Synton Fénix 2 opnieuw in productie

187833300_4101048409962378_1789769656091372005_n.jpg

De unieke Fénix 2 modulaire synthesizer van Bert Vermeulen van het legendarische Synton wordt opnieuw in een gewijzigde, verbeterde versie uitgebracht. Voorlopig gaat het om drie stuks, gesigneerd door Bert (zie foto).

De volgende verschillen met de oorspronkelijke Fénix 2, die ik zelf heb, zijn mij bekend:
1) De vco's zijn van Curtis in plaats van een eigen ontwerp;
2) de analoge delay is nu dubbel uitgevoerd;
3) De - vermoedelijk derde - vco heeft een ingang voor index FM in plaats van sync;
4) De gate delay heeft een LED gekregen voor visuele ondersteuning.

De levertijd zal enkele maanden bedragen omdat, zoals je kunt zien, er nog wordt gewerkt aan de definitieve uitvoering (zo komt er waarschijnlijk een interne voeding) en aan de behuizing.

De verkoopprijs is nog niet bekend. Die zal zeker boven de prijs van de eerste serie liggen maar ook ver onder de huidige tweedehands prijzen van - volgens mijn eigen onderzoek - € 8.345 tot € 11.250. Er zijn plannen voor meer productie-exemplaren maar die heb ik nog niet in aanbouw gezien. Eerst wil men deze drie synthesizers verkopen. De markt is namelijk grillig en verkopen zijn niet te voorspellen op basis van getoonde interesse. Het aantal mensen dat belangstelling toont in een boutique synth en het werkelijke aantal kopers liggen ver uit elkaar. Door Covid 19 is het bovendien een uitdaging geworden om aan alle benodigde onderdelen te komen. Dat heb ik ook gezien bij Baloran, die van The River geen bestellingen meer opneemt, en bij de Osmose van Expressive E, die is vertraagd.

De Fénix 2 modulaire synthesizer zal exclusief worden verkocht door The Music House, Oudegracht 310, 3511 PK Utrecht. Telefoon 030 6065009.

Bron van dit Synthnieuws:


en gesprekken van mij met Martijn, de eigenaar.
 
Last edited by a moderator:
Dat zijn de echte muziekmakers. Gaat een stapje verder dan zeggen dat je geen presets gebruikt :)
 
tja, 3 stuks, prijzen van 11k etc. Beetje elitair, maar goed. Er zullen vast mensen zich speciaal voelen als ze er een kunnen kopen. Nou ja, max 3 mensen dan.
 
Wel goed lezen he? Die prijs komt ver onder de 8.345 te liggen.
 
Door Covid 19 is het bovendien een uitdaging geworden om aan alle benodigde onderdelen te komen. Dat heb ik ook gezien bij Baloran, die van The River geen bestellingen meer opneemt, en bij de Osmose van Expressive E, die is vertraagd.
Yep,Roland,Korg en Yamaha nemen ook geen bestellingen meer,Sequential en Behringer ook niet.....lastige tijden
 
Yep,Roland,Korg en Yamaha nemen ook geen bestellingen meer,Sequential en Behringer ook niet.....lastige tijden
Hoe bedoel je dat ze geen bestellingen meer nemen?

Verder leuk om te zien weer een echte "revival" :)
 
Dat is wel bijzonder en een hele mooie kans voor de liefhebbers! Niet echt mijn interessegebied, scheelt weer in de portemonnee. Maar zeker gaaf!
 
Beste synth in mijn setup. Punt. Ben benieuwd naar de reden om naar Curtis te gaan. Weet ook niet wat voor VCO er u in zit.
 
Mooi voor FM misschien maar verder niet zo boeiend voor een ontwerp als de Fenix?

Oh,zeker wel,je hebt er helemaal niets aan om er een vco in te stoppen waarvan je geen verschil hoort in vergelijking met een CEM3340 maar die minder nauwkeurig is.

Zo heb ik eens een 3340 naast een ' Serge Precision Oscillator',en je hoor geen verschil wat betreft zuiver wave sounds,behalve dat de 3340 met meer precision track lol

Dus keuze is snel gemaakt,3340 is veel beter natuurlijk,tenzij de originele oscillator wel een specifieke inbreng had wat betreft sound,maar ik ken de synth niet dus.
 
Ik begrijp dat ze 3 exemplaren gaan bouwen
Waren er toevallig nog een paar frontplaten en printplaten over?
Klinkt niet echt naar het “ opnieuw in productie nemen “
Wel fijn voor die paar mensen die er een kunnen willen kopen ,neem aan dat ze al gereserveerd zijn ?
Wel een top synth en een leuke foto van bert 👍
 
dat laatste vroeg ik me ook al af.. zijn ze daadwerkelijk te koop, of al gereserveerd en is het meer een soort van kennisgeving? want ik neem aan dat ze er toch wel meer dan 3 zouden kunnen verkopen..
 
Voor mij graag een nieuwe Syrinx, bedankt.

Stephen
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top