welke macbook pro?

Ga je die drive echt missen? Want verder zouden er alleen maar voordelen zijn. Op de 13" zou het ook wel zin hebben om de dvd drive weg te halen, dan is er misschien ruimte voor de nieuwe intel processors en misschien is er dan zelfs geen shared memory meer nodig voor de videokaart. Op de 15" en 17" is het misschien iets minder handig, omdat die misschien vaker voor dvd authoring worden gebruikt. Maar zelfs dan... Het is al weer twaalf jaar geleden, maar Mac was ook de eerste die de floppy drive vaarwel zei, en dat leek lastiger dan het was... Nu kun je alleen maar lachen om die verhalen uit de oude doos ;)
 
Volgens mij is het verdwijnen van de DVD drive nog maar een gerucht. Bovendien kun je altijd een externe DVD drive kopen mocht je toch van optische media moeten installeren.

Zou het op zich niet handig vinden, heel veel software komt nog gewoon op optische media (zoals bijv. Logic).
 
Het zal even een overstap zijn, maar mocht apple het doen (en het lijkt me in ieder geval voor de 13" echt geen gek idee) dan zullen er vast voor bijvoorbeeld logic en final cut studio upgrades komen waarvoor je niet eens installatie discs krijgt. Beide programma's lopen toch al op hun einde dus dat kan dan mooi worden meegenomen met de hardware updates. En sowieso, je kunt nu ook vaak al iso's downloaden en die met je code activeren. Ik zou op m'n mbp en imac de drive niet missen, alleen op de mac pro gebruik ik 'm wekelijks. Maar het is uiteraard persoonlijk, hoewel die hele floppy geschiedenis me wel doet realiseren dat we nu met bestanden van 4 gigabyte bijna net zo makkelijk omgaan als toen met bestanden van 1,4 mb... Het zal allemaal wel meevallen, als ze al die optische drive er uit doen.
 
Back
Top