Behringer MS-101 (SH-101 remake)

Zal wel een rechtenkwestie zijn - misschien dat Roland nog ergens een trademark oid achter de hand had om mee te schermen.
 
Oude voorraad? De rode was de eerste die op de markt kwam dus wellicht dat ze nog pallets vol hebben. Geen idee.
 
Je jackkabels aan de achterkant vliegen wel bij het minste geringste er uit aan de achterkant. Flink minpunt! Verder nog steeds erg zufrieden met de ms101! Leuke bak!
 
ok toch vreemd omdat de blauwe en zwarte eerst nog gewoon MS-101 heette en nu MS-1?
300px-Roland_MS1_top.jpg

Een Roland MS-1 hadden we anders toch ook al ?
 
Op gearslutz is Maffez bezig met onderzoek naar mods van de portamento en envelope. Kan de comment hier helaas niet hotlinken vanaf mn telefoon maar het ziet er leuk uit. Pagina 144 en 145 in het MS-101 topic.
 
Eindelijk is de MS-1 black onderweg. Bax heeft weer een voorraadje binnen zo te zien. Ben benieuwd of het een blijvertje zal worden. :)
 
Op gearslutz is Maffez bezig met onderzoek naar mods van de portamento en envelope. Kan de comment hier helaas niet hotlinken vanaf mn telefoon maar het ziet er leuk uit. Pagina 144 en 145 in het MS-101 topic.

Dank! Ik heb wat pagina’s verder gelezen maar ik snap alleen het portomento probleem. Wat is het probleem met de attack?

En dit zijn hardware mods. Maar dat zou misschien kunnen betekenen dat je het met firmware niet kan oplossen? Of snap ik het niet goed?

En ik ben heel benieuwd of je er een echte 3340 er in kan stoppen.
 
Deze week m’n ms 1 binnengekregen. Ik krijg weinig geluid uit m’n rechter speaker.
ook met koptelefoon op die uitgang geprobeerd, met hetzelfde resultaat.

Weet iemand waaraan het kan liggen?
 
Sinds een week de MS-1 in bezit. Buiten het feit dat hij erg lekker klinkt, zijn er aardig wat (functionele) dingen die niet lekker lopen. Vooral het gebrek aan sync en ook de sequencer werkt niet echt super lekker.

Iemand anders probs?


Het bevestigt wel wat ik al dacht van Behringer: best aardig spul, maar heel veel dingen werken voor geen meter. Dus best wel wegwerp troep dus.
 
'niet echt super lekker', kun je daar wat over uitweiden? Da's niet heel duidelijk, werkt het niet zoals omschreven in de handleiding? Of is hoe het hoort te werken niet wat je zou willen?
 
Syncen op een oude sh101 was nu ook niets om naar huis te schrijven.
Ik deed dat via een tr707.
Start-stop werd natuurlijk niet doorgegeven .. dus op de gok de sequencer of het arpje mee laten lopen ,
Beetje "out of sync" werd gewoon geaccepteerd .
En bij de behringer zit gewoon midi [en extra aansluitingen die een originele alléén heeft door modificaties]
 
Beetje out of sync heeft zijn charme wel al bewezen in het verleden denk ik zo (ik bedoel dan niet echt uit de maat lopen maar het niet 100% op het juiste ogenblik starten).
Als je natuurlijk verwacht dat een nieuwe synth lekker mee start en loopt in je setup en hij doet het niet is dat wel super irritant:stupid.

De 101 van Behringer heeft mij ook al geïntrigeerd maar ik ben nog steeds dusdaning tevreden van mijn Bass Station 2 dat ik het niet nodig acht hem aan te schaffen.
Hij loopt trouwens lekker strak mee in je setup (op een goede clock) maar de sequencer start niet bij het ontvangen van een start midi boodschap. Dat is dus nog 'handwerk'.
 
Wie met een MS-1/MS-101 kan mij helpen?

Ik ben de laatste dagen lekker aan het spelen met mijn MS-1, maar krijg de step sequencer niet helemaal lekker werkend. Firmware is up to date.
Volgzaam voer ik alle stappen uit die in de manual staan, zowel de keyboard sequencer als de step sequencer. Het lijkt alsof ik het pattern wel kan invoeren, maar vervolgens afspelen en opslaan lukt niet :stupid

Als ik op youtube de tutorials bekijk, valt mij ook op dat het lampje van 'location 1' bij die personen altijd knippert als ze voordoen hoe het moet. Bij mij knippert hij niet :frons:

Iemand een idee wat ik verkeerd doe?

En even een n00b-vraag: er wordt regelmatig gesproken over 'BANKS' en 'PATTERNS'. Hoe verhouden die zich tot elkaar? Heb ik het goed dat IN een bank een aantal patterns opgeslagen kunnen worden? :engel:
 
Back
Top