BEHRINGER van Klark Teknik KT-2A , 1176 KT en EQP-KT, LA-2A en 1176LN Universal

DRe

SSM spacestation
Lid sinds
20 oktober 2004
Berichten
4.941
Locatie
Hilversum
Er zijn laatst 2 nieuwe versies compressors uitgekomen van de teletronic LA-2a en de 1176LN van het Merk "Klark Teknik" "BEHRINGER" genaamd".
de Teletronic LA-2a Cloon is 3 honderd euro en de 1176-KT is 200 euro. Er is ook een Pultec EQP-1A cloon van de "Klark Teknik WQP-KT
voor de meeste van ons niet meer te betalen. Nu zou je voor een "schijntje" in de wereld van deze superhelden kunnen rond dwalen.
Dit is een mooi kans om deze exorbitante dure en mooi klinkende compressors in je studio te krijgen.
Zo mooi in stereo of zelf per strip van je mixer of uit je Daw te laten komen.
Ik ben geen verkoper van Klark Teknik maar dit is gewoon een kans om deze super producten te hebben.
Natuurlijk is dit niet "het echte" (dus verwacht ook niet dat ze 100% zijn), maar daar koop je er dan ook wel 10 of misschien wel 11 voor de prijs van 1 origineel.

Ik weet niet hoeveel ze ruizen dus eerst op het internet lezen voor je koopt ;)
Bij Bax staan ze trouwens wel duurder.

dus:

Klark Teknik KT-2A voor ongeveer 300 euro
Klark Teknik 1176-KT voor ongeveer 200 euro
Klark Teknik EQP-KT voor ongeveer ook 200 euro.

Hoe veel gaver kan het nog worden!

Wanneer je er 1 hebt is het interessant om je mening te horen van deze rack beesten.
 
Last edited by a moderator:
Ik heb (die) twee la2a en 1176 gekocht ik zal dan een review proberen te maken, alhoewel ik geen vergelijk heb met echt of warm ik zounook wel die eqp-KT willen. enz.
 
Het zit nu in de plug-in prijsklasse. Een dvd speler met alle electronica kost ook maar 35 euro. En daar verdienen ze ook nog aan.
 
Is dat spul nu goedkoper geworden doordat Klark bij de Behringer groep is gekomen? Het lijkt bijna ongelooflijk qua prijs.

Behringer is vele malen groter dan wat voor boutique merk dan ook. Ze hebben een gigantische en super moderne fabriek geopend in China, waardoor ze in-house alles kunnen produceren. Van custom transformators tot aan de eigen drukkerij voor verpakkingen. Dus alles kan in enorm grote volumes, voor de fractie van een prijs. Tel daar dan bij op dat deze 3 apparaten een bijzonder simpel (soms zelfs 70 jaar oud) design hebben. Nou is dit natuurlijk wel gericht op de prosumer die de originele units niet kan betalen, maar toch een deel van die sound voor een prikkie in huis wil hebben. Wat ik er so far over heb gelezen op GS, is dat het qua kwaliteit ergens tussen de Warm Audio\IGS\Wes Audio producten zit, maar niet de kwaliteit van een echte Pultec of Teletronix. Oftewel, zeer fatsoenlijk voor de prijs.
 
Volgens wat ik hoorde zijn die grote prijsverschillen ontstaan door de fusie met Behringer.
Oké Behringer kan wel in grote oplages produceren en neemt een 'kleine' winstmarge, maar worden van dit spul dan ook zoveel stuks verkocht?
Je zou gezien de lage(re) prijs wel alvast in de verleiding komen... .
Er zal vast wel een hele discussie op gang komen over het verschil tussen de modellen gebouwd in de verschillende fabrieken.
 
IK heb ze jammer genoeg nog niet. ze komen pas over een paar weken.
 
Ik heb gisteren de KT-2A binnen gekregen, maar nog niet aan de tand kunnen voelen. Bouwkwaliteit is in ieder geval dik in orde, voelt erg solide aan.
 
ik had die klark teknik 1176 al een tijdje op het oog, maar dat is nu gewoon een prijsdrop van bijna 400€ (!)

zal behringer iets aan de componenten/bouwijze veranderen?

ben nieuwsgierig naar jullie reviews!
 
In the pocket, 2 kt-2a’s gelijk aan gesloten , maar vond het zosnel erg moeilijk om een oordeel te geven.
Wat ik wel gelijk hoorde , verschil tussen niet compressed en compressed dat de bass gitaar sound veel beter te horen is voller is , lager in de mix ligt veel meer gedetailleerd wordt weer gegeven. Ik hoor echt geen ruis . Behoorlijk hard gezet en flink door gedraaid aan de knoppen.
 
Eerste indruk, vind ik wel lekker klinken. Je krijgt er zelfs tube reverb door de buizen. mooist reverb "ever" luister maar naar het voorbeeld.

In het voorbeeld draai ik steeds elke loop de peak reduction 10 streepjes hoger. soms blijft het volume dan wat achter door dat ik dat niet snel genoeg aan pas. Op de helft doe ik random van 30 peak reductie tot 80 peak reductie.
 

Attachments

  • KT-2ahiphopbeat002.mp3
    5,7 MB · Bekeken: 301
Akoestische gitaar. BTW dit is stereo vandaar dat soms 1 kant even zachter staat dan de andere. deze is random veel "peak reduction" en dan weer weinig. Ik ga er van uit dat je weet wat je hoort anders zit je in de verkeerde draad. De ruis is van de Microphone!
 

Attachments

  • KT-2aAguitarooo2.mp3
    13,1 MB · Bekeken: 234
Back
Top