sadà\exposadà - The Farce Of Changing Faces (WIP)

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
4.453
Locatie
de meest diepteloze stad van dit kale land
zoals de titel al zegt, een ouwerwetse sadà\exposadà track, incluis vocals van sadà...

een WIP, weet niet wat ik er nog aan toevoeg, wellicht een iets betere mix/mastering, of de drum track 'verdubbelen'; simpelweg via een send, b.v. D16 sigmund + trash of zo, al eerder gedaan, krijg je een 2e drumtrack, gratis en voor niks... die zachtjes meeloopt.

goed nutteloze info.

gemaakt in Bitwig Studio 4.01
Music Developments Syne
Arturia Pigments 3 (MPE)

beide als send naar accSone Crusher-X (met een trigger die reageert op volume, en genereert een immens aantal grains...)

Reason Rack Plugin, met de Matrix Sequencer die de Basimilus Iteritas aanstuurt

All Patches From Scratches

op vocal nog een ekstra compressor, de pre-amp die ik gebruik, ik had m verkeerd afgesteld (of verkeerd, die zoals ik wilde), die heeft een ingebouwde 'channel-strip'.

op de master Softube Tape.

op Pigments 3 zit nog reverb, de Nimbus of de Tsar-1....

goed.. repeterend als de neten.... no escape.....

 
Voel me weer helemaal terug in de kelder van m'n school, waar dit soort muziek werd gespeeld.
 
Wat is muziek (en de mens) toch een apart gebeuren. Ik vond dit nummer echt compleet ruk. Na een half uur inzinken, wilde ik 'm toch nog eens horen. En dan valt-ie totaal op z'n plek. Apart.
 
Wat is muziek (en de mens) toch een apart gebeuren. Ik vond dit nummer echt compleet ruk. Na een half uur inzinken, wilde ik 'm toch nog eens horen. En dan valt-ie totaal op z'n plek. Apart.

o heel herkenbaar, de simpelste dingen kunnen invloed hebben, en ook minder simpele dingen; je stemming. verwachtingen. maar vooral je stemming, soms hoor ik iets en denk, inderdaad ruk, luister ik het ineens later, of meer bij toeval, komt het keihard (bij wijze van) binnen.

en soms kan ik muziek, die ik zo vaak draai, niet uitstaan.

jep, de muzek en de mens is een apart gebeuren. het is in ieder geval iets wat ik vaak meemaak, en soms kan het 10 of 20 jaar duren, dat ik er ontvankelik voor ben.... en denk, waarom niet eerder?

goed. dank! van ruk, naar totaal op z'n plek. me like that.
 
Ja, mooi! Het klinkt weer fijn en mooi om weer een track van je te horen met vocals. :okdan:

en soms kan ik muziek, die ik zo vaak draai, niet uitstaan.

Heb af en toe een periode van een week, twee weken misschien, dat ik alle muziek niet goed kan verdragen. Weet niet goed waarom. Gaat daarna ook wel weer over.
 
Ja, mooi! Het klinkt weer fijn en mooi om weer een track van je te horen met vocals.

dank!! ja vocals are coming back! eindelik, ik dacht (maar wist wel beter) het ligt aan mijn 'idiote' 'direct monitoring setup', met een aparte (ruk)mixer. is wat meer stappen.
het gevoel even weg, en de focus op muziek, EYMH projekt... dit is een voorproefje van een combi, dus het komt weer samen.
dit is een meer er op geknald, niet zo subtiel.. alhoewel, wel wat voorbereiding, heel wat eigenlik... de vocals, gingen in 1 keer, zoals altijd, maar goed, de tekst is ook niet echt veul..

blij dat het gevoel weer terug is, ik miste het ook, dus.... (de focus was ook, stem-verstrengelingen, diepe treatments, ik kwam daar niet aan toe, dat kan ook je focus, of beter dat je een tunnelvisie krijgt, dat 'gewone' vocals ook gewoon werken, heeft wel te maken, met stemmingen, focus, etc. hoe dat invloed heeft op beleving en hoe je werkt..)

Heb af en toe een periode van een week, twee weken misschien, dat ik alle muziek niet goed kan verdragen. Weet niet goed waarom. Gaat daarna ook wel weer over.
Dat heb ik ook steeds vaker. Leeftijd? (54)

merk ik ook op, terwijl ik een jaar, erg veel muziek luister, is de behoefte soms groot, om even dagen geen muziek te luisteren.

leeftijd, wellicht, ik zit zeer dicht op jouw leeftijd @BlackEyed , te dicht....

of wellicht als je veel intens muziek luistert, is de rust voor dat 'zintuig' soms nodig?????
 
Dat heb ik ook steeds vaker. Leeftijd? (54)

Zit daar iets onder, maar veel scheelt het niet. Zou inderdaad kunnen, ook wat @vink zegt dat je soms een rustmoment nodig hebt. Vertaling: we worden gewoon ouwe l*llen. :D


'primordial music'....

Ja, dat past wel, jouw muziek heeft vaak een wat shamanistische inslag. Met een donker randje. De steppe van lang geleden gebracht naar de dystopie van planeet Zorxx-236, lichtjaren ver en eonen in de toekomst... Zoiets stel ik me er bij voor. En ik ben gek op dystopieën, dus spreekt het me wel aan. :)
 
Yo yo maatje... Wat een heerlijke dreigende en beangstigend sfeer je hier weet neer te planten. Zeer toffe geluiden, die bass die zich constant herhaalt, verveelt me voor 1 keertje niet. Want het hoort zo te zijn.

Wat is de moraal achter deze plaat?

Hoop dat je het goed stelt, hier alles prima.

Greetz bro,

Jan.
 
idd weer een onvervalste Vink track :D, lekker duister weer. Vette vocals ook weer, mix heb ik hier en daar wat twijfels (eq => hogere registers....), maar verder wel weer vet gedaan, job well done! :okdan:
 
idd weer een onvervalste Vink track :D, lekker duister weer. Vette vocals ook weer, mix heb ik hier en daar wat twijfels (eq => hogere registers....), maar verder wel weer vet gedaan, job well done! :okdan:

VINK™!!

thanks! vocals, vind ik ook lekker.... eens zonder EQ, etc. (of beter tube amp modelling...), alleen compressor, maar met verkeerde ratio........ goed dat had ik al vermeld... of verkeerd, nou ja.

ok, mix, het hoog, ik eq in de synths zelf eigenlik, klinkt vreemd, ik gebruik eq's alleen voor sound design, of inderdaad voor vervelende frekwenties, of masking.. maar ik werk vrijwel nooit standaard met effekt chains.
er zit idd veel in het hoog, dat klopt, Syne doet b.v. die heeft 'vreemde' uitschieters, of vreemde, in zekere zin kun je de partial editor (2 gebruikt) met drawbars nog vergelijken, er staan een paar partials lekker hoog te dansen..

en dat doet Crusher-X nog zijn, inderdaad nog scherpere, ding... overigens Pigments 3 ook, granular engines.

ik zal nog naar luisteren, op mijn referentie installatie, vond ik alles mooi in balans. ik had wel het gevoel dat wellicht het hoog, wel te scherp was eerst, maar dat heb ik anders opgelost..
anders ingespeeld...

nog al een VINK uitwijding™.... ik ga toch nog wat knippen, in de vocals... waarschijnlijk maar 1 frase, die net verkeerd gaat. ga ik nog even rustig luisteren, naar de algehele mix, mixen in bitwig gaat vrij goed, in cubase mix ik altijd fijner. maar uiteindelik, is het resultaat toch identiek.

goed genoeg. zit ik hier alleen over de mix opmerking uit te wijden.... wow! gewoon, je reaktie!!!
Ja, dat past wel, jouw muziek heeft vaak een wat shamanistische inslag. Met een donker randje. De steppe van lang geleden gebracht naar de dystopie van planeet Zorxx-236, lichtjaren ver en eonen in de toekomst... Zoiets stel ik me er bij voor. En ik ben gek op dystopieën, dus spreekt het me wel aan.

klopt, dat sjamanistische, shamanistische... dat heb ik al 30 jaar, maar dan wel op een zeer aardse, zintuiglikke wijze, zo schrijf ik ook.

mooi beeld dat je schetst, en precies wat ik wil. dank!!!
Ja, dat heb ik ook. Het wordt allemaal wat kleiner en rimpeliger. En door toenemend gewicht zie je 'm ook wat minder goed.

Oh, "worden ouwe l*llen". Ik las "hebben ouwe l*llen".

dit wordt een nummer! Music For Shrivelled Penii, Music For Old Farts heb ik al gemaakt...
we worden gewoon ouwe l*llen.

sja, zeker... :beard:
Yo yo maatje... Wat een heerlijke dreigende en beangstigend sfeer je hier weet neer te planten. Zeer toffe geluiden, die bass die zich constant herhaalt, verveelt me voor 1 keertje niet. Want het hoort zo te zijn.

Wat is de moraal achter deze plaat?

Hoop dat je het goed stelt, hier alles prima.

Greetz bro,

Jan.

dank!! de kick/bass, is idd zeer herhalend, ik hoef dat niet altijd zo, maar hier werkte het erg goed, zoals je zegt.
dreigende, beangstigende sfeer.. sja, dat doen ik..

moraal? ik schrijf de teksten en titels op het effekt geproduceerd, moraal is ver weg, o ja, moraal van het verhaal, bedoel je. dat kun je gewoon voelen, denk ik. dan is hier zeker de moraal ook ver weg, al vertel ik altijd een verhaal, al zijn het maar 3 woorden, maar ze werken op elkaar in...

vaak, wellicht bij muziek veel minder, willen mensen teksten begrijpen; de betekenis. men vergeet te vaak dat woorden eerst (? is dat zo, ik ga er vanuit, dan werkt het zo in mijn teksten...) een gevoel, dan pas een soort van bewuste betekenis oproepen. gevoel is ook betekenis. (pffff hier zou ik bijna een spoiler vak voor een typische VINK uitweiding™ willen invoegen, want deze zin rammelt wijsgerig aan alle kanten, maar het is wel duidelikker zo... taal is mijn materie, dus... GENOEG!)

het woord begrip is erg leuk, g.w.f. hegel viel het al op, in het duits is het hetzelfde, in begrijpen, zit nog de zintuiglikke grond (hoe zegt ie nu al weer precies, nou ja deze parafrase is genoeg, en hegel wil naar de Geist, dus, dan wordt het; grijpen, maar dat kan alleen via vervreemding altijd, een historie); grijpen. begrijpen; ik noem het altijd; grijpen zonder duim.

het gaat goed, fijn om te horen, dat alles prima gaat, we spreken elkaar :luv:!


yeah! thanks!! :halleluja


Goeie track zeg, je hebt jezelf echt overtroffen hiermee. Die duistere atmospheres en tribal-achtige ritmes, daarbij je voice. Het lijkt wel een soort van ritueel, wat een sfeer. Top hoor!


wow! wow! en ja.... het is een ritueel...... wow! gewoon, wat je schrijft, dank! dank! dank!


EDIT EDIT EDIT:

op de vocals staat eens ouwerwets de TR5 CSR Plate, met de short vocal plate preset, lang geleden, wat blijft dat een goede reverb, pfffff. en er zijn er zoveel andere goeie natuurlik, maar deze werkt zo goed voor mijn vocals, overigens de SP2016 eveneens, maar deze geeft net een wat ander schwung (pun intended! met ouwe l*llen...) eraan.

ik doe alles ad hoc, meer dan vroeger. ach ja, ik weet wat ik doe, en heb natuurlik wel een soort van basisregels. waar ga ik het nu over hebben.

dit is echt een combi van oud en alles wat met EYMH gedaan heb, dit kan nog veel verder en dieper worden uitgewerkt, maar ben erg blij, met deze combi...
 
Laatst gewijzigd:
Luister 'm nu in het donker, alleen thuis, koptelefoon op. Ik durf niet meer door het huis zonder iemand te bellen.
 
Back
Top