van KRK VXT 6 naar ROKIT 8 G4 ga ik dan op vooruit qua specs als ik deze koop ?

Havelock

I Love Synthesizer Sound!
Lid sinds
2 april 2004
Berichten
1.397
Locatie
Obdam (NL)
Ik vraag mijn af of het qua specificaties verstandig is als ik overstap van KRK VXT 6 naar ROKIT 8 G4 ga ik er dan op vooruit ik wil deze in de toekomst waarschijnlijk gaan aanschaffen.
Ik was benieuwd hoe jullie hier over denken ?

Bedankt.
 
Ik dacht dat de VXT lijn een hogere klasse was dan de Rokit lijn. Lijkt me een vreemde keuze om die stap dan te maken. Waarom wil je andere monitors eigenlijk? Frequentiebereik? Want dan zou ik denk ik toch een andere keuze maken; naar een 3 weg systeem of veel simpeler: een sub bij je VXT6 doosjes. Maar in ieder geval niet een stap naar een lagere klasse voor een paar centimeter meer woofer diameter.
 
Waarom ik andere speakers wil is omdat me ouwe speakers ruis heeft en andere muziek signaal oppikt ik hoor soms heel zacht muziek doorheen waarschijnlijk van de buren(waarschijnlijk 50 hz brom kapotte condensator) heeft!
Een maat van mij kan het misschien(als die binnenkort tijd heeft) wel repareren maar die zekerheid heb ik niet of het hem lukt en of vervangen van een kapotte condensator en 50 hz brom mee weg is en geen muziek meer oppikt door mijn speaker hoor.
Maar onder tussen ben ik aan het kijken naar andere speakers vandaar het zou fijn zijn als ze gerepareerd kunnen worden dan scheelt behoorlijk wat geld.
 
Ik zou zéker kijken of je die vxt’s kunt houden/repareren... die rockit lijn is leuk voor t geld, maar de vxt een veel serieuzere speaker.
 
Als blijkt dat de condensator kapot is zou het super zijn als alle problemen dan verholpen zijn.
voor zelfde geld is veel meer aan de hand om het te repareren dat ik dan veel meer kosten kwijt ben dan kan ik beter voor nieuwe speakers gaan i.p.v repareren!
 
Heb je je monitors gebalanceerd aangesloten? Dat scheelde bij mij (na 3 jaar:stupid) een bult ruis en computerherrie toen ik van unbalanced naar balanced ging.
 
Ik heb de speakers ook op andere plek alleen met de stroom kabels aangesloten en brom ging niet weg helaas!
het ligt dus niet aan me audio kabels.
Ja ze zijn volgens mij gebalanceerd aan gesloten.
Ik dacht ook eerst dat het aan me audio kabels lach tot dat ik alleen stroom kabels had aangesloten het probleem ging dus niet weg helaas!
 
Als beide speakers dezelfde ruis hebben dan zou ik niet meteen denken aan een defect in de speakers, en als je muziek hoort als er niets is aangesloten dan denk ik eerder dat ergens in de stroomvoorziening al een radiosignaal o.i.d. wordt opgepikt. Het kan natuurlijk zo zijn dat ergens in de speaker een condensator zit die dat signaal eruit zou moeten filteren en dat die niet meer goed werkt. Maar dan is het wel heel toevallig dat beide speakers het probleem tegelijkertijd hebben gekregen.

Probeer eens een andere stekkerbak o.i.d. of sluit een enkele speaker aan op een stopcontact waarvan je zeker weet dat het geaard is. Aarding is belangrijk en ik weet niet hoe het tegenwoordig is, maar in mijn huis (jaren 80 vinex hok) waren maar een aantal wandcontactdozen (stopcontacten) voorzien van randaarde. Als je ruis op een geaard stopcontact significant minder wordt en/of je hoort de "muziek van de buren" dan heb je daarmee een uitgangspunt om verder te werken aan een oplossing.

Ik heb Rokits gehad, en ik zou ze alleen adviseren aan een beginner die veel waar voor zijn geld wil (en dan even op marktplaats kijken want daar staan er genoeg). Voor iets meer geld koop je een veel mooiere set.
 
Ik heb het vooral bij me rechter speakers 50 hz ruis waarschijnlijk!
Ik woon in een appartementen blok 2e etage dus overal wonen mensen om me heen.
Ik had de speaker los in me halletje waar je binnenkomt alleen de speaker aan gesloten met stroom het probleem was helaas niet verholpen!
Sins hij geen harde muziek meer draait omdat ik wat van gezegd heb waar ik heel blij mee ben.
Hoor ik geen muziek meer heel zacht er doorheen.
Alleen me rechter speaker heeft nu nog ruis als ik het geluid uit heb staan!

Wat exact de oorzaak is ik heb geen idee maar die maat van me die hem repareren wil die denkt dat het door een kapotte condensator ligt waarschijnlijk een 50 hz probleem!
Niks is zeker tot dat je hem open gemaakt heb die speakers en dan hopen dat het probleem zichtbaar word!
 
OK, dus je hebt 1 speaker met een (ruis / brom) probleem rond de 50Hz. Klinkt nog steeds als een potentieel probleem met aarde (aardlus). Kan zijn dat er een filter condensator in de voeding kaduuk is, dus als je maat daar verstand van heeft moet je zeker gebruik maken van zijn aanbod er naar te kijken.

Maar om on-topic te blijven; ik zou geen Rokit's kopen als ik jou was. Als je maat er niet uitkomt zou ik zelfs eerst kijken of je de defecte speaker niet kunt laten repareren door een professional.
 
Dus je hebt nu een merk dat je in de steek laat en je overweegt de nog goedkopere reeks te kopen als vervanging? Ik heb daar een woord voor. Moedig.
verkoop ze zoals ze zijn en leg de ander geld apart erbij en koop een setje adams of zo. Ik zeg maar wat.
 
Ik snap dat de rokit serie hun goedkope segment is!
Omdat vxt serie al ruim 10 jaar oud is inmiddels
dacht ik dat nieuwe rokit wel op niveau zit als toen vxt zaten.
Ontwikkelingen staan ook niet stil was op zich toch geen verkeerde gedachte!
Daarom vraag ik hier om advies.
 
Laatst gewijzigd:
Zolang je niet in het segment komt dsp zijn er de afgelopen 10jaar geen echte ontwikkelingen geweest speaker gebied. Misschien wat op gebied van actieve filters, maar volgens mij ook wel mee. Dus ik zou de vxt’s laten repareren. Een betere speaker (hoger segment) kost al snel een aardige zak centen...
 
Zo lang er nog niks echt bekend is waar die ruis vandaan komt kan niks met zekerheid zeggen wat de kosten zijn om hem te repareren!
Liefst wil ik ze natuurlijk repareren zolang ik niet weet wat er precies aan kapot is weet ik ook niet wat de kosten zijn van deze reparatie!
Liefst zo goedkoop mogelijk maar boven bepaald bedrag ga ik hem niet meer repareren de kans dat na reparatie weer stuk gaan kan altijd.
En dan kan je beter overwegen om nieuwe speakers te kopen!
 
Ik heb de knoop maar door gehakt en ga voor nieuwe speakers i.p.v repareren!
Nu jullie mij de rokit series af raden heb ik nu volgende in speaker in mijn gedachte krk V6 series 4 om mijn huidige speakers krk vxt 6 te vervangen!


Is dat een goede keuze om mijn huidige speakers te vervangen ?
Ben erg benieuwd wat jullie mening hier in is.

Bedankt voor het mee denken.
 
Ik zweer zelf bij HEDD monitors. Toevallig heb ik een setje te koop staan (omdat ik zelf grotere heb gekocht). We wonen in dezelfde provincie, je kunt een keer komen luisteren als je wil.
 
Wellicht nog handig om je speakers eens mee te nemen naar een vriend en ze daar aan te doen. Bijvoorbeeld die vriend die er naar wil kijken. Kun je direct ervaren of je daar ook het zelfde probleem hebt. Kun je ze direct even open maken als het probleem zich daar ook voordoet.

Als je andere overweegt zal ik ook zeker even goed zoeken naar vergelijkbare monitoren qua prijs. Er zijn de afgelopen jaren heel veel verschillende bij gekomen. Die jou wellicht nog beter passen. Bestel dan desnoods twee verschillende paren en vergelijk ze en retourneer degene welke je minder vindt.
 
Ik zweer zelf bij HEDD monitors. Toevallig heb ik een setje te koop staan (omdat ik zelf grotere heb gekocht). We wonen in dezelfde provincie, je kunt een keer komen luisteren als je wil.
Een maat van me uit Haarlem heeft ze ook staan :
HEDD Type 05
Ik ben dus bekent me deze speakers en heb ze ook geluisterd en ik moet zeggen dat ik ze erg goed vindt!
 
Waarom ik andere speakers wil is omdat me ouwe speakers ruis heeft en andere muziek signaal oppikt ik hoor soms heel zacht muziek doorheen waarschijnlijk van de buren(waarschijnlijk 50 hz brom kapotte condensator) heeft!
Een maat van mij kan het misschien(als die binnenkort tijd heeft) wel repareren maar die zekerheid heb ik niet of het hem lukt en of vervangen van een kapotte condensator en 50 hz brom mee weg is en geen muziek meer oppikt door mijn speaker hoor.
Maar onder tussen ben ik aan het kijken naar andere speakers vandaar het zou fijn zijn als ze gerepareerd kunnen worden dan scheelt behoorlijk wat geld.

Ik heb met mijn RP5's het zelfde probleem ongeveer gehad. Volgens mij zijn de condensatoren die ze gebruiken inderdaad naadje.
 
Back
Top