Het NIET versturen van spullen?

pass-out

Mixer Producer
Lid sinds
16 december 2004
Berichten
611
Hoi!

Ik vroeg me af waarom mensen bij verkoop advertenties hun spullen niet willen opsturen? Ik heb al regelmatig spullen opgestuurd en spullen terug gekregen, nooit geen enkel probleem...
 
ja heb ik wel een hekel aan als de mensen dwars liggen :D vooral ebay, bv iets uit de UK, nee enkel paypal, geen western union, verzending enkel UK, nergens anders..bullshit
 
damaged_box.jpg


... daarom.
 
damaged_box.jpg


... daarom.

Dat is gewoon gebrek aan motivatie om iets goed in te pakken, niet opgevulde doos, enkelzijdig karton, geen dubbele doos en niet eens waterdicht afgetaped.
Hele musea worden verhuisd over zee dus met wat kennis van inpakken kom je een heel eind.

Als ik iets groots koop en het moet overzee dan bied ik altijd aan om wat extra geld te storten voor goed en degelijk passend inpakmateriaal.
Hebben ze ook geen excuse om daarop te bezuinigen.

ik kan je wel een drama verhaal vertellen over mijn oude Jupiter-4 ;)
 
Goed inpakken is een kunst, opsturen is een hoop gedoe, en als de koper hem niet aan de praat krijgt zit je met een probleem.

Beter gewoon afhalen, dan kun je het ook nog even aansluiten en laten zien dat het werkt.
 
Ik vind dat "alleen ophalen" ook niet echt meer van deze tijd. Kom op zeg, wil je iets verkopen of niet? Heb al meerdere synths naar de TNT gebracht. Nooit geen problemen. Maar goed, misschien komt het doordat ik niet in de randstad regio woon en anders nooit iets zou verkopen.
 
Het ligt er gewoon aan wat je verkoopt. Een modern bakkie of een 19" apparaat is wat anders dan een Minimoog of (de Here beware me) een CS80.
Die frommel je niet even door de brievenbus, zeg maar... :D
 

Woonplaats: Noorden van het land :bekdicht:
Gezellig in je eentje...
Rotjeknor <--> Groningen = 5 tot 6uur reizen
Kosten trein retourtje/benzine/diesel > goed ingepakt pakketje via de post..

Vrijwel al m'n gear heb ik via de post ontvangen en de opgehaalde spullen kan ik op 1 hand tellen. Het op 1 hand tellen geldt ook voor de dingen die via de post zijn misgegaan. Maar dat is tot nu zonder extra kosten voor mij opgelost.
De dingen die ik te koop heb aangeboden zijn dan weer bijna altijd opgehaald...

Iedereen moet natuurlijk zelf weten hoe 'ie een deal afhandelt :)

(de Here beware me) een CS80
Eerder dit jaar is er vanuit Nederland een CS80 met spare parts aan een Amerikaan verkocht....
De verzendkosten zullen niet misselijk zijn geweest, net als het "pakketje" in goede orde overhandigen van de bezorger aan de koper :D
 
Ik vind dat "alleen ophalen" ook niet echt meer van deze tijd. Kom op zeg, wil je iets verkopen of niet?

Kom op zeg, je wil toch iets, dan kan je er voor toch ook even in de auto stappen of de trein nemen ...
 
Tuurlijk. Iemand bied iets aan voor €100 ter grootte van een schoenendoos en ik ga 3 uren in de auto zitten en €25 aan benzine uitgeven terwijl een pakketje via TNT nog geen tientje kost... Nou nee.
 
Tuurlijk. Iemand bied iets aan voor €100 ter grootte van een schoenendoos en ik ga 3 uren in de auto zitten en €25 aan benzine uitgeven terwijl een pakketje via TNT nog geen tientje kost... Nou nee.


In dit geval heb je uiteraard gelijk. Maar het ligt er aan WAT je koopt / verkoopt, in relatie tot de afstand tussen koper en verkoper. Simpel toch.

Ik heb als verkoper al meerdere malen zekere deals niet laten doorgaan omdat de koper geen zin had om te komen ophalen, maar ik heb ook al vaak genoeg een pakketje verstuurd.
voorbeeldje:
Een Juno 106 vanuit Eindhoven naar Nijmegen versturen: NEE.
Een Motu 828 vanuit Eindhoven naar Den Bosch versturen: JA.
 
Ja maar ik heb ook de indruk dat de TS daarop doelt. Een modulaire synth ter grootte van een woonkamer heb ik begrip voor maar de 19" modules voor €45 die iemand eerder aankaartte snap ik niks van. Zet dan liever een sneuper in de regionale krant.
 
Ik zie in dit topic een concreet voorbeeld (link) en dat is een 12he 19" case. ;) Best groot dus. Kan heus wel op de post, daar niet van, maar ik heb in dit geval wel begrip voor de verkoper die niet wil versturen.
 
Ik vroeg me idd af waarom mensen het niet op willen sturen, je zou dus kunnen concluderen dat men het niet op wil sturen:

Het pakket is te groot, en daarom zou ook de kans op schade is te groot worden.
Het te verzenden item is van te hoge waarde en met de post versturen is te risicovol.

Ik heb een tijdje terug een 100W buizentop vanuit engeland laten komen. Geen probleem :) geen buisje was kapot. Moet ik er wel bijvertellen dat ik het ding gekocht had bij een winkel. Dat is natuurlijk wat anders dan een particulier...
 
Versturen ging altijd goed tot de laatste keer, ik bedenk me nu wel 2 keer voordat ik weer iets over laat komen. We blijven hoop houden dat TNT het pakketje terug vind......
 
Jouw (pass-out's) conclusie komt overeen met mijn visie qua opsturen.

Ik ben best wel zuinig op m'n spul en wil zelf ook graag mijn gear in zo goed mogelijke staat kopen.

Als ik dingen verkoop wil ik dus ook dat 't 1 op 1 hetzelfde aankomt qua staat/werking als ik het verstuur. Kleine(re) spullen zijn goed te doen idd, en daar heb ik geen moeite mee; de kans dat TNT/whoever het ruïneert is voor 'm gevoel kleiner: grootte / gewicht maakt niet zo HEEL veel uit als er wat minder zuinig mee omgegaan wordt - 'k zorg er wel voor dat ie TNT/weer-proof ingepakt wordt.
De grotere dingen (synths met keys, etc.), daar ben ik altijd een beetje huiverig voor (al dan niet terecht).
Zelf haal ik ze ook liever op dan dat ik ze laat opsturen*. Als ik zoiets zou verkopen, stuur ik het in principe daarom ook niet op (ook omdat ik geen zin in achteraf gezeik heb; kom maar gewoon even testen!).

Als je de bak ECHT graag wil hebben is er altijd wel iets te regelen mbt ophalen of desnoods brengen, vind ik.




*]Nieuw kopen bij een (internet)winkel en laten opsturen ligt wat anders: garantie, etc.
 
Back
Top