Muzikaal Gepiel dl. 12: Spelen met Virtual Analog

Heel leuk speelgoed! Een probeersel met de "patch":

screenshot.png


 
De handleiding heb ik uit. Nu nog een geschikte video zoeken om de plugin met de echte ARP 2600 te vergelijken...
 


Ik hoor hier uit mijn Logitech speakertjes (ja - ik heb geen professionele monitor speakers) wat gekraak bij.
Zijn dat mijn speakertjes die het niet aankunnen, of zit dat in de opname?
 


Hier met externe sequencer.
 
Dan is het de vraag waar dat gekraak vandaan komt, zou dat kunnen zijn van dat de processor overbelast raakt?

Die bijgeluiden bij het tweede fragment dacht ik ook te horen, alsof er een ander muziekje op de achtergrond meespeelt...
 
Vooral wat betreft het eerste fragment, als je het nog een keer doet, is het gekraak dan precies hetzelfde en op dezelfde momenten?
 
Niet precies hetzelfde, maar ook met gekraak. Vreemd genoeg hoor ik dat gekraak bij het spelen zelf niet, alleen maar bij het terugluisteren van de opname. Die opname heb ik gemaakt met Qtractor, en op maat gesneden en geëxporteerd als MP3 met Audacity. Maar de onbewerkte wav-opname van Qtractor kraakt ook al.

 
Hmm, ja, op één of andere manier gaat het dus fout bij het maken van de opname. Het komt dus blijkbaar niet van de plugin. Kun je het niveau een beetje terugschroeven bij de opname, kijken of dat helpt?
 
Ja, heb het even bekeken in Audition, en het gaat clippen. Dus het moet op een wat lager niveau worden opgenomen.
 
Eigenlijk wel mooi dat al die probleempjes zo aan het licht komen, want dan kan ik daar in het vervolg rekening mee houden. :eureka:

Hoe vind je de plugin tot nog toe klinken, is dat duidelijk minder dan een betaalde plugin?
 
Van andere plugins zou ik het niet weten, niet bekend mee. Ik neem aan dat het straks wel lukt om het zonder oversturen op te nemen, denk dat het dan best goed zal klinken. Als je een vrij "kale" patch kunt vinden als voorbeeld op een echte, dus zonder effecten en alleen als demo van de basiselementen en dat vergelijken met jouw plugin. Dat zou een mooie vergelijking zijn.
 
Het zat hem inderdaad in het te hoge volume. Deze ging wel goed:

 
Een geschikte patch om de kwaliteit van de plugin te testen heb niet gevonden. Geeft niet.

Als volgende wil ik het riedeltje uit "On the run" van Pink Floyd op een plugin nadoen. Maar waarop deden ze dat oorspronkelijk?
 
Deze plugin bevat het riedeltje als preset, maar ik moet nog even bekijken of ik het ook zelf in de ingebouwde sequencer kan invoeren. Anders is het al te gemakkelijk. :D

Synthia.png


 
Het instellen van de sequencer gaat met virtuele potmetertjes (zie de screenshot in mijn vorige berichtje) wat een enorm gepriegel is. Genoeg gespeeld weer!
 
Back
Top