[TECHNO] Dark Fiber - Unwoke

Intro meteen lekker duister, al vraag ik me wel af of het lekker in te mixen is door een DJ zo zonder stuk beat aan het begin. Ik zou er 32 maten voor plakken als Extended mix. Geluidje wat rond 0:40 wordt geintroduceerd irriteert me meteen maar dat is waarschijnlijk ook je bedoeling - hij ligt niet lekker in het ritme maar later als het drukker wordt in de mix ligt hij beter (timing is niet veranderd dus is psychoakoestisch). Dikke beat! Verder vrij ambient, ik mis een beetje een echte hook, maar dat kan je stijl zijn. Break op 2:50 is te abrubt "stil", misschien kun je daar een ride cymbal even door laten tikken, dat vinden de mensen op de dansvloer wel fijn, dat ze het ritme blijven horen. Toffe track wel. Mix is ook prima! Kan zo uitgegeven worden.
 
Thanks voor alle feedback! Heb inmiddels een nieuwe versie online staan. Kick wat meer naar voren laten komen en hier en daar wat sounds getweaked.



De feedback over het inmixen door DJ's, daar kan ik niet veel mee. Een DJ zal zijn set ook moeten openen en dat kan prima met een track die dit type intro heeft. Daarnaast lijkt het mij geen kunst om even verder te scrollen naar de eerste beat met de nieuwe apparaten :)
 
Intro's worden er standaard afgeknipt. ;)

Daarnaast lijkt het mij geen kunst om even verder te scrollen naar de eerste beat met de nieuwe apparaten :)

OK, misschien is dat een techno dingetje. Ik ben gewend om 32 maten aan het begin van mijn (trance) tracks zo te bouwen dat het mixen met andere tracks op basis van "phrases" zo smooth mogelijk kan. Als dat met techno nooit zo gedaan wordt dan prima.
 
Ik ben gewend om 32 maten aan het begin van mijn (trance) tracks zo te bouwen dat het mixen met andere tracks op basis van "phrases" zo smooth mogelijk kan. Als dat met techno nooit zo gedaan wordt dan prima.

Er zijn geen regels voor het maken / mixen van electronische muziek. Iedereen doet wat ie zelf het beste vindt. 8)
 
zit veel te weinig laag in de 2e mix, vind hem ook erg monotoon kick + hihat loopje + een of andere monster brul /pad en filter op en neer. gebeurt verder helemaal niks buiten deze 4 elementen. Ze variereren ook niet, blijft een herhaling van zetten.
 
OK, misschien is dat een techno dingetje. Ik ben gewend om 32 maten aan het begin van mijn (trance) tracks zo te bouwen dat het mixen met andere tracks op basis van "phrases" zo smooth mogelijk kan. Als dat met techno nooit zo gedaan wordt dan prima.
Hier kon ik me vroeger als DJ wel aan ergeren. Dat je bij trance altijd 5 minuten moest wachten voordat de volgende plaat erin kon. Bij techno kon ik elke minuut een nieuwe erin knallen! Geen breaks, geen "phrases", geen handjes in de lucht.
 
Hoe erg houd je van techno?
Heel erg hoor, Maar als je naar de Beatport Techno top 100 luistert dan hebben de top tracks wel wat meer detail en variatie. Ik vind deze productietechnisch gewoon te simpel. mis subtiele lijntjes, percussie die af en toe eens via polyritme verspringt, filtering van basslines die je net wel/net niet hoort. track mist gewoon de diepte en gelaagdheid.
 
Back
Top