budget juno's


Was geen antwoord op jou post ;)


kan met me @juno meer lol beleven dan met sommige andere bakken die meer hands on zijn.
denk dat het vooral aan de programmeur ligt minder aan de synth....

Ja, toch moet de synth wel goed klinken, anders is de lol er vlug af.
Een pg300 is wel erg fijn bij de @juno
De manual knop is goud, in een oogopslag heb je een overzicht van alle instellingen.... en tweaken maar :biertje:

Kan evengoed zonder programmer natuurlijk :)
 
Ja, toch moet de synth wel goed klinken, anders is de lol er vlug af.

dat was een beetje mijn punt, maakt mij niet veel uit wat er allemaal in zit. Liefst niks, kan er ook niks kapot. Heb diverse vroege / midden 80's synths. En op een of ander manier staat zo'n alpha me het meest aan. Zelfs zonder pg300. Omdat ie doet wat ik wil.
Zal binnenkort wat samples posten. Word het mogelijk wat duidelijker.....
 
ach ik heb alleen maar relatief budget spul helemaal of gedeeltlijk analoog
maar kan met me @juno meer lol beleven dan met sommige andere bakken die meer hands on zijn.
denk dat het vooral aan de programmeur ligt minder aan de synth....
Idd mee eens.

Je moet je niet laten overweldigen door alle toeters en bellen van bijv. een Jup6, die de juno6/60 niet heeft.. een goede programmeur begint bij de basis, en bouwt zo verder uit ; bij de juno6/60 ben je sneller klaar en "stop" je waar de Jup6 verder gaat. Bij de Juno6/60 heb je dus gewoon minder afleiding; ideaal om vluchtige inspiratie snel vorm te kunnen geven > en nu zoek ik 'een' bas, 'een' arpeggio bliebgeluid, 'een' zwellende stringpad, etc 123 en het staat er.

Om indien nodig later nog te vervangen door complexere geluiden.. zo kan je 'm ook gebruiken.

Verder gedeeltelijk met Keybern eens, de Juno60 is vééél te duur en gehyped.. wellicht hebben we daar als synthforum zelf aan bijgedragen. Aan de andere kant, een yamaha CS5 bijv. is ook niet goedkoop en die kan nog veel minder en is nu niet echt gehyped ofzo (mja daar is het de schaarste wellicht)

*zoekt topics met als advies "neem een juno60"* :)
 
Ik heb een Juno 6, Juno 106 en een Jupiter 8 gehad. Eerste de Juno6, later overgestapt naar JP8 maar een Juno 106 gekocht omdat geluiden behoorlijk verschillen.
De Juno 106, ondanks de midi en geheugen vind ik qua klank een stuk minder dan de Juno 6. Dat komt doordat de chorus (met ruis) op de 106 anders is. Op de JP8 zit geen chorus.
 
cool dat iedereen altijd zo into Roland jx en juno stuff is maar eu : what about Sequential Circuits ?! Sixtrak Multitrak Prophet600 en (ook het lelijke-eendje-) Max liggen in dezelfde prijs klasse en klinken naar mijn mening niet slechter dan een Juno. Plus sequencer, plus apparte outputs voor iedere noot die je aanraakt (binnen een register van zes voor de Six en Multi) (!!!!), plus een chorus bij de Multi :super synths als je het mij vraagt. Voor 600 euro koop ik liefst nog een Prophet600 inplaats van een Juno 60 hoor :)
 
Sssssst :bekdicht:

Stilletjes...dadelijk weet iedereen het en moeten we meer betalen voor die bakken van SCI

;):biertje:
 
kappen nou! :D
 
ik heb een juno 106 gehad en ja die word wel zwaar onderschat vind ik

ja hij is niet geheel analoog ( dat merk je bijv bij de filter wel een beetje ) maar er komen toch hele zoete pianos uit ..... als ik ooit een juno 6 heb en ik heb ooit nog geld dan koop ik de 106 erbij puur voor de heb....
 
De juno106

Ja hij is wel helemaal analoog, de tuning is automatisch en digitaal geregeld (wat simpel uitgedrukt) maar het is echt wel een analoge synth met helemaal analoge filters 100% niet te horen analoog dus.

DCO is een bedrieggelijke naam het zou DCVCO moeten zijn, digitaal verkocht beter in de jaren 80, het was "the new thing to have" 8)

:duivels: De juno106 rules :duivels:

Jupiter 8, Super JX, @juno met pg 300,, allemaal kut :r



8o)
 
Hoe zit het nou met die voice chips van zo'n Juno 106? Stel je vervangt ze allemaal door nieuwe (van die verbeterde) heb je dan gewoon een goeie synth of kun je binnen een paar jaar weer voor verrassingen komen te staan (behoudens de standaard verrassingen die inherent zijn aan ouwe meuk)?
 
De nieuwe versies hebben niet de ontwerpfout die de oude hebben, dus die zouden inderdaad stukken langer dan een paar jaar mee moeten gaan.
 
Laten we hopen dat de synth op het zelfde niveau is kwa betrouwbaarheid als z'n tijdsgenoten met die nieuwe voice chips.

Heb er wel vertrouwen in, de nieuwe chips zijn toch met degelijk betrouwbaar spul gemaakt (het is niet echt een chip maar een klein printje met een aantal IC's en componenten erop).

Er zitten nu al een paar jaar 6 verse voice chips in m'n 106 (van forum lid Dnaab)
Dat gaat toch nog steeds goed :okdan:



Dus


:duivels: Een 106 met verse voice chips RULES!!!:duivels:

en alle jupiters zijn deels digitaal :r
 
@yoozer, wat bedoel je met nieuwere versies: nieuwere chips of heb je het over 106 met bepaald serienummer?
 
De nieuwere chips. Er stond eerst een nette uitleg over waarom dat de oude chips die fout hadden, maar die kan ik zo snel niet meer vinden.

en alle jupiters zijn deels digitaal :r

Tja, je moet wat als je patchgeheugen wil hebben.
 
Back
Top