SYNTRX - Synthi AKS inspired analogue synth by EricaSynths

When it comes to standalone instruments, we think, one of most encouraging instruments in experimental music was Synthi AKS, so we teamed up with engineers from Riga Technical University to develop a synthesizer with a user interface inspired by Synthi AKS.

https://www.ericasynths.lv/news/syntrx/

SYNTHRX-1.jpg.840x560_q85_smart.jpg
 
Erica Synths presenteerde The SYNTRX

Op Zurich Modular 2019 presenteerde Erica Synths de SYNTRX een nieuwe desktop analoge Synthesizer geïnspireerd door de EMS Synthi AKS.
Op dit moment is het nog steeds een prototype waar MIDI niet werkt. Dus alleen drones en effecten.
74610978_1410067422492434_2283517086309285888_o.jpg

 
Zo te horen zit daar nog steeds het Polivoks-filter in. Heel benieuwd wat er uiteindelijk voor in de plaats komt.
 
Tof apparaat, lijkt me dat je daar heel wat uurtjes plezier aan kunt hebben. De matrix is ook wel slim gedaan. Ik zou alleen wel vrijwel direct alle knoppen (behalve de verniers) vervangen door Cliff knoppen, maar da's een smaak dingetje. :D
 
Tof apparaat, lijkt me dat je daar heel wat uurtjes plezier aan kunt hebben. De matrix is ook wel slim gedaan. Ik zou alleen wel vrijwel direct alle knoppen (behalve de verniers) vervangen door Cliff knoppen, maar da's een smaak dingetje. :D

Ik denk dat dit niet zou lukken,ttz die cliff knoppen zijn groter denk ik.
 
Cliff K1C heeft een diameter van 25,4mm. Erica gebruikt zo te zien hun large en medium knoppen (28mm en 24mm). Of misschien de medium en small (24mm en 19mm).
 
Cliff K1C heeft een diameter van 25,4mm. Erica gebruikt zo te zien hun large en medium knoppen (28mm en 24mm). Of misschien de medium en small (24mm en 19mm).

Ow,dan kan het nog wel,die kleinere knoppen zien er als de 19mm eerder.
 
Zo, nou zal de prijs van 'echte' AKS'en wel enorm kelderen zoals het bij de 808, 101, 909 en juno 60 enzo is gegaan nadat ze gekloond zijn geworden...:P

Ik weet niet zeker of je nu serieus bent of sarcastisch? Want volgens mij zijn die prijzen echt niet gekelderd hoor! Zeker de Juno60 en Juno106 niet.

Ik heb mijn Juno106 5 jaar geleden gekocht voor €500 met de oude voicechips en dat was toen al niet goedkoop, nu zie ik ze voorbij komen vanaf €1.250.

En de 808 en 909 zijn al jaren veel te overpriced.
 
Sorry, ik was serieus sarcastisch. Ik amuseer me altijd om topics over nieuwe 'klonen' waarbij het nieuwe apparaat volgens 'de kenners' minimaal net zo goed zal klinken als de originelen en men hoopt/denkt/verwacht dat daardoor de prijzen van de ori's zullen dalen. Als je al wat langer meekijkt met de markt, weet je wel beter...
 
Sterker nog ,origineel = origineel,fake = fake,dat valt niet te betwisten,dus een kenner zijn of niet is niet relevant. :baco:
 
Erica stopt met het maken van de Syntrx, laatste batch:

Last ever batch of SYNTRX is now available for reduced price.
SYNTRX-web-1.jpeg.840x560_q85_smart.jpg

We have stopped the manufacturing of SYNTRX & last 300 units of SYNTRX are now available for 2300 EUR (tax excl.)
[\Quote]
 
Ik ben erg blij met mijn Syntrx die heb ik voor 1250 euries van reverb gehaald.
Hoewel de MKII ook een toffe bak is prefereer ik de MK1.
Ja hij is synthi geinspireerd. Zoals in layout en workflow.
Maar de sound is uniek aan de Syntrx.
De sounds is erg solide en goed, kan alle kanten op.
Maar kan ook heel smerig de synthi kant opgaan.

Gebruik hem nu icm met een Arturia Matrixbrute zo kan die via cv duofoon worden bespeeld.
 
Mijn Syntrx II is alweer een tijdje vertrokken. Toffe synth, goede sound. Maar toch niet echt voor mij, de geluiden waar 'ie echt goed in is passen meestal niet zo in de muziek die ik maak en de geluiden die ik wel mooi vind en goed kan gebruiken, haal ik makkelijker uit andere toestellen. Heb hem weggedaan om ruimte en budget te maken voor de Elta Solar-42. Wel tof hoe je feedbackloops enzo kunt maken met die matrix en scope outs, je kunt er redelijk gek mee experimenteren.
 
Ik vind de basis sound al zo goed.
Maar kan tonaal veel kanten op.
Echt diep patchen heb ik niet eens gedaan.
Een van de dingen die ik heb geleer met sounddesign is dat je niet alle opties van een synth hoeft te benutten in je patch.
Maar gewoon alleen wat nodig is.
Aan de Matrixbrute, 2 vco's duofoon, ring mod, parallel veren galm en lichte FM van vco 3 naar de twee..... yum yum...
Gebruik hem dus niet zo voor weirde FX maar meer voor Cortini achtige harmonie met een lekker ruw randje en veel emotie.

Ik heb lang nog een Pro One willen hebben maar dit gaat daar zwaar voorbij.
De MK1 heeft ook geen sequencer maar dat vult de Matrixbrute weer aan.

Snap niet helemaal wat je bedoelt met waar "ie echt goed in is" want dat heb ik niet gevonden.
Je kan echt alle kanten op.
Van heel mooi lief tot een zwaar boze synthesizer.
Ik gebruik hem veelal in een muziekale context en niet in een Richard Devine weirdo way.
Das wel leuk maar niet echt mijn ding.
 
Snap niet helemaal wat je bedoelt met waar "ie echt goed in is" want dat heb ik niet gevonden.
Je kan echt alle kanten op.
Van heel mooi lief tot een zwaar boze synthesizer.
Misschien is het bij de Syntrx I anders, maar de II 'graviteert' onder mijn handen vooral naar behoorlijk agressieve, scherpe, snijdende sounds. Op zich prachtig, maar zoals gezegd meestal niet echt wat ik zelf veel gebruik. Meer mellow tones lukt ook wel, maar ik loop dan snel tegen dingen aan als clicks in de envelopes (bij overlappende noten en langere attacks of decays). Ik vind hem in die hoek niet op zijn sterkst en dan pak ik liever een andere synth. Dit is verder geen kritiek hoor, als ik geld en ruimte zat zou hebben had ik hem graag gehouden want ik vond het een leuk ding om mee/op te spelen. Maar helaas moet ik soms keuzes maken.

Lijkt me een heel toffe machine, maar die draaiknoppen staan wel heel dicht bij elkaar.
Sommige delen zijn inderdaad vrij compact, maar het is op zich prima te doen. Als je echt lompe kolenschoppen of worstvingers hebt, kan het wellicht wat problematisch worden maar voor mijn gemiddeld tot grote handen met slanke vingers is de bediening prima. De knoppen zijn lekker stroef dus zelfs als je al eens en knop ernaast raakt verspringt die niet zomaar van waarde. Het is minder erg dan sommige Roland Boutiques / Aira Compacts die ik onder handen heb gehad of menig Eurorack module.
 
Ja wellicht zijn de MKI en MKII echt tonaal anders.
Geen idee nog nooit de MKII in het echt kunnen horen.
 
Back
Top