[Nu-Disco] The Dress Code

Nightly Build

beware the fury of a patient man
Lid sinds
11 januari 2002
Berichten
5.899
Locatie
Utrecht, NL
Ik heb een nummer gemaakt met een zanger die wel eens optreedt op de plekken waar ik draai.
Ik had de beat al eens gebruikt voor een ander nummer maar ik was uiteindelijk niet zo tevreden over de gebruikte library vocalen dus heb ik LX Siegers gevraagd of hij er iets mee kon.
Dit is het resultaat:



Ik zou graag feedback willen over hoe de vocalen in de mix liggen en wat er evt. beter kan.
Verder is ander commentaar of zijn complimenten uiteraard ook welkom.

123 BPM
C major
 
Hij loopt er naast, daarnaast klinkt hij erg onzeker, snap waar je heen wilt (er is wel een italo track die precies dit doet, maar kan ff niet op de naam komen)
daarnaast mag hij ook harder. Hij is meer een mc dan zanger :D
 
Ik zou graag feedback willen over hoe de vocalen in de mix liggen en wat er evt. beter kan.


123 BPM
C major

Het refrein klinkt echt slecht,en slecht in de mix,ligt aan die doubling?

Voor de rest vind ik het wel passen en klinken,het is anders dan normaal en geeft wel een unieke sfeer,enkel dat refrein fixen.
 
Dank voor de feedback tot dusver

Hij loopt er naast

Is dit een kwestie van de hele acapella een tikkie naar voor of naar achter of bedoel je dat hij uit het ritme zingt? (wat lastiger te corrigeren zou zijn)

Het refrein klinkt echt slecht

...enkel dat refrein fixen.

Wat is er slecht aan dan behalve dat het niet goed in de mix ligt?
En hoe te fixen?
 
En hoe te fixen?

Als je vast zit met vocalen,die na de muziek zijn gemaakt of gekozen,en niet aanpasbaar zijn zodoende ze toch vlot kunnen samenvloeien,dan pas je de hele track aan naar de vocalen toe en niet omgekeerd,als je deze toch wil gebruiken.


Dus gezien je je zelf in vraag stelt of de vocalen wel goed in de mix vallen,en terecht (dat je het optimaal wil),is mijn raad; laat deze mix even ter zijden,en herbegin omgekeerd,met dezelfde vocal tracks bouw er helemaal iets anders rond,met andere sounds etc,en met een mood die dan tiptop kan samenvloeien met die van de vocalen en je zal versteld staan van hoe beter het resultaat zal zijn.
 
huh? De koortjes en doubles eerste refrein zijn nu rete vals :D de glazen knappen hier :D moest hem afzetten. Gaar iets nog niet helemaal goed MO.

Tja wat ik al aangaf sinds begin,maar goed,wat moet men anders zeggen als men dit niet aanpast..,de balans kwa sound van de vocal/eq klinkt wel goed nu (hier op men pc speakers)

EDIT: Allicht met Melodyne zijn de doubling vocals makkelijk in tune te fixen
 
Nu bewerkt met Melodyne.

Dit was de feedback op SubmitHub nog voor dat ik dat had gedaan:

Screen Shot 2021-05-01 at 19.22.12.png
 
Begin dan te twijfelen of dat bots zijn :D de doubles kloppen nog steeds niet, zitten gewoon op de verkeerde noot. +4 ipv +5 als ik het zo hoor, retevals :D de four tops zouden zich omdraaien in hun graf.
De stem van de zanger, te schel, te veel hoog, de instrumentale mix is goed, maar de zang nog steeds niet IMHO.
 
Begin dan te twijfelen of dat bots zijn :D de doubles kloppen nog steeds niet, zitten gewoon op de verkeerde noot. +4 ipv +5 als ik het zo hoor, retevals :D de four tops zouden zich omdraaien in hun graf.
De stem van de zanger, te schel, te veel hoog, de instrumentale mix is goed, maar de zang nog steeds niet IMHO. De zanger zou ik ook in het midden zetten, hij lijkt nu links?
 

Goed zo!,is toch een groot verschil.

Stem mag ook meer in het midden van stereo veld zoals aangegeven,of random lichtes panning kan wel cools zijn.

Ik vind de stem niet te schel,en de doubles zijn wel cool nu,verder wat betreft de disco stijl in het algemeen is een te perfect klinkende stem niet altijd een voordeel,luister naar cosmic disco tracks van eind 70.begin 80,en daar is dat ook zo. Dus voor een underground mood is dit wel ideaal, het is geen moderne trence muziek,super perfecte tuning is dus niet van teopassing.
 
Begin dan te twijfelen of dat bots zijn :D

Nee zeker niet hoor, één van die reageerders is een label eigenaar die dit wil uitbrengen 😮. Hij contacte me via SoundCloud.
Ik had dit nog niet eens bij labels aangeboden via SubmitHub

de doubles kloppen nog steeds niet, zitten gewoon op de verkeerde noot. +4 ipv +5 als ik het zo hoor

Hmm. ik heb in Melodyne alles naar de scale van D major getrokken. Maar ik zal er nog eens naar kijken. Is dat alleen in het eerste refrein?

Stem mag ook meer in het midden van stereo veld zoals aangegeven,of random lichtes panning kan wel cools zijn.

Oké, de panning pas ik ook nog aan en zal ook nog eens naar de EQ kijken. Die vocals waren zeer brak aangeleverd vandaar dat ik zoveel mid-laag heb uitgehaald

Super dank voor de contstructieve feedback guys, waardeer ik zeer! Hij wordt toch steeds iedere keer een tikkie beter volgens mij.
 
Lekker mellow soundje..

Wat ideetjes waar ik aan dacht:
Baslijntje zou ik 4 maten lang maken.. die is wat eentonig.. mag wat funkier, wat meer drive geven aan de track..
Het kabbelt nu wat voort.. Er mag wel een catchy soundje bij: mss wat lekkere Bacara disco strijkers..
 
Laatst gewijzigd:
He! Lekker trackie weer hoor! Eindelijk de tijd gehad om er goed naar te luisteren. Met name even gefocust op de vocals.

1. De spoken word achtige vocals zou ik gewoon in het midden pannen. En ze mogen van mij juist iets meer laag hebben en misschien ook wel weer klein tikkie harder in de mix (kwestie van volume of iets meer ‘upfront’ compressen). Andere truc is om je akkoorden instrumenten (keys en gitaar) een klein dipje te geven tussen 800-1000hz, precies daar waar de vocals hun presense hebben.

2. Ik vind de harmonie van de kopstem in de refreinen ook een beetje gek. Het is niet ‘vals’, dat ongepolijste maakt het juist leuk. Maar wat is nu het interval tussen de tweede en de eerste stem? vooral bij de woorden ‘funky right on’ (ofzo) en de lange ‘funky’ aan het einde?

ps. Heel iets anders: je zou ervoor kunnen kiezen om je drums wat minder ‘house’ en iets meer ‘discofunk’ te maken. Wat organische sounds en minder strak op t grid. Check de band ‘Tuxedo’ als referentie.
 
de doubles kloppen nog steeds niet, zitten gewoon op de verkeerde noot. +4 ipv +5 als ik het zo hoor

Ik heb de 2e stem van B naar A gezet in Melodyne. Beter zo?



De takes zouden wel over moeten want ik vind dat Melodyne het er wat klank betreeft niet beter op maakt.

Ook is de EQ nu naar het midden gepanned
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top