thé Expanding Your Mind Hurts Entanglement

Mooi weer zoveel nieuwe tracks van je, goed bezig.
The Entanglement Of Glass And Limbs: Die metaal sounds doen het weer erg goed, het is weer terug in die fabriek wat ik eerder in een track heb gehoord van je, inclusief geluiden waarvan ik het bestaan nog niet eens wist. Bij 4 minuten krijgt ie nog een mooie wending met een soort van climax. Bizarre goed gedaan weer.
The Pulse of Clocae - Exploration Version: Begint duister maar gedegen, het zou zo een stukje uit een enge film kunnen zijn. Mooi vooral die 2 drone achtige geluiden door elkaar en die voetstap-achtige geluiden. Deze ga ik nog een keertje herluisteren, maar dan op de koptelefoon.

inklusief geluiden waarvan ik het bestaan nog niet eens wist...... oe nice!
ja klopt wel; terug naar de fabriek.. of die fabriek.. de wending vind ik zelf ook zeer geslaagd.

inderdaad, The Pulse Of Clocae, werkt erg goed op een koptelefoon, of een grote installatie.. veel gedaan met stereo spreiding...
voetstap achtige geluiden, je hebt gelijk, zo had ze nog niet beluisterd, komt uit het Crusher-X geluid, via Silo.. er gebeurt ook wat meer rond die voetstap-achtige geluiden, maar veel subtieler, via Silo. deze geluiden zijn -wederom- inderdaad -wederom- erg mooi op een koptelefoon, dat is gewoon ook 1 van de mogelikheden van Silo.
ik heb echt naar het geheel geluisterd hoe alles op elkaar in werkt, en dat het een 'kracht' heeft, maar zeker wederom een horror kwaliteit..

Abyss is veel gebruikt, werkte gewoon goed, in deze tracks, blijft een strakke synth. Biotek 2 ook weer herontdekt, zoals ik vaker soft synths herontdek, en dan weer er een periode mee werk. ik kan daar nu ook veel meer uit krijgen. die voegt aan The Entanglement Of Glass... veel toe, vooral glas....
 
vers van de pers

WUWEI

genoemd naar de oscillator die de patch aandrijft...


Schermopname (76).png


is een beta versie, dus maak gelijk recordings, er kan nog veel veranderen, vooral aan de workflow...

een generatieve patch, met analog shift registers.

de Nekomatic Oscillatorro is spectra-granulaire processor, met oscillator..., dus vermengt het inkomende geluid met een... oscillator... o.a. en wordt spectraal aangepakt, in stukjes. pfff, echt ekspert taaal...

een simpele patch eigenlik. de super LFO, verzorgt de gate, de analog shift registers; 1 voor de pitch van WUWEI, en 1 voor een aantal parameters van Nekomatic Oscillatorro.

WUWEI wordt gemaakt overigens door een medeforumlid; @creart ....

WUWEI is een additieve oscillator met 64 partials, ik gebruik er nu 23, per partial ADSR, Phase Modulation, Pitch Modulation etc.

ik heb hier nog geen eksterne konnekties gebruikt, maar partials die partials moduleren. intern werkje..

tijdens het laten spelen van de patch heb ik wel met de sync dividers gespeeld, in andere standen gezet, die goed op elkaar afstemden... verder speelt deze patch zichzelf, als het ware, of zoiets...

 
Die Modulars op computer vind ik eigenlijk wel geinig. Vooral omdat je patches kan opslaan ! Maar zelsf onscreen wordt ik gek van al die draden.
never the less...die VINK soundscapes... ik denk soms dat je dat hoort als je dood bent. Knap op zich en soms zelfs wat kunstig !
 
Mooie scapes! Beetje griezelig ook af en toe, koel :)

hè hè, griezelen!! ik had zelf het gevoel, dat het bijna liefelikker werd... maar dat dacht bij een ander nummer ook, voor de laatste contest, of dat ie nou zou liefelik was, maar eerder nou ja, kwamen ook reakties op waarvan ik dacht, maar ik was toch gevoeliger bezig?? maar blijkbaar is mijn gevoelheid die van de onderwereld... wat ook klopt... en inderdaad ik kan zo gekoncentreerd raken, erin zitten, dat alle details kloppen, en natuurlik voel ik het zelf ook... wellicht is het de resonantie...

thnx!

Die Modulars op computer vind ik eigenlijk wel geinig. Vooral omdat je patches kan opslaan ! Maar zelsf onscreen wordt ik gek van al die draden.
never the less...die VINK soundscapes... ik denk soms dat je dat hoort als je dood bent. Knap op zich en soms zelfs wat kunstig !

over de onderwereld gesproken... VINK soundscapes, zo klinkt ineens veel beter als vink, VINK!

ik denk soms dat je dat hoort als je dood bent; wow bizondere opmerking, en neem ik als kompliment. (en bij deze zin dacht ik gelijk aan the first five minutes after death van coil... hemels mooi.... wellicht, nou ja, er zijn zoveel, zoveel mooie nummers, werken in veel genres. maar wow wat een track van coil....)

dank voor je mooie woorden!!!!!

modular op een komputer, ik heb meerdere soft modulars, maar werk nu vooral veel in VM, zal weer periode komen dat ik veel in Reaktor en/of Softube Modular zal werken.
die draden, maken me niet gek, het leidt wel tot fouten soms... de patch die hoort, die heeft op de input van de Oscillatorro ook een output van de 1 van analog shift registers zitten... het werkt... dus geen probleem....

maar het kan soms wat onoverzichtelijk worden, bij VM springen ze gewoon weg bij je muis, en als je het gewend bent, vind ik het wel lekker... je kunt ook de kabels verbegen en met onzichtbare kabels werken....

kabel spaghetti op je scherm, heerlik!! goed, ik werk graag met soft modulars. vanzelfsprekend vanwege de mogelikheden.. moet nog heel de Nano Pack 2 van Toybox ontdekken, nou niet alles, maar wel nog erg veel, maar dat probleem zal vrijwel iedereen hebben... (700 modules.. over kabels gesproken, dan...)
 
Mooi gedaan weer, volgens mij zijn dit geluiden uit de microscopische wereld, die wij normaliter niet kunnen waarnemen. Ik heb me nog steeds niet gewaagd aan Voltage Modular, puur omdat ik bang ben dat ik het zo tof vind, dat ik de rest van mijn leven alleen nog maar kabeltjes verbindt en knoppies draai, maar ooit zal ik me vast niet meer kunnen inhouden.
 
Mooi gedaan weer, volgens mij zijn dit geluiden uit de microscopische wereld, die wij normaliter niet kunnen waarnemen. Ik heb me nog steeds niet gewaagd aan Voltage Modular, puur omdat ik bang ben dat ik het zo tof vind, dat ik de rest van mijn leven alleen nog maar kabeltjes verbindt en knoppies draai, maar ooit zal ik me vast niet gmeer kunnen inhouden.

de microscopische wereld.. mooi gezegd en ja, klopt ook...

voltage modular is een heerlik systeem, en kabeltjes verbinden, jaa!

en dan heb je nog reaktor en softube modular... ze kunnen overigens alle 3 met MPE werken, ook VCV rack overigens.
 
The Entanglement Of Glass And Limbs. Outerworld spacy! Dat woord komt als eerste in mij op. Boeiend.

The Pulse of Clocae - Exploration Version. Duister trackje.

dank!!!!! ja glass en limbs, SF... Pulse, duister trackje? ja moet wel.. dank!!!


Iterate The Gods. Mooie drive in het ritme van de trommels. Mooi nummer!

wederom dank. ja lekker ritme.. vond ik nog als projekt... was een mooie basis... de drums, Noise Engineering modules, daarover een heel simpel gespeelde MPE patch van Abyss, own making. was al gezegd, VINKie..

en nu eens zonder kommentaar, er staat bij bij soundcloud, maar dit is wat, nou, 32 minuten!! veel knoppen draaien, geheel gemaakt in Voltage Modular. hee wel kommentaar.

Oar Without Salt (lees de Odysseia, en dan snapt je m.... zeker wanneer je het preciezer schrijft; een roeispaan waar geen zout is)

live recording, alleen simpele LUFS aanpassing daarna, ging wat moeizaam.. maar volgens mij klopt het...

32 minuten......... sja...... listen with your eyes closed;

 
The Pulse of Clocae - Exploration Version

zoals ik al vermeldde, wellicht verander ik er nog wat aan, de mix kan wellicht wat beter. of anders... en wellicht wat kleine ingrepen...
kan een variant worden of vervang deze versie;

Ik zou hem mooi zo laten klinkt weer erg intrigerend/voortreffelijk. Lijkt me een mooie aftrap om je muzikale route naar het duistere spelonken van aarde te vervolgen...:beard:
 
Jouw werk kan zo in een Sci-Fi reeks op NetFlix !

ha! yeah! maar je hebt geen sfi-fi reeks nodig, with your eyes closed?

dank!!


Ik zou hem mooi zo laten klinkt weer erg intrigerend/voortreffelijk. Lijkt me een mooie aftrap om je muzikale route naar het duistere spelonken van aarde te vervolgen...:beard:

ik vind dat ook, de mix is goed. en ook het nummer/song/track/trekkie/part.....
hij werkt. simpel.

en eveneens; dank!!!!!
 
wederom een verse!!

Be My Cold Knife


gemaakt in Reaper 6.35
- Abyss, MPE patch from scratch
- Silo, als een send, patch from scratch, zeer traditionele methode gebruikt.

minimale mastering in Wavelab Pro 10 + IKM Stealh Master, mastered voor soundcloud.

over hoe ik Abyss hier heb gebruikt, zal ik pas later uitleggen...

zéer sound brut, wat zoekgedrag hoor je, maar Silo heb ik simpelweg gebruikt, om dat onder het tapijt te vegen. soms vind ik dat lekker, een recording die niet geheel goed, maar zeker wat heeft zo onaangetast te laten. wel met wat pleisterwerk...
ik werk ad hoc, vaak is het detailwerk of ruw... ik wissel nogal af....

 
Doet me denken aan de bom die is afgegaan in Brussel, in de metro, enkele jaren geleden.. de aftershock of pre-shock zo te zeggen. Mooi hoe het zich allemaal opbouwd, knappe effecten. Blij dat je actief bezig blijft makker, doe dat goed!
 
Doet me denken aan de bom die is afgegaan in Brussel, in de metro, enkele jaren geleden.. de aftershock of pre-shock zo te zeggen. Mooi hoe het zich allemaal opbouwd, knappe effecten. Blij dat je actief bezig blijft makker, doe dat goed!

wow, da is een associatie. heftig het leed. dat kin je nooit 'sublimeren', of 'op een sokkel zetten', maar op een of andere wijze. dank wederom voor je mooie woorden..

dank makker!!!


Wederom een intrigerende SF-track. Sodom en Gomorrah in het kwadraat . Knap gemaakt, maar niet iets voor kinderen voor het slapen gaan :)

sodom en gomorrah in het kwadraat!! yeah! SF, zeker... wellicht wel iets voor kinderen voor het slapen gaan, zit te denken, aan een soort reeks, voor "music for...", op eigen wijze.
nee niet echt, zou het mijn kinderen, of bonuskinderen, o wel die doe ik het wel aan, maar lopen gillend weg... (die zijn wel wat ouder...)
 
geheel vers! met ogen dicht nog te ruiken...

Breed Sea

gemaakt in Bitwig Studio 4.01

- Music Developments Syne
- Vital
- Pigments 3

MPE patches from scratches

als Send:

- accSone Crusher-X (send voor Syne & Vital), patch from scratch

Sound Brut!!!! listen with your eyes closed

 
Back
Top