Sequential Prophet-5 en Prophet-10

Attachments

  • Prophet-5-Product-L-1024x524.jpg
    Prophet-5-Product-L-1024x524.jpg
    98,7 KB · Bekeken: 1.571
Laatst gewijzigd:
Leuk, maar dan heb ik toch liever voor 1500 een Prologue16 en houd minimaal 2.000 euro in de zak of voor iets anders?!
 
zoals je vroeger van je moeder 1x per week een lepel levertraan naar binnen moest werken.
Zeker , hij klinkt dik .. lekker direct...past goed in de mix ... alle knoppen zijn direct duidelijk ... en ziet er mooi uit ........... maar ik moet hem niet meer.

Je bedoelt dat je alweer brood en boter naar binnen moet werken maar je wilt eigenlijk patat? :P
 
Wat is dat dan precies, dat jullie begint tegen te staan?

Zoidsity beschrijft het aardig.
Voor mij zit er een bepaald 'randje' aan de zaagtand wat niet lekker in mijn gehoor ligt.
Dat maakt het ding uiteraard niet meteen onbruikbaar, maar maakt hem ook niet meteen begerenswaardig.
 
Als ik deze demo's vergelijk met de oudere prophet 5, klinkt ie toch wel behoorlijk on point!:halleluja
 


Klinkt te gek. Vooral die Rush geluiden in het begin, die volgens mij eigenlijk op een Oberheim gespeeld waren vroeger, als ik me niet vergis? Al staat wel op iedere geluid een dikke reverb of delay en dat doet ook erg veel. Maar de basis sound is al jammie. Ik zou hem graag hebben maar de prijs is helaas te veel van het goede voor mij.
 
Laatst gewijzigd:
Heb je dat bij de originele P5 ook of alleen bij deze reissue?

Nou, ik heb nooit in de positie gezeten een P5 te bespelen laat staat te bezitten, maar ik heb in de loop der jaren verscheidene DSI instrumenten mogen pielen en er zelf ook een paar gehad.
Daarbij speelde dit voor mij altijd een rol, uiteindelijk zelfs dusdanig dat DSI instrumenten geen deel van mijn setup meer zijn.

Hou me ten goede, er valt veel moois te doen met deze instrumenten en ze zien er tiptop uit, maar niet voor mij dus.
 
Ah heerlijk... een dure synth waar ik totaal geen interesse in heb, wegens a) remake van de P5 en b) van DSI.


:)


Heb je iets van DSI gehad die je tegenviel?Welke?Waarom weer weggedaan?

Het jammere aan DSI is dat ie eerst een encoder versie uitbrengt,en dan later een reeks potboards.
Dan mag je nog eens langs de kassa passeren,das best kut.

Ik heb heel recent de Poly Evolver op de kop kunnen tikken voor een habbekrats,reeds voorzien van de potboards,klinkt toch wel goed hoor.
 
Het jammere aan DSI is dat ie eerst een encoder versie uitbrengt,en dan later een reeks potboards.
Dan mag je nog eens langs de kassa passeren,das best kut.

Da's inmiddels ook alweer meer dan 10 jaar geleden, ik geloof dat ze na 'encodergate' niet echt meer serieuze of stelselmatige problemen met hun hardware hebben gehad. Moet er ook bij zeggen dat ik, toen ik in die tijd zelf problemen had met mijn Prophet '08, keurig ben geholpen door hun supportafdeling. Eerst een set gratis replacement boards gehad en daarna kon ik voor kostprijs upgraden naar de Pot Editie. Was natuurlijk beter geweest als het in 1x goed was, maar het is in elk geval netjes opgelost allemaal.
 
Heb je iets van DSI gehad die je tegenviel?Welke?Waarom weer weggedaan?

Ik heb volgens mij vijf verschillende DSI-synths geprobeerd - P12, OB6, PEK, Pro 2... en nog een... Ze lijken heel capabel, ze zijn mooi en heel uitgebreid, maar het geluid doet me echt he-le-maal niks - plat, vlak, saai, oninteressant, zo zou ik het - persoonlijk - omschrijven. Ik heb echt mijn best gedaan om ze te waarderen, maar dat is niet gelukt. Ik vrees dat dat bij deze P5 ook het geval gaat zijn, dus ik blijf ervan af.
 
Ik heb de Prophet 5 wel bespeeld (rev 3) en de Prophet '08 gehad. De 12 en de OB-6 heb ik nog steeds. Een 5 klinkt echt wel anders dan de moderne geesteskinderen van Dave Smith. Het geluid is herkenbaar, blazersachtig. Ik ga hem niet kopen maar vind het met recht wel een klassieker. Naar huidige maatstaven is het een beperkt instrument maar met die beperkte mogelijkheden kun je al zo veel doen en de overzichtelijke en mooie layout inspireert enorm.
 
Eigenlijk best jammer dat hij alleen een mono uitgang heeft. Had daar op zijn minst een stereo uitgang van gemaakt Dave. Evt met mono/stereo operation switch bijvoorbeeld. De P6 begrijp ik, maar de p5 (en p10) steeds minder.
 
@Nap,moest ik van jouw zijn zou ik je order swappen voor een 5 naar 10 voice..

Met lange pads met polymod er op ga je blij zijn dat je een 10v hebt,met 5v gaat het opvallen dat er voices weg vallen.
 
Gave apparaten maar voor mij is de prijs toch behoorlijk wat te hoog. Ik geef Dave geen ongelijk als hij wil cashen met zijn ontwerpen van vroeger, hoewel hij in het verleden vaak riep dat hij dat juist niet ging doen en veel liever nieuwe synths bleef maken.
Als je puur kijkt naar wat voor synth je voor je geld krijgt, een analoge chip-bak met een heel beperkt aantal voices zou de prijs eerder rond die van de Prophet Rev2-8 en Rev2-16 kunnen liggen. Zelfs wat lager. Er zal nog wat R&D werk in hebben gezeten om het oude ontwerp met nieuwe onderdelen uit te werken. Maar veel ervan kunnen ze hergebruiken van de Prophet 6. De digitale envs en lfo's die zich gedragen als de oude analoge versies zaten daar als ik me niet vergis ook al in. De "vintage knob" zat ook al op de Prophet-6 en OB-6. Verder valt er niet zo veel te herontwerpen aan voices opgebouwd rond Curtis chips.
Dit is er een voor mensen met nostalgie naar de oude Prophets die precies die klank willen. Ik sla ze even over.
 
Back
Top