a.l.i.c.e - Sorrow

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
2.734
Locatie
Nijmegen


Ik heb inmiddels alle tracks van de SFC kunnen beluisteren, en dan kruipt ut bloed toch gelijk weer waar het niet gaan kan.

Geinspireerd door verschillende vette tracks die ik voorbij heb horen komen in de contest, tis geen uplifting muziekje, maar weer een sferische down tempo track.

PS Mijn Adams monitoren zijn in reparatie, ik zit nu op mijn oude KRK Rokits te werken, dus ik hoop dat de mix nog een beetje ok is.
 
Klinkt prima over mijn Genelecs.. en fijne track hoor. Mooie geluiden uit Nijmegen :okdan:
 
Heel erg dik kerel! Het zou helemaal af zijn als de percussie/hits wat meer drama reverb krijgen...! maar wellicht is reverb een stuk lastiger te plaatsen op de KRK's. Zou je kunnen vertellen welke instrumenten je hebt gebruikt om tot dit resultaat te komen?

p.s. waar laat je je adams repareren?
 
Heel erg dik kerel! Het zou helemaal af zijn als de percussie/hits wat meer drama reverb krijgen...! maar wellicht is reverb een stuk lastiger te plaatsen op de KRK's. Zou je kunnen vertellen welke instrumenten je hebt gebruikt om tot dit resultaat te komen?

p.s. waar laat je je adams repareren?
Hey thnx! Ja ik ben ook niet helemaal tevreden over de individuele mix van de drums en dat komt niet eens zozeer door het ontbreken van mijn monitoren (hoewel ik wel degelijk de helderheid tov de KRKs bij het mixen mis) maar door de plugin die ik daarvoor heb gebruikt, als je zin hebt om ut te lezen, hieronder nog wat meer text en uitleg over dat issue, maar hier eerst maar ff het gevraagde lijstje :D.

Synths:
- Repro-5 (1 van mijn favorieten tegenwoordig!)
- Pigments (Arturia)
- Serum

FX:
- Valhalla Supermassive (ook 1 van mijn favoriete creative reverbs van het moment, en nog gratis ook!)
- Valhalla Delay
- Shadow Hills Class A
- u-he Satin
- en dan nog een zooi Ableton/NI stock fx

Die Adams heb ik trouwens gewoon naar Bax gebracht, viel nog onder de garantie...



En dan hier nog over de mix van de drums:

Ik heb voor het eerst eens zitten spelen met het vrij oude DrumLab van NI en het eerste wat ik wilde doen nadat ik de 1e loop had neergezet is om meer controle te krijgen over de output/mix. Wat je nu hoort is een preset stereo default mix vanuit de Kontakt plugin. Ik ben op zoek gegaan hoe ik per instrument (kick, snare, toms et.c) een dedicated output channel zou kunnen krijgen zodat ik beter in de mix kan ingrijpen. Dat is me op zich wel gelukt, maar zodra ik bv de kick naar die nieuwe output stuurde, veranderde het geluid drastisch en als ik die dan weer terugzette op de originele stereo output, dan was het geluid van de kick nog steeds niet meer hetzelfde als voordat ik die naar de nieuwe output stuurde.

Het lijkt er dus op dat er bepaalde interne routings voor de sound verantwoordelijk zijn die verbroken worden zodra je het instrument naar een nieuwe output stuurt. De sound die verandert is: het totaal dicht clippen (geen idee wat de juiste term is, waarschiijnlijk combi van transients/compressor) van de (overhead?) mics zodra de kick geraakt wordt.

Anyway, lang verhaal, ik ben een halve dag kwijt geweest met eea proberen te fixen, en dat was niet bepaald gunstig voor de creativeit, dus ik heb het maar laten rusten en besloten om dit een andere keer uit te zoeken.
NB ik weet dat je ook individuele instrumenten kan gebruiken van DrumLab, maar dan mis je volgens mij een manier om de overhead mics hetzelfde te krijgen (maw hetzelfde probleem: ik krijg niet het gewenste geluid eruit).
 
Mooi hoor, heb hier werkelijk van genoten. Zeer knap gemaakt en zeer sereen. Top! :okdan:
Thnx! Zelf merk ik na 2 dagen rust toch wat irritaties, niet blij met die 1e bass notes (wel met de sound) en de overgang naar 1e drums + de drums zelf kan ook wel wat beter. Ik ga er toch nog maar ff aan sleutelen denk ik.
 
Back
Top