Nieuwe synthesizer in de maak: Implexus

Hoi Synthforum,

Sinds december hebben wij met een klein team hard gewerkt aan een nieuwe standalone synthesizer en het eindproduct begint in zicht te raken.
We willen nog niet helemaal zeggen wat het gaat worden, maar dachten dat met leuk zou zijn om de ontwikkeling en het proces een beetje te delen op synthforum.

De elektronica, waaronder het analoge signaalpad is volledig functioneel en we schieten erg op met de embedded software. We zijn nu ook bezig om alle onderdelen (envelopes, LFO's etc.) op elkaar af te stemmen zodat het goed voelt en echt een bespeelbaar instrument wordt. Dit vraagt veel testen en experimenteren.

Wood_workshop.jpg
Woodworking_small.jpg
Majella_Synthesizer_Housing_V1.2_wood.png


Het begint steeds meer te lijken op het initiële ontwerp wat echt vet is! :)

Groet en stay safe,


Koen & Jasper
Majella Audio

www.majella-audio.com
https://www.facebook.com/MajellaEngineering/
https://www.instagram.com/majellaaudio/
 

Attachments

  • Schermafbeelding 2020-05-05 om 13.39.18.png
    Schermafbeelding 2020-05-05 om 13.39.18.png
    761,5 KB · Bekeken: 307
Die foto met de houten panelen en de bus olie geeft al aan dat er heel wat handwerk aan te pas komt. Nice
 
Die foto met de houten panelen en de bus olie geeft al aan dat er heel wat handwerk aan te pas komt. Nice

Hoezo is dat nice? Hoe meer handwerk hoe duurder het product en des te meer errors je in de productlijn hebt.

Ik neem aan dat er al audio demos zijn etc maar dat wij die niet te horen krijgen? Wat word er dan met ons gedeeld?

Maw synthforum word gebruikt om een product te hypen?

En batatesten moeilijk ivm COVID-19? Die snap ik niet helemaal. Word er verwacht dat mensen bij hun komen testen of zo?

Ik voel het niet en dat komt niet door het product maar door de presentatie. Andere bedrijven komen hiermee weg omdat ze al een reputatie hebben opgebouwd.
 
Ik vraag me af hoe houten zijpanelen kunnen zorgen voor significante fouten in de productielijn. :biertje:

Ik voel het niet en dat komt niet door het product maar door de presentatie.

Nou, dan lijkt het me verstandig dat jij de volgende keer dat jij op eigen hand een synth ontwikkelt, introduceert en uiteindelijk mischien zelfs in de markt zet het op een andere manier doet - namelijk op jouw manier, net als deze jongens dat op hun manier doen.
 
Die foto met de houten panelen en de bus olie geeft al aan dat er heel wat handwerk aan te pas komt. Nice

Klopt we doen veel zelf, dat is als klein beginnend bedrijf onvermijdelijk, maar het maakt de synth uniek en het is leuk en leerzaam om te doen :)
 
- Ik neem aan dat er al audio demos zijn etc maar dat wij die niet te horen krijgen? Wat word er dan met ons gedeeld?

Nee die zijn er nog niet! Dat gaan we doen als hij helemaal af is, maar voorlopig nog even vol op de ontwikkeling. Die komen hopelijk snel!

- Maw synthforum word gebruikt om een product te hypen?

Het echte hypen willen we eigenlijk via social media en online magazines gaan doen!

- En batatesten moeilijk ivm COVID-19? Die snap ik niet helemaal. Word er verwacht dat mensen bij hun komen testen of zo?

Ja dat was de bedoeling, maar onze werkruimte is wat krap en we willen de prototypes niet teveel rondsturen. Maar we verzinnen wel iets! :)

- Ik voel het niet en dat komt niet door het product maar door de presentatie. Andere bedrijven komen hiermee weg omdat ze al een reputatie hebben opgebouwd.

Dat kan! Op een dag hopen we een reputatie te hebben en de presentaties echt on point te krijgen, maar we moeten ergens beginnen en voor ons is dat het product :)
 
* duimt voor polyfoon *
 
Ik vind het leuker om iets te volgen als ik weet wat het einddoel is, maar een kijkje achter de schermen is sowieso altijd prima :okdan:
 
leuke teaser, het ziet er mooi uit in ieder geval
mooi om zo iets te ontwikkelen lijkt me!

maar met 'een synthesizer' wel iets te vaag om verder interesse te wekken

hopelijk gaan jullie naast het promoten van je product ook een actieve bijdrage aan het forum leveren in bredere zin
 
Hoe je het ook presenteert, plugged etc. uiteindelijk wordt het succes bepaald door de verhouding prijs/kwaliteit en in NL geproduceerd kan zelfs leiden tot een prijs die mss iets hoger ligt t.o.v. de kwaliteit. Helaas ben ik niet zo chauvinistisch...
 
uiteindelijk wordt het succes bepaald door de verhouding prijs/kwaliteit en in NL geproduceerd kan zelfs leiden tot een prijs die mss iets hoger ligt t.o.v. de kwaliteit.

De kostprijs zal waarschijnlijk hoger zijn dan wat de bakjes van Uli B. kosten als ze uit z'n Chinese fabriek rollen. Maar best mogelijk dat deze van Majella wat origineler is en dingen kan die je niet zo snel zult vinden op instrumenten van de grotere fabrikanten. Dan zou het de meerprijs best waard kunnen zijn. In elk geval is het een mooi initiatief en ik ben benieuwd wat het gaat worden. :)
 
Of dit een originele synth wordt is nog maar de vraag natuurlijk. :engel:
 
De kostprijs zal waarschijnlijk hoger zijn dan wat de bakjes van Uli B. kosten als ze uit z'n Chinese fabriek rollen. Maar best mogelijk dat deze van Majella wat origineler is en dingen kan die je niet zo snel zult vinden op instrumenten van de grotere fabrikanten. Dan zou het de meerprijs best waard kunne n zijn. In elk geval is het een mooi initiatief en ik ben benieuwd wat het gaat worden. :)

Dat is dus precies wat ik bedoel met prijs/kwaliteit. Als die van Majella dingen kan die andere "bakkies" niet kunnen is dat een kwaliteit waar je dus meer pecunia voor over hebt, want dan is het een uniek product en kunnen ze veel meer geld vragen. idd afwachten.
 
Laatst gewijzigd:
Hoezo is dat nice? Hoe meer handwerk hoe duurder het product en des te meer errors je in de productlijn hebt.

Ik neem aan dat er al audio demos zijn etc maar dat wij die niet te horen krijgen? Wat word er dan met ons gedeeld?

Handgemaakt en nog erger, analoog is inderdaad vragen om inperfecties en randomness.

Ik vond dat ook bij die modular die ik had ooit, ziet er leuk uit, veel opties, klonk ook bestwel tof enzo, maar ook erg moeilijk in toom te houden, er ratelt van alles, noisefloors. En dan fabrikanten die gewoon gaar spullen in elkaar monteren, ongetest en dan gewoon verkopen etc. Nee, geef mij maar software....nog beter voor het millieu ook. Het is gewoon een andere invalshoek/perceptie maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. En met dat boetiekspul is het gewoon allemaal lastiger.
 
* duimt voor polyfoon *

Inderdaad hoop ik wel op polyfoon. De markt van mono synths is al helemaal verzadigd. Verder vind ik het niet erg om iets meer te betalen als het een origineel product betreft en zeker als het van Nederlandse bodem is. Daar betaal ik liever voor dan voor Chinese namaak synths. Analoog of digitaal maakt me niet uit, ik neig meer naar digitaal tegenwoordig vanwege de uitgebreidere mogelijkheden en stemmings stabiliteit.
 
Lekker supportive voor mensen die iets nieuws maken weer mensen:

Handgemaakt? Vragen om problemen!
Analoog? Niet te controleren!
Geen demo’s? Vaporware!

Ik vind het mooi als er zoiets wordt neergezet iig.
 
Leuk joh! Benieuwd naar het eindproduct! Echt nederlands product! Ik hoop stiekem op klomphouten zijkanten . Google zei dat dat populier hout moet zijn 8):okdan:
 
Back
Top