Vertel me eens iets over je uitstelgedrag ivm muziekmaken?

klinkske

Zit volgens de 10ers in de kelder alweer te niksen
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
9.570
Locatie
Streek rond Herentals - België
Misschien al aan bod geweest, wat belet je om muziek te maken in je vrije tijd, eens je aan je gear denkt / zit?
Bij mij is het oa de angst om iets slecht te maken - zin hebben om oude spullen onderhoud te geven, te herstellen, studio bedrading te optimaliseren, opruimen, info op te zoeken over de volgende GAS verslaving, ...
Een hele brok voor de therapeut dus.

Ok, ik beloof SF niet meer te openen tot vanavond. Hop hop studio time - offline :engel:
 
Geen opzettelijk uitstelgedrag, maar wel regelmatig dat ik muziek ga maken, maar er echt niks goeds uit komt en ik een uurtje later weer stop.

De laatste tijd wel een paar keer andersom gehad, ik werk vanwege corona huis en dan zit ik in mijn studio. Het is soms makkelijk om mijn werk ff ui te stellen omdat ik toch nog ff iets aan een track wil doen. Werkt stiekem best goed zo :dubbel:
 
Ja bij mij is het ook meer werk uitstel gedrag :)

Ik heb geen uitstel gedrag betreft muziek maken. Als ik tijd in de studio spendeer is het resultaat een track, een idee of sounds. Meer uitstel diy projecten en allerlei outboard en synths die ik koop maar weinig aan bod komen.
Daarom 'mo gear mo problems' :)
 
Niet zozeer uitstel gedrag als wel, "te veel van alles te doen" gedrag. Een huge case voor Dennis maken, grondkabel leggen naar de schuur, spullen opsturen, met mannetje gaan karten (want herfstvakantie), beetje werken tussendoor, wat aan een van de basgitaren doen die nog in aanbouw zijn, etc etc.
 
Bij mij is het tegenovergestelde.Sind ik 80 % materiaal heb weggegooid, doe ik met het weinige veel meer aan muziek.Meer componeren en meer tijd om te experimenteren en uit te vlooien welke akkoorden in te passen ipv altijd maar uit te vlooien hoe iets werk en/of te zoeken of die klank beter past of niet.Less is more!
 
Heb je effe?
Ik weet altijd prima hoe ik er onderuit kom door allerlei andere interessante dingen te doen of te bekijken.
BIj mij komt het neer op vooral luiheid en aangezien ik geen deadline of partner heb met wie ik samen iets maak heb ik ook geen stok achter de deur of het gevoel dat ik iets moet neerzetten.
Eigenlijk jammer want als ik een leuke track maak dan heb ik altijd wel een bevredigend gevoel alleen dat duurt dan toch weer kort en kijk er dan tegenop als ik mezelf weer een beetje moet dwingen om iets te maken.
Ik vind een beetje pielen leuk, een beetje wat proberen en het avontuur zoeken maar zodra dat verandert in een track maken dan komen er ook weer bepaalde innerlijke eisen zo van het moet toch wel een goede brug hebben en een interessante akkoordenstruktuur, niet teveel met clips werken want dan wordt het teveel repetetief, er moet genoeg verrassing/creativiteit inzitten, enz en dan word ik toch een beetje moe van mezelf, dan gaat de lol er een beetje af en zie ik er tegenop.
Een beetje rommelen vind ik leuk maar zodra het resultaat dan een echte struktuur moet hebben dan begint het voor mij een beetje als werk te voelen.
Waarschijnlijk leg ik de lat wat te hoog voor mezelf en maak ik het op die manier veel te moeilijk ipv plezier hebben.
 
Eigenlijk vond ik daarom het topic van Flyweight zo leuk zo van als je wat interessante, cinematic, arty sizzle hebt post het dan want dat betekent dat het gewoon een schets mag zijn.
Ik heb er nog niets opgezet al heb ik al een paar keer op het punt gestaan om het te doen, ik weet niet goed wat me dan tegenhoudt?
 
Hmm, kom ik zsm op terug..

:D
 
Bij mij is het tegenovergestelde.Sind ik 80 % materiaal heb weggegooid, doe ik met het weinige veel meer aan muziek.Meer componeren en meer tijd om te experimenteren en uit te vlooien welke akkoorden in te passen ipv altijd maar uit te vlooien hoe iets werk en/of te zoeken of die klank beter past of niet.Less is more!

Ja ik wil graag ook die kant op gaan. Niet dat ik heel veel gear heb maar de techniek zit soms wat in de weg. Soms denk ik wel eens om 100% itb te gaan werken maar goed de hardware brengt wel weer een mooi sound palette.
 
Ja ik wil graag ook die kant op gaan. Niet dat ik heel veel gear heb maar de techniek zit soms wat in de weg. Soms denk ik wel eens om 100% itb te gaan werken maar goed de hardware brengt wel weer een mooi sound palette.

Voor mij werkt het veel beter.Niet meer achter m'n desk kruipen om te beginnen met soft synth's die ik soms al maanden(jaren)niet meer gebruikt heb en dan weer naar die klanken te horen,zoeken.Tijd dat je verspeelt daardoor, het heeft gene naam.En dan ben ik nog in pensioen.Laat staan degene die nog moeten werken en s'avonds met een honderdtal soft-synths te zitten om de ene klank te zoeken.Dan snap ik het wel dat je bijna niet meer aan componeren toe bent.Voor mij houd het van mijn werk af.En eerlijk gezegd de composities staan niet in verhouding tot de klanken en afwerking die sommigen afleveren.
 
Hola,

ik heb nergens last van:D

Mijn drive is mijn stem en daar moet ik muziek bij maken,en ik heb een hoop geluiden!
Kan van alles zijn maar ik hou van afwisseling,en inmiddels 360 songs op soundcloud;) kijken of ik de duizend haal in mijn leven:D

Groeten van Andreos:)
 
Ik had een boel “heb ik ook” reacties verwacht... ik voel me slechter en slechter bezig...
8D
 
...Bij mij is het oa de angst om iets slecht te maken...

Zou het hiermee te maken kunnen hebben? Je hebt behoorlijk wat gear bij elkaar verzameld de laatste jaren. Dat zorgt er sowieso voor dat je dus vaak moet herkabelen, repareren etc dus veel tijd aan andere bijbehorende activiteiten kan steken. Daarnaast hebben kunstenaars niet een eeuwige pot met inspiratie, je hebt wel eens writers block periodes...

Ikzelf maak muziek die ikzelf leuk vind. Maak ook redelijk gevarieerde muziek, alleen wel meestal electonisch/idm/beats maar met vrienden ook meer richting jazz fusion en nu zelfs een discoplaat.

Als ik kijk naar hoeveel tijd en geld ik in deze hobby heb gestoken dan staat dit totaal niet in verhouding met de hoeveelheid response die ik erop heb gekregen.
Jaren geleden toen ik nog wel eens op social media een nieuwe track postte dan waren er een paar (muziek)vrienden die er op reageerden en wat likes hier en daar, that's it. Als ik een foto van mijn kat erop zette dan had ik diezelfde dag 100 likes en 10+ reacties.

Wat we doen is nu eenmaal voor onszelf, of je moet net de mazzel hebben dat je doorbreekt en regelmatig voor een publiek staat. Mij niet gezien trouwens, want behalve plaatjes draaien heb ik geen zin meer om voor een publiek te staan of mijn gear mee te moeten slepen naar een podium.
Ik vind het heerlijk om met een koptelefoon op naar mijn eigen muziek te luisteren. Ik maak het voor mezelf en als anderen het mooi vinden dan is dat erg fijn en mooi meegenomen, maar dat is al lang niet meer mijn doel

Wat is jouw doel met muziek maken?
 
Ik wil iets maken dat 'af' is voor mezelf, waar ik blij mee ben, op kan losgaan. Mijn lat ligt behoorlijk hoog. Als je 25 jaar DJ bent/was kan dat ook niet anders. En soms verlang je naar een bepaalde sound en krijg je die niet, pruts je wat en plots heb je een rave sound terwijl je een 80's synthwave nummer wou maken, vertikt je synth midi te ontvangen, hikt je computer, zitten er kraakjes in de opname bij 't begin voor 10 seconden, herluister je je opname de dag erna en is die plots 150% minder cool dan je gisteren dacht.
Dat maakt dat die teleurstellingen soms het zwaar maken om alles aan te zetten en te beginnen. Soms denk ik 'ach laat ik nog maar wat aan de herkabeling werken, en dat manke speeltje herstellen'
Soms hoop ik een extra stel hersens en handen te vinden die meewerkt met me maar dat is zo moeilijk te vinden: ik wil iemand met respect voor gear, beetje kennis en gevoel, die zich kan vrijmaken als ik eens tijd heb. Dat blijkt heel moeilijk te vinden, want er moet nog een gezamelijke smaak worden gevonden ook; En geduld is ook een must, want soms werkt er wat niet en dan is het verduiveld moeilijk om met bezoek er even in te duiken welke setting de oorzaak is.
De ultieme droom is 300 vinyls van iets maken zonder commerciële knievallen te doen, waar ooit iemand op een dansvloer ergens op danst, al is het 1 keer 10 man, dat maakt niet uit.
Uiteraard werk ik en heb ik een gezin, die ietsje meer van me verwacht dan ik momenteel in hen investeer, merk ik...
 
Je lat ligt te hoog. Daar heb ik zelf ook last van.

Stop fooling around - Your audience is waiting.

Bovenstaande is ook fout, tenzij je een natuurtalent bent.
 
Dat onderschrift moet enkel maar motiveren om te beginnen, meer niet :)
 
ja ik denk ook dat je lat te hoog ligt (voor nu). Probeer gewoon te genieten van muziek maken ne met je gear spelen.
Als je jezelf niets verplicht dan is het zo veel makkelijker te genieten van wat je aan het doen bent en alle opnames die leuk zijn om nogmaals te luisteren zijn een bonus bovenop de leuke tijd die je hebt gehad.
 
Dat onderschrift moet enkel maar motiveren om te beginnen, meer niet :)

OK - dan is het goed. :okdan:

Ik dacht dat die spreuk erop doelde dat je jezelf niet toestaat om puur voor de lol maar wat te pielen zonder dat daar wat toonbaars uitkomt.


(Ik zal zelf ook een nieuw topic over "het verlagen van de lat" starten, want voor veel mensen - inclusief mijzelf - is dat een hardnekkig probleem.)
 
Back
Top