je alle presets ooit gemaakt door Roland behalve die supernatural acoustics, echt fucking vele bang for the buck.
Ik snap wat je bedoeld ,maar de sns acoustic sounds zijn eigenlijk bedoeld als perfecte opnames van betreffend instrument.
Met wat externe effecten erover komt het pas echt tot zijn recht.
Betreft de articulaties ben ik het met je eens , het is meestal hit and miss maar dat betekend niet dat ze niet bruikbaar zijn , gewoon niet mee overdrijven want dan klinkt het wel snel heel artificeel .
De acoustic bass speel je best legato , de articulatie zal polyfoon spelen misinterpreteren
De drums zijn heerlijk , amen break aan het programmeren op de cirklon + sns drums .., wat klanghelm dc8c compressie erover , vet !
 
Laatst gewijzigd:
Weer veel foute info in de thread
@ macgyvergear , jouw screenshot toon de SNS engine , en niet de pcm engine ( die heeft helemaal geen pulse width modulation )
Ik had een screenshotje gevonden op internet. Maar voor de PCM engine werkt het op de FA0x hetzelfde... ;) Als je bv 4 partials individueel wilt editen of tegelijk, hoe selecteer je dan deze partials of mute je ze.. ben ik nu wel benieuwd dan naar.. Ik heb ooit de Integra ergens willen testen maar is er nooit van gekomen. Maar van een ex Integra gebruiker hier begrepen dat het editen tov van de XV5080 nogal verschilt.
had ergens in een draadje hier begrepen dat het editen van die sounds nogal een ramp is op dit ding. Je mist de knoppen onder het display....

Dat van de SRX expansions klopt idd.. ik had de @flyweight gevolgd.. maar dat moet SRX zijn ja. :o:

IMG_20211121_092812.jpg


Ik heb mijn FA06 toevallig aan een maatje uitgeleend die even geen synth en klavier had en ineens weer moest giggen... Toevallig is ie net weer teruggebracht en even een plaatje geschoten.. don't mind the dust.. :D Ik heb trouwens ook de matte overlay's nog kunnen nabestellen.. het ding is mede door die spiegelende finish onleesbaar in een live situatie.
Snap ook dat sommige mensen niet echt op zoek zijn naar een klavier maar van wat ik uit een topic hier heb begrepen heb je op FA0X dus dezelfde engine als de Integra. En ook meer mogelijkheden door de pads.. die kun je ook gebruiken om partials te selecteren en aan/ uit te zetten bv. Ik ben nog steeds blij dat ik voor deze synth ben gegaan. Een van mijn beste aankopen ooit voor 350 euro (met wat werk aan een kapotte output).
 
Laatst gewijzigd:
niet 5080 of Intergra 7 maar 2080,990,1080 of zelfs 880 ;)
...maar ik ben dan wel nieuwsgierig waarom? Qua specs zouden deze niet beter moeten zijn toch? Alleen de JD-990 zou op papier minder/geen compressie op de PCM's hebben lees ik overal :)
 
De JVs hebben wat meer "grit" door de MP3-achtige compressie op de waveforms en softwarefoefjes om daar weer chocola van te maken. XV klinkt wat gladder en meer hifi, maar heeft weer veel meer waveforms, synth opties, fx, stereowaves, eigen samples-in-de-wave-generator en support voor zowel JV als SRX expansions. Uiteindelijk is het verschil in klank vooral veel puristische esotherische navelstaarderij voor en door oudere heren die zich nog altijd, ondanks dat ze amper nog hoge frequenties waar kunnen nemen, helderhorende vleermuizen wanen.

Als het tussen de Integra en XV gaat zou ik de Integra kiezen als je een preset skipper bent (en al helemaal als je gecharmeerd bent van realistische geluiden en SuperNatural enzo), en een XV als je echt sound design wilt doen en je eigen patches wilt maken. De XV edit veel fijner door een beter doordachte interface en betere software editors ook. De JV2080 is in dat geval ook een overweging waard.
 
De JVs hebben wat meer "grit" door de MP3-achtige compressie op de waveforms en softwarefoefjes om daar weer chocola van te maken. XV klinkt wat gladder en meer hifi, maar heeft weer veel meer waveforms, synth opties, fx, stereowaves, eigen samples-in-de-wave-generator en support voor zowel JV als SRX expansions. Uiteindelijk is het verschil in klank vooral veel puristische esotherische navelstaarderij voor en door oudere heren die zich nog altijd, ondanks dat ze amper nog hoge frequenties waar kunnen nemen, helderhorende vleermuizen wanen.
De jd klinkt wel bijzonder goed
Route maar eens een saw wave met behoorlijk wat filter resonance in de jd990 , verschil is wel duidelijk hoor
Zorg gewoon dat die niet clipt ,de jd heeft nameljk geen pre filter gain amountzoals de latere modellen
Jd filter gaat tot 12 Khz , jv-xv etc tot 11Khz en dat hoor je echt wel , vooral wanneer je acid achtige lijntjes wil maken etc..
 
Ik heb ze gehad, de de xv 1080. de 2080, de xv3080 daarna de xv5080 en tenslotte de Integra 7
Misschien had het te maken met de tijd waarin ik het apparaat kocht. Zo heb ik erg goede herinneringen aan bepaalde modules, maar als ik ze nu opnieuw hoor dan klonken ze in mijn
herinnering toch echt een stuk beter? In mijn herinnering was de 5080 top en hetzelfde vond ik van de jv cards. De srx cards die daarop volgden vond ik persoonlijk minder...Ik heb de integra weer verkocht omdat ik- met name de super-natural sounds én de effecten tegen vond vallen. Een hoop blabla en marketing maar niet veel meer dan dat. Maar als ik nu een roland module zou moeten kiezen dan ging ik opnieuw voor een (gebruikte) integra7 omdat daar alle srx cards al in zitten.
Wil je hetzelfde bereiken met een xv5080 en losse cards dan ben je waarschijnlijk meer geld kwijt. Was ik nu echter nog eigenaar van een xv5080 met uitbreidingskaarten dan hield ik het bij dat apparaat.
Ik had eigenlijk al lang een opvolger voor de integra7 verwacht.
 
Laatst gewijzigd:
De jd klinkt wel bijzonder goed
Route maar eens een saw wave met behoorlijk wat filter resonance in de jd990 , verschil is wel duidelijk hoor
Zorg gewoon dat die niet clipt ,de jd heeft nameljk geen pre filter gain amountzoals de latere modellen
Jd filter gaat tot 12 Khz , jv-xv etc tot 11Khz en dat hoor je echt wel , vooral wanneer je acid achtige lijntjes wil maken etc..
Ja dat is ook zo. Verschil tussen JV80 en JVx080 is ook duidelijk te horen. Tussen JVx080 en XVx080 ook wel verschil, maar subtieler. Maar uiteindelijk is het allemaal wel behoorlijk gerommel in de marge, ik heb meerdere van de units tegelijkertijd gehad en best veel vergelijkend onderzoek gedaan, en de ene patch klinkt wat beter op de ene, de andere weer op de andere. Maar ik zou ze er in een blinde test niet uithalen. Daarom zou ik gaan voor degene die je het meest kietelt qua geluid + features. Daarmee ben ik na veel omzwervingen (inclusief JV880/1080/2080 en Integra-7) bij de XV-5080 uitgekomen.
 
...maar ik ben dan wel nieuwsgierig waarom? Qua specs zouden deze niet beter moeten zijn toch? Alleen de JD-990 zou op papier minder/geen compressie op de PCM's hebben lees ik overal :)
Ik heb verschillende racks nu en ik kan je alleen maar meegeven dat er iets is in die racks waardoor de sound die eruit komt heel anders is.

Je zal het zelf moeten ondervinden en ervoor kiezen.
 
Ik heb ook ergens gelezen dat Roland begin jaren 90 echt wel top of the line componenten gebruikte ,veel over te lezen op de dedicated site van Don solaris
 
In de Jupiter X(M) zit trouwens ook een XV5080 mode.. De super natural sounds zitten er dan wel niet in maar de analoge emulaties die ik hierin heb gehoord klinken zoveel beter dan de super natural VA engine. Ook iArp is een leuke toevoeging.. reageert op de snelheid waarmee je akkoorden inspeelt..

Hieronder Cuckoo die de XV engine checkt..

 
Ik heb de jupiter xm na 3 weken weggedaan. De Integra daarentegen staat hier nog steeds centraal in mijn rack. De blend aan VA, natural sounds + alle Roland legacy soundsets is nog steeds zo krachtig.
 
Ik heb de jupiter xm na 3 weken weggedaan. De Integra daarentegen staat hier nog steeds centraal in mijn rack. De blend aan VA, natural sounds + alle Roland legacy soundsets is nog steeds zo krachtig.
Hmm.. smaken verschillen. Ik heb een FA06 gekocht als alternatief voor de Integra maar gebruik em nooit voor analoge klanken.. verder best blij mee hoor! Het is net als in de Integra allemaal sample based. Prima verder voor akoestische klankjes en natuurlijk de hele preset reeks uit het JV legacy.. + de SRX uitbreidingen.
PWM is een leuke exotische toevoeging op de analoge interpretatie in de super natural engine maar ga je 2 partials samen laten klinken hoor je duidelijk dat de start phase van de golfvormen hetzelfde is en het bij stacatto klankjes net als een sample klinkt.

Heb vorig jaar de MC707 een kans gegeven.. daarin heb je mogelijkheden om de start phase uit zetten.. waarin oscilatoren dus wel free-run zijn (net zoals in een analoge synth..) Daardoor durfde ik het met de Xm ook wel aan. Keys zijn ook véél beter dan het gemiddelde mini keyboard.. ik doe er de laatste weken door drukte op het werk niet zoveel mee maar ik ga em voorlopig nog niet wegdoen, heel leuk ding! :)
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top