tis weer tijd voor een nieuwe PC

Als je genoeg knaken hebt zou ik een nieuwe Mac kopen. Zo niet is een 2e hands ook prima. Gewoon op Marktplaats. De Mac Pro's uit 2010 zijn zelfs nog erg goed als je er wat extra hardware tegenaan gooit maar meestal zit dat er er al in. Ze kunnen probleemloos nog op de laatste OS draaien en zelfs nog op de komende. Voor een laptop zou ik een MacBook Pro aanraden. Het nieuwste 2020 model is top maar ik heb zelf onlangs een 2015 model 2e hands gekocht en het is een super goede koop geweest. Alles tussen die 2 jaartallen in zou ik afraden vanwege het butterfly keyboard wat toen gebruikt is. Ik ken mensen die hun 'toren' model de deur uit hebben gedaan en alles probleemloos met de MacBook Pro doen. Uiteraard kan je er ook Windows op draaien mocht je dat persee willen maar dat is dan echt niet meer nodig. Zeker voor muziekdoeleinden is Apple de beste keuze. Succes!
 
Als je van plan bent een Apple product te kopen.Vergeet niet dat Apple zijn Intel chips gaat vervangen door hun eigen ARM-chips.Volgend jaar(of dit jaar?)komt er nieuwe iMac uit met die ARM chips plus een nieuw design.
In hoeverre zal de software van Intel nog compatible zijn op de nieuwe macs?Big Sure,de nieuwe versie van macOS ondersteunt nu nog met Rosetta 2 een omvormer dat app's overzet naar de nieuwe software.
 
Ik persoonlijk zou geen 2e hands Mac kopen van 10 jaar oud. Voor dit geld koop je een compleet nieuwe pc met moderne hardware. Wat is het budget?
 
:) sorry, ik had niet aan de mogelijkheid "Apple" gedacht, en ben zeker niet uit op een Apple vs de rest van de wereld flamegedoe uit. Maar zo'n Apple ding? nee, ook geen laptop. Heb meer dan genoeg knaken om een systeem in elkaar te laten zetten. Heb een adres die dat al jaren om de 2, 3 jaar voor me doet, maar die verkeert nu ff in een moeilijke periode qua personeel etc.
Ik dacht laat ik eens kijken of er hier misschien wel mensen zitten die de specialist/winkel/techneut- adressen weten. Of een techneut ofzo die weet hoe en wat nu goed is om in een systeem te bouwen, zelf, is misschien wel leuk, :( tijd genoeg...
 
:)
Ik dacht laat ik eens kijken of er hier misschien wel mensen zitten die de specialist/winkel/techneut- adressen weten. Of een techneut ofzo die weet hoe en wat nu goed is om in een systeem te bouwen, zelf, is misschien wel leuk, :( tijd genoeg...


Azerty is een winkel waar je voor een redelijke prijs alles wat je maar wilt in elkaar kan laten zetten, goede afterservice ook bij die jongens.
Maar als je een schroevendraaier kan vasthouden kan je het ook zelf of je laat bijv wel de processor op het motherboard zetten als je er tegenop ziet en doe je de rest zelf.
je vindt zat clipjes op youtube.
Zorg in ieder geval dat je "stille" onderdelen gebruikt.
 
Azerty ...
Ja dat ken ik, (nog van het linuxbakken bouwen, vroegah) maar heb niet de kennis, tijd en interesse meer om al die ontwikkelingen te volgen, dat zit nu allemaal in creativiteit ;) , dus ik heb iemand nodig die weet hoe alles het beste op elkaar aansluit met muziek productie als leidraad. Je kan niet zomaar vanalles bij elkaar plempen, toch?
 
een compleet nieuwe pc met moderne hardware. Wat is het budget?

sorry ik zie je nu pas :?, rond de 3, 4000, minder mag natuurlijk ook en ik heb nog een 19" behuizing over, monitors(beeld en geluid) en audio is nog niet aan vervanging toe.
 
Ik had in November vorig jaar een pc besteld bij compustunt, was de enige zaak waar ik voor een zeer zachte prijs een pc met I9 9900K processor kon krijgen. Ik meen dat ik toen 1100 euro kwijt was, voor 32 gb ram, prima moederbord, 1 tb ssd schijf en een extra stille kast, en natuurlijk de I9 9900K processor. Normaal bouwde ik ze zelf maar ik laat dat tegenwoordig liever doen, Dat kostte geloof ik 50 euro assembleren, ik had er daarnaast nog een win10 oem versie bij. Je moet er wel maximaal 2 weken op wachten als je iets samenstelt maar het draait als een trein bij mij, ik heb er alleen nog wel een videokaartje bij gekocht later omdat sommige VST's niet zo heel goed draaien op de GPU van het moederbord, zou ik wel op letten.
 
En ik zie dit nu pas, tja voor dat geld kan je overal wel terecht voor een top pc.

Dat zou je denken ja, maar mijn ervaring is anders, als je een gamepc zoekt wel ja, maar een audio-studiomachine, is toch wel wat anders.
 
Dat zou je denken ja, maar mijn ervaring is anders, als je een gamepc zoekt wel ja, maar een audio-studiomachine, is toch wel wat anders.

Je hebt winkels die DAW pc's verkopen, maar je betaald wel een groot deel voor wat instellingen in de bios etc, voor een thuisstudiootje is een Game-PC in principe goed te doen als je voornamelijk softsynths gebruikt, als je processor maar goed is. Bovendien is een redelijke videokaart toch ook wel een vereiste voor veel softsynths. Maar met jouw budget kan je absoluut een stappie verder gaan, een XE processor of zo en een superstille kast. Misschien hier: https://www.pcspecialist.nl/pro-audio-computers/
 
Dank je voor het meedenken :)
Voor mijn game-pc maakt het idd allemaal niet zoveel uit, maar voor mijn muziek-pc wil ik niet dat ik op de gok allerlei componenten bij elkaar schraap; net zoals de (prima zaak overigens, dank voor de link, kende hem nog niet) zaak van je URL, maar bij elk component kan je uit zoveel verschillende varianten kiezen, waar ik niet van weet of ze ook wel logisch bij elkaar passen. Neem de snelheid van het geheugen zij komen steeds met de langzaamste versie in alle configuraties... waarom niet de snelste in de duurste? heeft dat geen zin dan? Bij alle keuzes zie je dat patroon; kortom ik weet het niet.
Tis wel mijn muziek-pc :) dus die moet goed zijn.
 
Je kan het beste eerst op een rijtje zetten wat je belangrijk vindt in je pc, snelheid, stilte, waterkoeling etc.., daarnaast wat je vooral gebruikt in muziek maken, veel samples is veel geheugen nodig, veel synths is goeie processor, stille kast en voeding is belangrijk. Ik zou gezien jouw budget ook gelijk voor M2 SSD gaan, is ook weer sneller, je kan bij alternate ook een pc samenstellen, volgens mij checkt hun bestelmethode ook gelijk of dingen niet bij elkaar passen, dan kan je ze simpelweg niet bestellen als je je moerbord hebt geselecteerd. Verder gaat het zo snel in de pc wereld dat er elke keer wel weer iets snellers uit komt, zodat je toch altijd weer achter de feiten aan loopt. Maar met mijn i9 processor heb ik nog steeds geen limiet ontdekt in het toevoegen van vst’s, het draait als een trein.
 
sorry ik zie je nu pas :?, rond de 3, 4000, minder mag natuurlijk ook en ik heb nog een 19" behuizing over, monitors(beeld en geluid) en audio is nog niet aan vervanging toe.

Met dat budget kan je vr de nieuwe 27 IMac gaan de tier 3 die je nog kan upgraden met een I9 en grotere M2 ssd,ram geheugen koop je ergens anders en steek je er zelf in.
zeer goeie keus dit moment

of je kiest vr een selfbuild

cpu:
Ik geef voorkeur voor Intel bij een DAW
9 gen i9
10 gen i7 of i9

MB
asus,gigabyte,assrock,msi

Cpu koeler:
ik geef nog steeds voorkeur aan lucht koeling noctua d15 (of zoiets)
maar water koeling kan ook

ram:
vr een nieuwe DAW op de dag van vandaag vind ik 16 Gb het min het liefst 32Gb
als je met veel softsynhts en plug-ins werkt zoveel als je kan

max hangt af van gebruikte cpu bij 10 gen Intel cpu nu Max 128gb

Gpu:
Niet meer te onderschatten op dag van vandaag
Zekers als je met veel plug-ins werkt
kaart met 8 gb is meer dan voldoende

Opslag:
in de vorm van nvme ssd hoe groot bepaalt budget
min. 1tb
desnoods bijgevuld met top HD of ssd indien budget het toelaat

PSU

be quit of zo iets
600 watt zal wel voldoende zijn kies gewoon een gold met full cable management

case:
antec,fractal,coolermaster hun stille modellen

Wifi, Bluetooth, ja nee? zo ja op MB of aparte kaarten?
is tegenwoordig bijna noodzaak je zet het aan bij gebruik en uit wanneer niet nodig ;)

extra aan sluitingen via extra kaarten ?
firewire, Thunderbolt, extra usb

Wil je meer info pm me maar
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top