Roland tr06 boutique

Yes. De TR606 krijgt een boutique. En hij heeft 5 trig outs. 400 dollar. Komt uit rond november.
Heeft veel fx aan boord, oa tape echo.

Er komt ook nog een cloud versie
 

Attachments

  • tr-06_content_photo_01.jpg
    tr-06_content_photo_01.jpg
    232,1 KB · Bekeken: 897
En nee, Aphex Twin is geen acid house, toen was het allemaal wel weer voorbij met de pret. Zelfs nog aanwezig geweest bij de begravenis van het genre, en dat was toen helemaal terecht.
 
De wiki is eigenlijk best prima, en geeft de historische periode goed aan.

Acid house - Wikipedia

Nogmaals, van die hele periode, zeker het amerikaanse deel, geen enkel plaat met de 606. Het zal iets met de ontbrekende clap te maken hebben, en dat het uiteindelijk een kleine scene was die elkaars apparatuur gebruikten, de opkomst van de 707, etc etc.

Reggae daarentegen was echt overspoeld door dat ding, de eerste lading reggae met drumcomputer is grotendeels 606.



topmix en ode aan de 606 in reggae van Gunnar Haslam, enkel krakers
 
303+606+707 en als je lekker ging een 808/909 erbij......606 snare en hats zijn uniek.
 
Ik zeg niet dat hij niet bruikbaar is, enkel dat hij niet aanwezig is in de geschiedenis van het genre.
 
Maar vooruit, noem me één acidplaat uit de acidhouse periode('87, geboorte met Phuture Acid tracks en pak-em-beet '91/'92), waar een 606 in zit. Zeker qua origine, afro-amerikaans en uit Chicago, is er niks te vinden.
 
Je maakt trouwens wel een heel klein vakje nadat je eerst een heel genre aanhaalt.....
 
Sowieso check de Wiki om het gebruik van een drummachine op alle acid platen te "bewijzen" klinkt erg kort door de bocht of niet?
 
Op zich wel weer grappig, jij roept anders doe je even google, doe het zelf eens met de term acid house en je komt per direct in de periode die ik eerder aangaf. Had Roland maar even google gebruikt.

Moet ze wel meegeven, een rol in de popularisatie van is wel echt taalgebruik waar je in een covid persconferentie goede sier mee kan maken
 
check de wiki om de historie van het genre te ontdekken. Dan mijn stelling lezen, in die periode is er geen enkele plaat met een 606. Opgelost :D
 
Oh en nee, ik zou Plastikman geen acid house noemen, maar Detroit techno, net als al die UR en Red Planet platen met een 303. Sowieso geen house, eigenlijk. Weinig housy aan Hawtin, dan moet je bij zn makker Acquaviva zijn.
 
Laterszzz, als je zo graag ver wilt plassen mag jij van mij een stickertje krijgen hoor;)
Ik vraag enkel een voorbeeld, jij maakt er meteen weer een soort discussie van. Krijg met liefde ongelijk maar ken gewoon geen enkele acid house plaat met een 606.
 
Die Boutiques zijn toch een soort dongle? Of je de cloud versie er gratis bij krijgt vraag ik me af. Cloud is iig huren idd.
 
Overigens, wellicht stoort me gewoon het meeste aan de presentatie het feit dat ze compleet negeren dat de 606 een enorme rol heeft gespeeld in de reggae, maar meteen weer modewoord acid house erin gooien want dat hadden ze nog liggen van de TR8. Ondanks dat in de geschiedenis van acid house het marginaal(ik roep zelfs geen!) een rol heeft gespeeld.

Aan reggae-artiesten zal wel weer geen zak te verdienen zijn of zoiets...
 
Back
Top