Bombario - Aurora

Qua sound in mijn oren perfecto! :W Niets meer aan doen. De white noise effecten zijn wel stevig in volume. Maar kan denk ik wel.
Verder - hekel aan het woord :P - beetje kabbelend. Waardoor de track wat lang overkomt.
Maar goed, de sound is iig mooi!
Mooie geluiden en een beetje een 'emo' feeling zit er wel in.
 
Tof. Lekker sounds en blijft beweging in zitten. Ik vind " JM Jarre die op Ibiza is geweest" echt een perfecte omschrijving!
 
Hele knappe track, zit erg sterk in elkaar. Niet echt super origineel misschien, het is een behoorlijk mainstream club track, maar petje af voor de productie!
 
Joepie! Pilletje d'r in en gaan! Ik ben nooit op Ibiza geweest maar ik kan me voorstellen dat ze dit daar draaien. Het klinkt in ieder geval lekker zonnig.
(Sorry, meestal geef ik niet van die vage comments, maar ik weet zo langzamerhand niet meer wat ik moet zeggen).
 
Gave track! Heeft inderdaad wel een Jarre flavour, denk dat ik hem daarom zo dig! Misschien had k dat synthlijntje bij 5 minuten ongeveer iets gesidechaint voor wat meer groove. Maargoed das mierenneuken :)
 
Ai de break is wel erg flauw vind ik. Ik zou 'm niet spelen (tot daar) of er uit mikken als DJ
Als dit in de platenwinkel speelde kocht ik 'm niet, maar dat wil helemaal niet zeggen dat 't slecht is. Het is enkel nogal braaf.
En alweer n stem... tja ik duw mijn eigen zaak enkel verder naar beneden met iedereen een stem te geven :D
 
Joepie! Pilletje d'r in en gaan! Ik ben nooit op Ibiza geweest maar ik kan me voorstellen dat ze dit daar draaien.
Ik ben 6x op Ibiza geweest. De eerste keer in 95 (dat was echt top) en de laatste (en meteen de laatste) keer in 2004. De Engelsen hebben dit eiland, net als vele andere delen van Spanje helemaal naar de klote geholpen. Ze gedragen zich alsof Spanje hun eigendom is. Nu het met de Brexit extra duur voor de hooligans wordt om zich enkel maar te bezuipen en "2 beers!" te schreeuwen naar locals, hoop ik dat ze wat meer wegblijven. Verder toffe track Bombario !
 
Dank voor alle reacties! Ik ben een paar dagen offline geweest, vandaar dat ik wat later reageer.

Wat betreft dat braaf: dat gaat er niet uit, vrees ik. Gepolijste muziek is echt mijn ding. Steely Dan, Carpenters, Hall & Oates en uit Nederland Benny Sings. Ik ben er dol op. Voor mijn gevoel is dit ook al behoorlijk heftig :P

Op 8 januari verschijnt mijn nieuwe EP met weer 2 nummers, die ik destijds hier ook op SF heb gepost. En ik heb een contract getekend voor nog 4 tracks. Ik ben dus gelukkig niet de enige die van braaf houdt ;)

Maak er allemaal een mooi 2021 van. En ik probeer nog wat tracks te luisteren en er wat zinnigs over te zeggen.
 
Mooie productie, ik hou wel van die dikke kick. Vooral de tweede break en dropdown vind ik erg lekker :okdan:
 
Deze is zeer mooi Rutger, ik heb je de laatste jaren enorm horen evolueren, en hiervoor mijn petje af, beste kerel. Stem!

Trouwens, heb je nog wat van Eduard gehoord? Ik ben een beetje ongerust.
 
Zo de knetter. Ik heb al even geen tracks meer van je beluisterd. Maar gast wat heb jij een stappen gemaakt joh. De opbouw van deze track is echt prima. Neemt je mee en laat je weer gaan. Helemaal goed. Hij is wat bass heavy (en hard) ;).
 
Maar gast wat heb jij een stappen gemaakt joh.

Klopt en de progressie gaat alleen maar door. Geen idee waar het precies in zit, want ik gebruik nog steeds overwegend dezelfde VST's en effecten. IK ben wel van DAW veranderd (van FL Studio naar Studio One) en dat was een goede stap. En ik heb in mijn hoofd een knop omgezet. Het streven is komend jaar het niveau nog flink te verhogen, met name op het vlak van productie. De rek is er nog lang niet uit.

Dank voor het luisteren! :okdan:
 
wow, te gek. Op de shortlist! Inderdaad, JMJ op ibiza geweest vat het perfect samen. Zou zomaar eens op een In Search of Sunrise compilatie kunnen dit! Ook de meest recente remixes van Jarre's werk (Oxygene 2 - JMJ Rework of Kosinksi remix, op Welcome to the other side) hebben deze vibe. Heel gepolijst en sfeervol.

Hoe heb je jezelf het mixen/masteren geleerd?
 
wow, te gek. Op de shortlist! Inderdaad, JMJ op ibiza geweest vat het perfect samen. Zou zomaar eens op een In Search of Sunrise compilatie kunnen dit! Ook de meest recente remixes van Jarre's werk (Oxygene 2 - JMJ Rework of Kosinksi remix, op Welcome to the other side) hebben deze vibe. Heel gepolijst en sfeervol.

Hoe heb je jezelf het mixen/masteren geleerd?

Dank je. Wat betreft het mixen heb ik nog helemaal niet het gevoel dat ik het kan. Althans niet als ik naar mijn lievelingstracks luister. Maar ik word er wel steeds beter in.

Hoe ik mixen heb geleerd is via verschillende online cursussen. Daar maak ik dan altijd een mindmap van, waar ik op terug kan grijpen. Ideaal. Maar het belangrijkste is goed (leren) luisteren en weten wat je doet en wilt bereiken.

Uit de laatste cursus haalde ik dit:

1. Denk goed na over wat je wilt bereiken met een nummer.
2. Zet alles netjes onder elkaar en geef het kleuren, voor het overzicht.
3. Maak een ruwe, muzikale mix met balans en panning. Die is leidend.
4. Zorg dat je in het drukste gedeelte op -8 db zit.
5. Kies een goede reference-track die het hele spectrum dekt.
6. Ga finetunen: welke partijen overlappen elkaar, waar voegt compressie wat toe, wat zorgt voor het laag, midden en hoog etc.
7. Neem veel pauzes en stop als je niets meer toe kunt voegen.

Dit werkt voor mij heel goed en ik draai nooit zomaar wat aan een EQ of compressor. Dat deed ik vroeger altijd en dan klonk het overgeproduceerd. Met 2 of 3 referentietracks en geduld kom je dan een heel eind :okdan:

P.S. Ik ben het afgelopen jaar enorm gegroeid door vooral te luisteren en na te maken. Spiek gewoon bij de pro's: hoe klinkt de kick, hoe hard staan de hihats, wat gebeurt er in de break etc. Daar leer je zoveel van.
 
Laatst gewijzigd:
Lekkere track hoor! Het wordt tijd dat de discotheken weer open gaan!
 
Back
Top