Little Phatty versie verschillen

renepela

Ouwe rot
Lid sinds
27 januari 2005
Berichten
2.014
Locatie
Barendrecht
Ik ben van plan binnenkort een Moog Little Phatty te kopen.
Nou ben ik eens aan het kijken op internet en het valt me op dat er nogal wat verschillende versies van zijn.
Zo zie ik bij verspuy de stage edition staan en bij feedback de stage 2 edition.
en ik las ook nog ergens iets over de tribute edition.

Het probleem wat ik nu heb is dat ik nergens de onderlinge verschillen kan vinden tussen die versies. Het enige wat ik van de stage 2 edition weet, is dat er ook USB op zit.
Kan iemand me vertellen welke versie nu het meest uitgebreid is, want er zit bijvoorbeeld nogal een groot prijsverschil tussen de little phatty bij feedback en verspuy.
Zaken als houten zijkantjes en de naam van Bob Moog op een labeltje interesseren me geen hol. Het gaat mij om wat de technische verschillen zijn.
 
Die link brengt me naar de website de tribute edition. Daar wordt e.e.a vermeld over de software, maar verder niks.
Zijn alle little phatty wat synth engine betreft nou exact hetzelfde en zijn het alleen uiterlijke verschillen?
Er zit kennelijk ook verschil in de software. Zijn de software versies niet onderling uitwisselbaar?
 
1.Tribute edition heeft houten zijkantjes en idd een label/sticker met de naam Bob Moog, verder blauwe verlichting in de pitch en modulationwheels, voor de rest technisch het zelfde als de stage I.
2. Stage I edition heeft grijze rubber zijkantjes, gele verlichting in de pitch en modulationwheels en heeft geen usb aansluiting en ook geen arpeggiator, ook de presets verschillen met die van de Stage II.
3. Stage II edition, optisch hetzelfde (alleen de achterkant is mat zwart ipv zilver) als stage I, behalve wel een usb aansluiting en wel een arpeggiator.
Op marktplaats worden ze soms aangeboden voor rond de 850 euro:eureka:, in Duitsland nieuw voor rond de 1000 euro;), even op internet zoeken?
Dus de nieuwprijs hiero, van tussen de 1100 en 1200 euro is veels te hoog.
Heb zelf de stage II en het is echt een goede synth met een mooie sound, maar denk nou niet dat je er de MiniMoog sound mee in huis haalt, dan zit je er echt ver naast.
Maar dat wist je dacht ik al.
Succes :okdan:
 
Zo te zien is de stage II dus de meest uitgebreide van de drie. Is ook nog het goedkoopst. 999 euro bij Feedback.
 
Klopt het dat de little phatty geen noise heeft? Ik lees wel iets over een S&H optie, maar zonder noise is dat een stuk minder leuk. Ik gebruik noise altijd i.c.m. de S&H om van die random geluidjes te maken. Het gebrek aan noise is voor mij een serieuze showstopper waar ik eigenlijk nu pas achter kom. Ik vind het zo normaal dat een synth witte/roze ruis kan produceren dat ik eigenlijk helemaal niet op gelet heb en er blind vanuit ben gegaan dat de LP dat ook gewoon heeft.
Slecht 1 LFO is ook wat weinig, maar daar valt mee te leven.
 
Is ook nog het goedkoopst (stage II) , das vreemd?
Zou haast denken dat de Stage I door het ontbreken van de extra's en omdat het eigenlijk een ''overjarig'' (niet meer in productie) model betreft, de goedkoopste zou zijn.
Ik begrijp heus wel dat de Tribute edition voor verzamelaars wat meer waard zou zijn, dus dat rechtvaardigt zijn hogere nieuwprijs, mede door zijn beperkte oplage.
Laat je dus niets wijsmaken.
 
De stage II is 999 euro bij Feedback en de gewone Stage is 1289 euro bij Verspuy.
 
Heeft idd, geen ''noise''.
Heb nog een zeldzame Yamaha CS 40 M, die in de verkoop staat, wel noise, ringmodulator, unison (duophonic) en 20 geheugenplaatsen, in een hele mooie en werkende staat.
Klinkt als een huis, voor al in 't bas bereik, dus mocht je toch de little phatty gaan negeren, dan is dit een alternatief.
Die in tegenstelling van de Little phatty wel z'n waarde houd.
 
Ik had me achteraf wat beter moeten orienteren. De little phatty is me toch wat te beperkt. Blij dat ik er nu achter kom.
 
Die voyager vind ik eigenlijk te duur. Dan koop ik liever een Model D.
 
je kunt met een cp251 wel noise toevoegen. kost je rond de 250 euro.
Ik heb de StageI en ik heb het OS van de StageII erin gezet. Ik heb dus wél de arpeggiator. Maar die is alleen leuk voor op het podium al zeg ik het zelf.
 
je kunt met een cp251 wel noise toevoegen. kost je rond de 250 euro.
Ik heb de StageI en ik heb het OS van de StageII erin gezet. Ik heb dus wél de arpeggiator. Maar die is alleen leuk voor op het podium al zeg ik het zelf.

Of je hangt er een cheape Behringer effectpedaal achter, heb je ook noise (maar dan voor €15) ;)
wat meer on topic: Kan het os van de stageII zonder hardware modificatie in de stageI gezet worden?
 
Ik vind het wel erg jammer dat de Little Phatty zo beperkt is in z'n mogelijheden. Zo goedkoop zijn ze namelijk niet. Als ik er heel wat geld tegenaan moet gooien voor ruis, lfo's etc, dan schiet het een beetje z'n doel voorbij. Dan koopo ik liever een minimoog of een andere vette analoog.
 
Voor mij is die ook zonder ''noise'', goed genoeg.
Mis ik niet echt op de little phatty, als ik iets met ruis wil, gebruik ik wel één van m'n andere synths.
 
je kan wel een noise gen maken in de phatty, alleen kost je dit in een patch een OSC.. de lfo heeft namelijk wel een noisegen, deze gooien op OSC en hoppa!

Hij is idd behoorlijk beperkt in sommige opzichten.. maar de sound is super! ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het bespelen van een synth.. uren lang kan ik gachter elkaar genieten van de wonderschone sound.

Hij is ook echt geboud als een tank. Kosten zijn zeker niet bespaard op de behuizing!

http://synthforum.nl/forums/showthread.php?t=124547&highlight=phatty+show

hier heb ik een demo gepost om je een idee te geven.. ik hou van deze synth!
 
Back
Top