30 Dagen Productiviteit Challenge (discussie)

Gisteren niks, gaat vandaag ook niks worden. Dag vier na de prik, nog steeds extreme vermoeidheid. Begin het nu wel een beetje zat te worden...
Zuur zeg dat je er zo veel en lang last van hebt. Beterschap en hoop dat je weer snel goed genoeg voelt om een beetje muziek te kunnen maken (en andere minder primaire levensbehoeftes ;)).

Dit weekend helemaal niks gedaan, wel wat zitten lezen op het Cirklon forum, ook erg leerzaam, maar moet het wel gelijk toepassen anders blijft het niet hangen.
Helaas heb ik me kunnen vermaken met een paar kuub oud tuinhuis, rotzooi en bestrating naar de stort brengen om tuin gereed te krijgen voor het bouwen van schuur+overkapping.
Misschien vanavond weer wat tijd zin en energie om wat met muziek te doen...

PS: Ik heb van mijn werkgever een electrisch verstelbaar bureau gekregen, ideaal, erg fijn om af en toe staand te gaan werken. Vrijdag stond daar de boutique familie op ;)
 
Dit is trouwens nu mijn statafel set-up:

1623070260756.png


Die MC-505 staat op een statief, zodat ik niet hoef te bukken. En die Faderport naast het toetsenbord werkt goed samen met Studio One. Voor de rest heb ik een Novaton keyboard en 2 Genelecs-monitoren en dat is het. Het bureau is automatisch en binnen 10 seconden staat hij weer op de zit-stand.
 
Eerste test record in mn nieuwe setup met nu bijna alles aangesloten, niets uitgewerkt verder gewoon wat gepiel.

edit: trouwens rack besteld, na 3x checken toch verkeerde besteld. Moet zeggen dat service van Thomann echt top is, je kunt ze bellen en order was direct aangepast.
 

Attachments

  • Master2.mp3
    7,9 MB
Laatst gewijzigd:
Ik deel nog wat bevindingen na een week:

1. 's Ochtends ben ik op mijn best. Nou heb ik het geluk dat ik freelancer ben en elke ochtend begin ik met een half uurtje muziek maken. Wat een luxe!

2. Tracks afmaken is hard werken en vergt discipline. Dat wist ik ook wel, maar ik word er opnieuw mee geconfronteerd. Soms loop ik een uur te prutsen aan de eerste 32 maten intro. Niet per se leuk, maar die moeten ook gewoon goed zijn.

3. De sound is cruciaal. Ik heb er een handje van om dingen onnodig ingewikkeld te maken. "Alle effecten moéten uit een bus komen" enzo. Als het nu uit een softsynth meteen goed klinkt laat ik het lekker zo. En weer door.

4. Idem voor de mix: mijn kop zit vol theorie. Maar uiteindelijk moet het gewoon goed klinken. Dus dan maar niet volgens de regeltjes. Of minimaal mixen, omdat het gewoon lekker klinkt.

5. "Vergelijk je start niet met het midden van iemand anders." Dat is echt een goed citaat. Ik maak muziek voor mezelf en maak me er niet druk om dat anderen beter of origineler klinken. Dat geeft heel veel rust en per track klink ik ook beter.

6. 's Avonds op de bank online radio luisteren in mijn genre werkt ook goed. Gisteren na een half uurtje luisteren weer 5 ideeën opgeschreven. Waaronder een bitcrusher en phaser op een 'saaie' 909 snareroll. Dat klonk super goed in die track.

7. Snel tracks afmaken is voor mij echt de sleutel. Als ik te lang bezig bent, neemt de motivatie snel af. En begint het op werk te lijken.

8. Theorie geeft ook houvast. Ik heb het boek 'Mixen met impact' van Wessel Oltheten ooit gekocht en die legt de principes heel goed uit. Als ik weet waarom iets zo werkt, snap ik plug-ins ook beter. Ik maak betere keuzes.

9. Ik gebruik mijn ogen nog te veel. Als ik het beeldscherm uitzet en naar een track luister (of de was ophang) klinkt hij anders. Zo luisteren anderen ook, hoewel ze waarschijnlijk niet de was ophangen.

10. Wat een gezellig, positief en opbouwend forum is Synthforum. Dat weet ik al 20 jaar, maar dat mag best weer eens gezegd worden. Huren we volgend jaar de Amsterdam Arena af? 😁

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Groet,

Rutger // De Facto
 
De laatste paar dagen ben ik met software bezig geweest van mijn twee sequencers, het probleem was dat ze niet synchroon liepen (en soms wel....)
ik denk dat ik aardig geslaagd ben in mijn opzet om ze synchroon te laten lopen (voor zover mijn imperfecte gehoor dit vast kan stellen :D )
Maar als ik naar het plaatje kijk wat Audacity ervan maakt, denk ik dat mijn PC ook ja zegt :engel:
Dus ik heb gelijk maar een klein demootje opgenomen...

 

Attachments

  • sound outl.PNG
    sound outl.PNG
    4,6 KB · Bekeken: 82
Laatst gewijzigd:
Gisteren verzaakt. Na een erg drukke dag/week(end) had ik er gisteravond geen zin meer in of puf voor.
 
met de kids naar de speeltuin. daar met 4 4jarige meiden gespeelt gezingen en een nummer geschreven. appel song :)
kids know how to create.
 
kids know how to create.
Als ze ouder worden, wordt het steeds minder. Misschien wel door instant gratifaction. In spelletjes en in apps is alles altijd meteen perfect. Lukt dat bijvoorbeeld in een tekening niet, dan haken ze snel af. Dat zie ik in elk geval hier thuis. Daarom zetten we af en toe internet ook gewoon keihard uit. Bedenk maar wat anders.
 
Eerste test record in mn nieuwe setup met nu bijna alles aangesloten, niets uitgewerkt verder gewoon wat gepiel.

edit: trouwens rack besteld, na 3x checken toch verkeerde besteld. Moet zeggen dat service van Thomann echt top is, je kunt ze bellen en order was direct aangepast.
Heerlijk stukkie. Op 1:04 kun je horen dat het systeem self-aware wordt. Goed vastbinden vanavond anders issie morgen weggelopen!
 
Vanavond een radio versie gemaakt van een remix die 1 juli uitkomt. Kreeg vanavond pas de vraag van het label om ook een radio versie aan te leveren die uiterlijk morgen af moet.
Werkt voor mij goed als er een duidelijke deadline is. Anders is het eindeloos kloten en klooien en mixdowns op andere speakers luisteren.
Aangezien ik morgen weinig tijd heb het klusje maar afgemaakt.
 
Aangezien ik morgen weinig tijd heb het klusje maar afgemaakt.
Tof, in welk genre is dit? Lekker trouwens, vandaag te horen krijgen dat het morgen af moet zijn. Doen ze dat vaker? 😆

Deadlines zijn ook wel weer lekker ja. Dan moet het gewoon klaar zijn. Ik ben zelf het productiefste als ik weinig tijd heb. Hop, pop en weer door.
 
Was een communicatie fout bij het label, ik had nog steeds het contract niet gehad, daar over gemaild.
Hadden ze die opgestuurd en daar zag ik dat het om twee versies ging.
Ze boden zelf ook aan om uit de extended versie een short version te knippen maar leuker om zelf te doen. Komen de fades en automatisering ook wat beter uit.
Het genre zit een beetje in de balearic house hoek op 123 bpm. Begin juli zal die uitkomen en dan post ik wel een link.
 
Ik voer de druk voor mezelf nog wat op. Ik heb net een lijstje gemaakt met tracks die in juni gewoon af moeten. Er staan er 8 op en ik wil er zeker 5 van afronden. Over eentje twijfel ik nog een beetje, maar met wat tweaken kom ik daar denk ik ook wel uit. Dat lijkt me een mooi streven voor de komende weken 👍
 
Hier de afgelopen dagen niks, en er is ook nog geen verbetering. Kan een half uur, drie kwartier op zijn, om wat te eten enzo, en hier op het forum te kijken. ;) Slaap daarna weer uren, het gevoel van extreme moeheid is nog steeds hevig. Volgens de huisarts heeft een enkeling dit, het moet na een week, anderhalf week beter worden. Bloedprikken als het volgende week nog steeds is zoals nu. Ook hoorde ik dat er mensen zijn die eerst geen last hebben, maar pas een week na de prik alsnog de volle mep aan bijwerkingen krijgen. Maar verreweg de meeste mensen hebben geen last, of hooguit lichte klachten die na een paar dagen zijn verdwenen.
 
Back
Top