Roland TR-8S

Met 8 outputs, sample import and the Aira TR ACB modelling:

ts_roland-tr-8s-rhythm-performer.jpg


https://www.bhphotovideo.com/explor...brings-sound-design-and-sampling-to-the-table

$699 dollar listprice.
 
Nog een vraagje, je weet maar nooit :D

Met 'Last Step' kun je de lengte van een individuele track aanpassen, supervet natuurlijk. Als ik vervolgens een ander pattern kies, wordt de track welliswaar weer 16 steps lang, maar het begin van die track is niet gelijk aan de andere tracks. Heeft iemand hier een oplossing voor? Het is voor mij niet zo bruikbaar op deze manier, ik moet de tr8s stoppen en starten om alles weer in het gareel te krijgen.

Bedankt maar weer!

Maak een leeg pattern van één stap en loop die totdat de bar weer begint van je 16/16 patroon.
 
Maak een leeg pattern van één stap en loop die totdat de bar weer begint van je 16/16 patroon.

Het leek me een onmogelijke opgeve, vooral om live te doen, maar het gaat prima. Bedankt man.
 
Tja, d'r is een nieuwe versie uit. Zegt absoluut helemaal niets wat ze nu veranderd hebben.


[ Ver.1.11 ] DEC 2018
Functionality Improvement
The specifications were changed to output sound from the USB port during sound preview.

De dingen waar mensen om gevraagd hebben staan er helaas niet bij.
 
Tja, d'r is een nieuwe versie uit. Zegt absoluut helemaal niets wat ze nu veranderd hebben.


[ Ver.1.11 ] DEC 2018
Functionality Improvement
The specifications were changed to output sound from the USB port during sound preview.

De dingen waar mensen om gevraagd hebben staan er helaas niet bij.

Om deze functionaliteit hebben mensen ook gevraagd (om samples op SD card te kunnen previewen via USB i.p.v. de analoge outputs "only").
Om eerlijk te zijn was ik ook enigszins teleurgesteld in deze update. Had iets meer verwacht.
 
Ik heb de tr8s via usb aan een mac met OSX El Capitan hangen. De mac is een clean install er staat naast Ableton verder niets op en overtollige zaken heb ik uitgeschakeld. Ik heb maar enkele (3) plugins draaien, allemaal natuurlijk netjes legaal en de nieuwste versies.

Ik laat het geluid via de usb de mac inlopen en via de analoge out van mijn tr8s weer naar buiten. CPU staat op 11% en ik heb nog ruim 4gb van mijn 6gb geheugen over.

Daar komt het ... Eens in de 5 minuten, krijg ik een vreselijke dropout van 10 seconden, gekraak en gedoe en daarna ebt het weer weg en klinkt het weer als normaal. En dan na 5 minuten begin het weer. Dat is best wel kut, want ik wil de boel met een live optreden gebruiken.

Uiteraard heb ik alle zaken als buffer sizes en samplerates geprobeerd, maar niets lijkt te helpen.

Is dit een bekend probleem? Is er ook een bekende oplossing? Het lijkt wel een soort sync probleem, mijn kanalen beginnen even uit de maat van elkaar te lopen en even later trekt ie het weer recht.

(Tis wel hard werken zo'n tr8s).
 
Het zou kunnen dat er een proces op de achtergrond van je mac ineens roet in het eten gooit. Ik heb geen verstand van mac, maar bij windows kun je in veilige modus opstarten. Windows start dan alleen op wat echt nodig is. Ik denk dat mac ook wel zoiets heeft. Kun je kijken of het dan beter werkt. Als dat zo is moet je langzaam steeds meer achtergrondprocessen uitschakelen en kijken of het opgelost is. Denk vooral aan virusscanner, updaters, maar ook netwerkadapters etc.
 
Ik ga dat zeker nog eens bekijken, misschien moet ik even een activiteiten monitor aanzetten en kijken of er iets spannends gebeurt op dat moment. Thanks voor de tip Manic.
 
Ik zie niets raars draaien als de drop out langs komt. Ik merk wel als ik de audio buffer kleiner maak, dus 64 of 32, dan wordt de drop out ook stukken korter, maar dan hebi ik weer regelmatige pops, wat je zou verwachten bij zo'n laag buffer. Best klote, al met al.
 
Maarrr, ik ben nu High Sierra (wist eerder niet dat dat kon) aan het installeren, ik las dat er wat fouten in de coreaudio driver opgelost waren, dus misschien dat het helpt.
 
Misschien een stomme vraag, maar ik neem aan dat je de driver van de TR-8S wel geïnstalleerd hebt?
 
Geen enkele vraag is stom meer op dit moment, ik ben blij dat je me probeert te helpen! De tr8s driver heb ik geinstalleerd en meerdere keren opnieuw geinstalleerd. Ik heb inmiddels High Sierra geinstalleerd en zaken als usbmidithru softthru op de tr8s uitgeschakeld, ik dacht even dat het hielp, maar net ging ie weer over z'n nek.
 
Heb je hem op een usb2 ipv usb3 poort aangesloten ? Mocht dit nix uitmaken, programmeerfoutje van roland ?!
 
Geen idee. Ik denk usb2, het is een Mac mid 2010. Maar goed, ik heb het opgelost (voorlopig) ik heb ableton uit gezet en Renoise geinstalleerd, gaat al de hele avond goed. Probleem zal er nog wel zijn, maar de symptomen niet.
 
Oh nee, net gaat ie weer over z'n nek, had ik het maar niet moeten typen :D
 
Aanpassen van de recording margin in de driver settings heeft het probleem opgelost. Echt relaxed.
 
Top! Is dat een setting in je daw?

Nee het is geen daw settting, dat is dus het verwarrende voor mij...

Ik ben dus gewend (van Ableton in Windows) dat de audio settings in je daw, dezelfde zijn als de settings op je driver. Dus als ik het buffer van mijn driversettings op 512 zet, dan kom ik die 512 ook tegen in de audiosettings van Ableton en andersom.

Bij de mac blijken dit toch aparte settings te zijn. Als ik het buffer op de tr8s driver (dus buiten ableton om) hoger zet, dan is dat niet dezelfde setting als het audio buffer in Ableton, althans, deze veranderd niet mee.

Na, nogmaals het internet af te hebben gestruind, heb ik voor de 4e keer onderstaande troubleshooting pagina voor de TR8 (niet TR8S) gelezen. Daarin staat dus dat je bij dropouts aanpassingen moet doen op het driverpanel (en dus niet in de daw). Aangezien ik de setting 'recording margin'. niet tegenkwam in Ableton, ben ik wat gaan testen en kwam er toen achter dat ik de aanpassingen dus op de driverpanel buiten Ableton moest doorvoeren Toen ik de aanpassing aan de recording margin op de driverpanel had doorgevoerd, was het probleem opgelost.

Onderstaande is dus voor de TR8, maar werkt ook voor de TR8S.

Excuus voor het lange relaas, misschien heeft iemand anders hier ooit iets aan.

https://www.roland.com/us/support/kn...ase/201920299/
 
Laatst gewijzigd:
Ik vroeg me af of dit zelfde kan als push 2 van ableton die heb ik al staat maar ik wil deze misschien er bij kopen Roland tr-8s.
Ga ik dan iets op voor uit zo ja en wat dan ga ik er mee op vooruit ik wil namelijk niet iets in huis halen dat ik de zelfde dingen mee kan doen want dat lijk mij gewoon overbodig....
 
Je wilt dus misschien iets kopen waarvan je niet weet wat het kan en waarvan je niet weet of het iets toevoegt? Ik zou het gewoon doen.
 
Back
Top