Talames - Deadline

Talames

Ingeburgerd
Lid sinds
10 januari 2016
Berichten
87
Locatie
Brussel
Mijn inzending is dit jaar iets steviger uitgevallen; iets tussen techno en house.
De focus was voor mij om, ondanks veel repetitie, iets niet te eentonig te maken.
De vraag is hoe goed het gelukt is.

Drums komen van de MC 707, de Model:Cycles voorziet melodie en Ableton de details.

 
Cool gemaakt en toffe sounds, maar het zijn wat mij betreft toch iets te weinig elementen om voor de gehele lengte te kunnen blijven boeien. Zoals hierboven gezegd een pad her en der, of zelfs wat Vocal(samples) zouden het nog wat interessanter kunnen maken wat mij betreft.
 
Ik vind het een fijne track. Inderdaad, een petje hier of daar, maar qua variatie en groove staat het toch goed deze track! Iets korter wellicht.
 
Zeker potentie, maar inderdaad nog wat leeg. Mag van mij wat meer send fx op richting delay en reverb en ik ben een sucker voor pads, dus die mogen er zeker bij :)
 
Nog een paar inzendingen proberen feedbacken, zonder al te veel pijn en zodus ook wat vriendelijker. :)
Ik vond het een coole en chille plaat, die basslijn deed 't 'm wel. Lekkere groove, heb me bijzonder goed geamuseerd. Alleen, na 4,5 minuten had ik het wel gehoord, dus de rest vind ik overbodig. Mooi nummer toch! :)
 
gemis aan pads, neem sequences! doe je al. de basis is krachtig genoeg. zit strakke passages in. wat meer uitwerking, hoeft niet veel te zijn, het minimalistische is juist de kracht van dit nummer.
de afwisseling is goed gedaan. ik zou meer aan de kompositie, beter: de struktuur, de (op)bouw, doen. heb zeker genoten.
 
de eerste 25 seconden en sommige manipulaties van dat lijntje daarna ook nog en de digitale geluidjes vanaf 1:30 doen me heel erg aan Kraftwerk denken. Beetje Number / Computer World achtig. In die zin erg toffe sounds en lijntjes gemaakt, maar de pakkende samenhang die mis ik een beetje.
 
Back
Top