ZEER PLOTSELINGE LUIDE RUIS UIT MONITOREN

1 ding zie ik hier niet voorbij komen. En dat is altijd een van de eerste dingen die ik doe met dit soort problemen. En dat is even de divers van je geluidskaart de-installeren. Zonder (schoon opstarten) En weer installeren ,)
 
Een aantal jaar geleden had ik ongeveer hetzelfde probleem met mijn internet-PC. Plots een plop in de speakers en kort geruis. Dit bleek zich voor te doen telkens wanneer er een lijnbus voorbij reed. Blijkbaar verstoorden de radiofrequencies van de bus bij het voorbijrijden mijn geluidskaart. Sinds ik een andere PC heb (niet omwille van dat probleem) doet het probleem zich niet meer voor.
 
ik ga ook maar wat roepen dus geen garantie. Kan het niet een opamp zijn in de geluidskaart want je hebt je spiekertjes niet echt hard staan aan je verhaal te horen. Het volume kan ook gedowngrade worden met een geluidskaart als deze kapot gaat staat hij gelijk ontzettend hard. Je zou tussen de v8's een versterkertje kunnen doen en die heel laag zetten je gebruikt hem nu als verzwakker inplaats van versterker, en je geluidskaart gemiddeld hard zodat je die versterker/verzwakker niet meer gebruikt. of praat ik nu poep. nou ja ik heb geprobeerd te helpen. suc6
 
MoKum schreef: "Ik zat in de richting van MasTering te denken alleen dan niet de beveiliging maar een plugin die gewoon crashed...

Ik heb dat namelijk precies zo gehad met een 2-tal (freeware) FX plugins waarbij ook de dB meter volledig in het rood ging samen met een knalharde ruis. Dat gebeurde pas na een tijd dus niet direct bij het inladen vd plugin. Dit was wel op een Windows PC btw..."


Ik ben ondertussen een paar tips van jullie aan het uitproberen, maar heb nog geen resultaten geboekt.

Ik ben bang dat MoKum gelijk krijgt. Maar MoKum, hoe heb jij dan destijds dit probleem opgelost?
 
Dit met name omdat MoKum het probleem exact omschrijft zoals het zich hier voordoet.
 
Glenplumber, ik vanavond gedaan wat jij zei, het leek goed te gaan. Werd zelfs een beetje 'brutaal' in het gebruik van East West en durfde veel processorkracht te eisen onder het motto; "Kom dan K'computer, dan test ik je eens even lekker uit.., toe dan.., knal dan.., knal maar uit elkaar... en er gebeurde een hele tijd lang niets. Ik dacht natuurlijk; joepie, dit was het probleem! Het is opgelost. Was ook helemaal blij... was... want na een half uur kreeg ik weer opnieuw een snerpende knal met luide ruis en stond ik weer met beide benen op de grond...
Deze keer luider dan ooit omdat ik de monitoren redelijk op had durven zetten.

Ook heb ik vanavond met één van de techneuten getelefoneerd. Het is jammer dat hij geen nederlands kan lezen, hij is een Duitser, want dan had hij dit Forum even kunnen volgen en daaruit zijn eigen conclusies kunnen trekken. Helaas kreeg ik van hem te horen dat hij de driver al had ge-deïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd had toen hij hier bij mij thuis was.

Glennplumber: heb je nog meer ideeën van wat het zou kunnen zijn? En wat denk je van MoKuM's ervaring met dit probleem?
 
Dit ken ik! Iedereen die niet vies is van VST's downloaden moet dit onderhand wel eens hebben meegemaakt.. dat gebeurt bij de Native Instrument plugins.. de Waves, de Sampletanks.. ik heb het vaak als ik veel (verschillende) plugins tegelijk gebruik.

Probeer maar eens te googlen naar 'ruis' en 'VST' ofzo, dat moet wat opleveren! Of dat een bescherm-code is om je af te leren te downloaden of gewoon een bug maakt het niet minder eng idd. Heb bij sommige projecten die ik inlaad altijd uit voorzorg het geluid zachter. Meestal verhelpt het aan uit zetten van een vst het probleem btw. Dus: Google your way out of this!
 
en volgens mij gebeurde het ook eens met Vanguard.. maar dat was meer een SWOOSH maar dan veel snerper!
 
Jullie moeten wel weten dat ik geen enkele gedownloade VST plugin heb. Voor al mijn plugins heb ik de originele installatie cd's. Zo ook de East West Quantum Leap: Complete Composer Collection welke in totaal iets van 21 cd's bevat. Alles is dus legaal aangeschaft.

Ik heb ook al meerdere keren contact opgenomen met East West zelf, maar die snappen ook niet waar dit probleem uit voortkomt. Ze hebben me zelfs al eens geholpen met de instellingen via 'Teamviewer'.
 
NIEUWE VRAAG aan iedereen die dit leest:

Wie kent een persoon die mij thuis even wil helpen om dit probleem op te lossen? Hij of zij moet wel uit Nederland komen i.v.m. de afstand. De andere twee techneuten kwamen uit Hamburg en Hannover, beetje ver weg dus.

Dus; als je een ras-ICT-er kent waarvan je zeker weet dat er grote kans bestaat dat diegene dit probleem kan oplossen, zeg het mij dan. Hij of zij moet natuurlijk wel thuis zijn in Logic en dat soort programma's. Dit natuurlijk tegen een vergoeding.

Dit vraag ik met klem, omdat ik vrees dat ik er zelf als leek niet uit ga komen.
 
Maar waarom kan ik de insert-effecten uit Logic dan wel gebruiken en slaat bij het gebruik van de effecten rechtsreeks uit East West de boel weer op tilt? Dit gebeurd al zo gauw ik met de muis op bijvoorbeeld een 'Attack' metertje klik en bijna nog niets verschoven heb.

Heb je dit altijd al gehad sinds je de pluggin(s) van east west en/of native instrumnets gebruikt ? Of is het iets van pas de laatste tijd, zoals na een update ?
 
jacquelien schreef:
Maar MoKum, hoe heb jij dan destijds dit probleem opgelost?

Door die plugs niet meer te gebruiken en van mn HDD af te gooien, dat is bij jou iets moeilijker want bij mij waren t freeware plugjes (Fragmental en één of andere Bitcrusher en volgens mij zelfs dblue Glitch maar die crashed bij iedereen :P )

Maar ik kon duidelijk zien welke plugin de boosdoener was aangezien in het kanaal waar ik m als insert had geladen de dB int rood ging.
 
Dit heb ik eigenlijk altijd al gehad, maar de laatste tijd begint het erger te worden. Eerst gebeurde het ongeveer 1 x in de maand, heb het toen genegeerd (niet handig misschien) omdat ik op mijn manier 'geen tijd' had om me in de oorzaak 'van die onzin' te verdiepen.

Toen ik meer en meer ging componeren, meer sporen, meer effecten enz. gebeurde het ongeveer 1 x in de twee weken.

Nu gebeurd het zo gauw ik teveel vraag van East West of wanneer ik teveel vraag van een geheel project waarin een East West VST zit verwerkt.

Ik heb East West trouwens recentelijk nog ge-update en gecontroleerd.
 
ik neem aan dat jouw east west vst pakket de basis is van je composities anders had ik gevraagd om een tijdje te werken zonder die pluggins om te kijken of het probleem zich dan niet meer voordoet. Ikzelf denk, na het lezen van dit topic, dat het probleem ergens schuilgaat in het eastwest pakket (al dan niet in combi met iets in jouw systeem).

Misschien eens flink zoeken op internet naar gebruikers ervaringen met dit pakket ?
 
Ja, klopt het is de basis van al mijn composities. Ik heb al eens geprobeerd om alleen met de instrumenten uit Logic te werken, nadeel is dat dit veel minder mooi is, voordeel is inderdaad dat het probleem zich dan vrijwel niet voordoet, al is het al wel een paar keer gebeurd, maar wel veel en veel minder gauw dan met East West.
 
Nee richard2000, dat is het niet in mijn geval. Soms gebeurd er niets en werk ik met veel combinaties tegelijk. En soms knalt met 1 klein licht pluginnetje de boel al uit elkaar. Het is ook iedere keer een andere plugin. Natuurlijk heb ik ook al geprobeerd en genoteerd welke plugins eventueel dit probleem veroorzaken, maar ik zie er geen systeem in. Het gebeurd willekeurig.

Daarom nogmaals aan iedereen:

Wie kent een persoon die mij thuis even wil helpen om dit probleem op te lossen? Hij of zij moet wel uit Nederland komen i.v.m. de afstand. De andere twee techneuten kwamen uit Hamburg en Hannover, beetje ver weg dus.

Dus; als je een ras-ICT-er kent waarvan je zeker weet dat er grote kans bestaat dat diegene dit probleem kan oplossen, zeg het mij dan. Hij of zij moet natuurlijk wel thuis zijn in Logic en dat soort programma's. Dit natuurlijk tegen een vergoeding.

Dit vraag ik met klem, omdat ik vrees dat ik er zelf als leek niet uit ga komen.

Ik denk dat dit de beste oplossing is.
 
Ja, zonder Logic geen problemen. Ook Itunes draait prima. En ja, het gaat nog steeds op; na uit- en inschakelen Edirol kan ik gewoon weer verder werken. Het is dus puur en alleen wanneer ik in Logic werk en dan vooral in combinatie met VST's East West.
 
Back
Top