Yamaha An1x voor trance!

DJJANDEJONG

Ingeburgerd
Lid sinds
20 april 2009
Berichten
60
Ik zag laatst wat videotjes van JayB op youtube met zijn An1x en mijn god wat een geluid zeg! Dit lijkt echt een synth voor Trance terwijl de meeste die trance maken het eigenlijk alleen over de JP8000 en de Virus hebben. Is deze synth een zoort geheim in de trance wereld? Ik ben best moelijk met synths en geluid en ik heb 1 keer van een JP echt kippenvel gehad toen een maatje ff Rank 1 airwave ging spelen. Het had zo een zuiver geluid maar ik heb nu gehoord dat de An1x een NOG mooiere supersaw heeft! Wat denken julie ervan?
 
Is deze synth een zoort geheim in de trance wereld?
Nee, maar de reden dat 'ie ondergewaardeerd is is vanwege het magere aantal knopjes.

maar ik heb nu gehoord dat de An1x een NOG mooiere supersaw heeft!
Nee, dat heeft 'ie niet. De JP supersaw is volledig polyfoon; die van de AN1x offert polyfonie op omdat 'ie afhankelijk is van unison. Dat 't resultaat mooier klinkt - tja, kwestie van smaak. Je kunt echter zonder problemen een AN1x kopen en weer verkopen voor ongeveer dezelfde prijs als blijkt dat 'ie je niet bevalt. Het is een leuke synth.

Als je rondkijkt op http://www.vengeance-sound.com/eng/sounds.html en luistert naar de soundsets op http://www.adamszabo.com/ hoor je dat het voornamelijk afhangt van de programmeur. Het is niet gruwelijk lastig om te leren, al werkt het wel beter met persoonlijke instructie. De meeste tutorials geven je de basis, maar gaan niet van "wil je klinken als X, doe dan dit en dit".
 
an1x is idd een behoorlijk vet apparaat zitten een aantal functies in die hem heel interessant maken. ook voor trance. eigenlijk voor de prijs hoef je het idd niet te laten.
 
Ik heb een AN1x, en ik ben er ongelooflijk blij mee. Hij is erg veelzijdig. Ik maak zelf geen trans, maar laat je niet afschrikken door hte beperkte aantal knoppies - hij klinkt super vet.
 
Ja ik vind ook dat hoeveel knopjes erop zitten niet zo belangrijk als hoe een synth is met ze klank. Ik ben niet een meester synthesizer en ik snap dat als je goed ben kan je op alle synths vette geluiden maken maar ik was Sylenth1 en de Nexus een beetje zat en ik wou weer aan een paar knopjes draaien. Deze synth zit ook goed in me budget waar ik de JP net iets te duur vin!
 
De AN1X is zeker voor trance te gebruiken maar ook voor alle andere muziekstijlen natuurlijk. (dit geldt eigenlijk voor zowat alle synthesizers - 't zijn universele muziekinstrumenten die doen wat jij hen opdraagt)

Zelf heb ik jaren terug een AN1X gehad en verkocht nadat ik een PLG150-AN kaart had aangeschaft (identieke synthesizer op enkele details na). De plug-in kaart is minder hands-on maar dat kan makkelijk opgelost worden met een software editor. Trouwens, de on-board bediening van de AN1X is helemaal niet moeilijk en nodigt echt uit om diep in de syntheseparameters te duiken. Eens je de matrix onder de knie hebt is er helemaal niets moeilijk aan om de AN1X te bedienen.

Tegenwoordig kost een AN1X niet veel meer dus je kan gerust eentje kopen ... en bevalt het niet ... dan verkoop je hem weer.. Voor de prijs haal je een degelijke VA-synthesizer in huis.
 
Ik sprak pas een gitarist die al 10 jaar speelde. En het lukte maar niet. Tot hij ineens een hele dure Fender stratocaster kocht. Nu is hij 1 van de beste gitaristen wereldwijd. Hij begreep maar niet waarom het hem niet lukte mooie liedjes te maken.

Moraal, het gaat om de kok, niet om de keuken!
 
Ik sprak pas een gitarist die al 10 jaar speelde. En het lukte maar niet. Tot hij ineens een hele dure Fender stratocaster kocht. Nu is hij 1 van de beste gitaristen wereldwijd. Hij begreep maar niet waarom het hem niet lukte mooie liedjes te maken.

Moraal, het gaat om de kok, niet om de keuken!
Eeuuuhmmm

Je verhaal bewijst juist het tegendeel. :stupid
Zonder die fantastische gitaar (de keuken) was hij blijkbaar niet veel.

Haha, maar goed, wat je wil hoor.
Allemaal geleuter.
 
Wat de meesten al zeggen, niks mis met het aantal knopjes. Je hebt 8 draaiknoppen en 8 "banken" van parameters. Dat zit allemaal heerlijk dicht bij elkaar en er staat superduidelijk bij welk knopje waarvoor is. Daardoor zijn alle 64 parameters even makkelijk toegankelijk. Weinig synthesizers zijn zo hands-on als de AN1x, ook al zou je dat niet verwachten met maar 8 draaiknoppen.

Qua klank is de AN1x ook erg ok, maar hij is wel duidelijk van de oude generatie VA's. Zo heeft ie bijvoorbeeld behoorlijk last van stepping als je met het filter sweept. Maar dat begint tegenwoordig eerder een feature te worden dan een onvolkomendheid ;-)
 
De AN1x vind ik erg lekker, al klinkt de JP wel breder. Probeer ook eens een Novation Nova. Ook niet duur, ook onderschat!
 
Ik heb een supernova maar is niet echt mijn ding. Ik wil ook niet dat deze topic weer veranderd in een 'het is niet de synth maar de programeur die de geluidtjes in elkaar zet. Dat snap ik maar iedere synth heb zijn eigen sound en daar gaat het om. Ik maakde deze topic omdat ik de filmpjes van jayb zag en eigenlijk een beetje verbaasd was van de klank die uit deze bak kwam. De supersaw van de supernova vond ik zwak klanke.
 
Laatst gewijzigd:


ik heb mede naar aanleiding van die jayB youtubes een an1x gekocht en die presets erin gedouwd :D
Klonk idd erg lekker ! Ik wist het niet dat die dat ook kon.
Heb ook 10 jaar een jp 8080 gehad voor dat soort sounds dus had goed vergelijkingsmateriaal.
Ik heb de an1x verkocht omdat ik iets anders weer wilde en het geld niet had :D jp 8080 trouwens ook de deur uit ivm sylenth1.

an1x is zeker geen slechte aankoop en best wel waardevast, ik heb hem ook zonder verlies weer doorverkocht (200 euro).
 
Prima synth, erg veelzijdig, 'tig presets voor verkrijgbaar (helaas geen Mac editor voor beschikbaar) ;-)

P.S. Tot vanmiddag Jan ;-)
 
Hey ik wou ff weten hoe ik JayB's preset bank in me An1x krijg? Ik heb de Yamaha An1x editor maar ik zie niet hoe ik JayB's file can overstuuren. Ik heb al wat dingetjes geprobeerd maar ik krijg de fout melding op de An1x scherm DevNo.=Off Error. Enig idee wat ik moet doen? Sorry ik ben nog niet de beste met dit zoort dingen.
 
als het een .syx is kun je met bv midi-ox inladen of als het een .mid is gewoon met media player
 
Oh ik ben er al uit! Echt een super geluid wat er uit komt! Eerst ff met de presets knooien dan zelf wat geluidtjes maken :)
 
Ikzelf heb ook een yamaha an1x en ik vind het één van de betere v.a. synth's. Eens je de matrix een beetje door hebt (is niet zo moeilijk) of je gebruikt de an1x editor, zal je vlug merken hoe krachtig deze synth is. Sommige recentere v.a. synth's komen zelfs nog niet aan de hielen van de an1-x. Zeer goede synth en verrast me telkens weer.
 
Ja echt bizare! Je hoort iedereen over the JP ik vind de An1x net zo goed meschien wel beter. De JP supersaws klinken gewoon te 'over done'. Je hoort ze overall en de An1x is net ff wat frisser!
 
Back
Top