Petitie Dance QueensDay Eindhoven

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Belangrijker vind ik...

De Nederlandse electronische muziek heeft haar bakermat in Eindhoven!!!
Juist Philips had een visie, namelijk uitbrengen via de grammofoonplaat. En ze hebben gelijk gehad! Welliswaar via een omweggetje in de USA, maar toch :)

Wout

Heb geen illusies wbt Eindhoven..Het is een "plattelands" stad met allerlei ambities die nooit waargemaakt gaan worden.

Philips heeft vroeger goede dingen gedaan maar die tijden zijn voorbij.

Na het drama in Hoek van Holland waar dat ranzig "voetbal en coke tuig" zichzelf zo vreselijk hebben misdragen denkt iedere gemeente wel 3 keer na of ze nog een oploop van Dance volk willen hebben.

Laten we eerlijk wezen, ik vind het een prima clubje die van de Dance maar het drank en drugs gebruik is vele malen hoger dan bij andere evenementen.

Het maakt mij niet uit maar op het lichtplein staat iedereen stijf van de dope, drank, coke, you name it...Dat weet de gemeente ook.

En nou niet zielig gaan lopen roepen dat Dance voor heel het gezin is en dat het allemaal wel mee valt want iedereen weet dat het gebruik hoog is.
 
Vergeet het maar, drugs zit in alle poriën van de samenleving. Als je op Koninginnedag iets organiseert dan weet je gewoon dat iedereen t/m 40 onder invloed is van in ieder geval veel drank.
 
Vergeet het maar, drugs zit in alle poriën van de samenleving. Als je op Koninginnedag iets organiseert dan weet je gewoon dat iedereen t/m 40 onder invloed is van in ieder geval veel drank.

Daar heb je gelijk in...Ik wil het ook niet over een kam scheren, of stigmatiseren.

Eigenlijk ben ik het al jaren beu..dat gezuip en gesnuif...Deze combinatie is helaas erg populair..

Eerst drinken omdat mensen "los" willen komen en dan snuiven om dat ze "laveloos zijn"..doe gewoon normaal.

Mischien beter 100 XTC slikkertjes dan 100 bierzuipende weekend coke junks.
 
... Na het drama in Hoek van Holland waar dat ranzig "voetbal en coke tuig" zichzelf zo vreselijk hebben misdragen denkt iedere gemeente wel 3 keer na of ze nog een oploop van Dance volk willen hebben. ...
Okay, je bent de gemmente Eindhoven niet, dus die discussie hier raakt helaas niets, maar ik was die bewuste avond in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag waar de zwaargewonden en de dode zijn heengebracht. Slechts twee van de zeventien waren onder invloed van drugs. Eéntje had een bijna dilerium en de rest was redelijk nuchter...

Carnaval met de alcohol verbieden ze toch ook niet?

Dit soort incidenten en het gebeuren in Apeldoorn maakt bestuurders zenuwachtig.

Echter, de politie weet vaak verdomd goed wat ze doet.
(Een voorval tijdens de eerste Den Haag Beatstad gaf een levensreddende actie van de ME te zien - nog steeds vol van bewondering wegens het koele vakmanschap van de heren en dames agenten) Helaas tgenover die klootzakken in HvH hebben ze geen antwoord, nog niet, tenminste.


Het is zelfs beter om het festival tijdens Konninginnedrag te doen wegens het spreiden van de activiteiten, immers Hoek van Holland was een enkelvoudige concentratie.

Wout
 
ben ik het wel eens met Wout, en als ze een 10-tje entree hadden gevraagd, was er ook al een stuk minder ellende geweest... gratis feestjes zijn in de laatste 5 jaar erg verpauperd.... agressieve ellende....

De 1e keer dat ik op een gratis feest die agressie opmerkte was in 2000 op een feest in Scheveningen....daarna is het snel achteruit gegaan, ook bv op de FFWD in r'dam....
 
Vind niet dat de gemeente zich echt hoort te bemoeien met dit soort evenementen, iig niet op deze manier.
 
Getekend :)
 
ze hebben wel verantwoordelijkheid mbt de veiligheid, maar daar waren meen ik ook niet echt problemen mee op het lichtplein. Ik vind dit soort plotselinge beleidswijzigingen gewoon onzin..
 
ik vind het overigens ook ernstig jeukverwekkend om het queensday te noemen
net zoiets als powered bij grolsch
:r
 
Blij toe,.
al dat blije gedans en vrolijke gehuppel moet toch eens afgelopen zijn.
Waar gaat dat heen met de wereld!
Laat ze Tiesto ook zn lintje gelijk terugvorderen!
 
Bezwaar en petitie tegen schrappen Dance feesten in Eindhoven

Onlangs heeft de Gemeente Eindhoven via diverse kranten bekend gemaakt het evenementenbeleid tijdens Koninginnedag met betrekking tot Dance dusdanig aan te passen dat er aanzienlijk minder ruimte ontstaat voor deze muziekstroming. Dance zou bij voorkeur alleen op afgesloten plaatsen zoals het Beursgebouw en het TU/e-terrein plaats mogen vinden. Burgemeester en Wethouders zetten hierbij sterker in op een familieprogramma, popmuziek en multi culturele activiteiten die het Lichtplein, De Markt en Stratumseind moeten domineren.



In de besluitvorming is op geen enkele wijze met de betrokken partijen gecommuniceerd. Niet alleen zou het Zodiak Commune Koninginnedag Dance evenement op het Lichtplein moeten wijken voor een multi cultureel programma, ook de andere Dance podia in de stad zijn hun plekje van de ene op de andere dag niet meer zeker. Een besluit waarmee de Gemeente Eindhoven niet alleen de organisatie 'bedankt' die veertien jaar geleden in samenwerking met Dynamo als eerste een Koninginnedag Dance festival in Eindhoven opzette, maar ook blijk geeft de inzet van honderden vrijwilligers niet te waarderen die al die jaren hun vrije tijd, bloed zweet en tranen gestoken hebben in de totstandkoming van het Zodiak Commune Koninginnedag Dance evenement op het Lichtplein.



Dance en Eindhoven zijn tijdens Koninginnedag landelijk en internationaal inmiddels net zo nauw met elkaar verbonden als Philips met de Lichtstad. De afgelopen jaren is Koninginnedag in Eindhoven uitgegroeid tot het grootste openlucht Dance evenement van Nederland, met jaarlijks zo'n 150 tot 200.000 bezoekers verspreid over zo'n zes Dance podia. De opzet van Koninginnedag in Eindhoven is uniek en moet behouden blijven. Daarom hebben we jouw steun hard nodig! Teken deze petitie en stem JA voor Dance muziek in Eindhoven en voor een open en transparante besluitvorming. Stuur deze link door naar alle Dance liefhebbers die je kent die dit initiatief willen steunen!



Je vindt de petitie op: http://www.zodiakcommune.com/petitie



Naast het in gang zetten van deze petitie heeft Acid en Techno-organisatie Zodiak Commune bezwaar aangetekend tegen het plan van de gemeente Eindhoven en pleit er voor het feest dit jaar op de normale manier door te laten gaan. “Daarna zijn we best bereid om voor volgend jaar naar alternatieve mogelijkheden te kijken”, aldus de organisatie, “maar zoals het nu slechts tien weken voor Koninginnedag eenzijdig besloten wordt is het voor ons onmogelijk om nog iets op een alternatieve locatie op te zetten. Communicatie over alternatieve locaties blijft tot op heden sowieso uit, we worden gewoon met onze rug tegen de muur gezet”.



Parallel aan de petitie en het bezwaarschrift worden momenteel handtekeningen ingezameld voor een zogenaamd burgerinitiatief om zo de dialoog met de raad te openen. Zodiak Commune is tevens op zoek naar andere gedupeerde organisaties in Eindhoven, om samen met hen te bekijken wat er gemeentelijk dan wel juridisch mogelijk is om deze eenzijdige en gesloten beleidsvorming terug te draaien.







Zodiak Commune


W: www.zodiakcommune.com

W: www.zodiakcommune.hyves.nl
W: www.myspace.com/zodiakcommune
W: www.twitter.com/zodiakcommune

W: www.facebook.com/zodiakcommune
JAMMER VONDT T AFG ..QUEENSDAY STUKKEN LEUEKR DAN ..GEKKEN HUIS ADAM
OUWE TILBURGSE [ dj remy KENNIS-jes ] weers gezien ..
top man eindhovuhh

ikga tekekekekeke no en
:doei:
 
Dat hele lichtplein op K-dag is de laatste jaren verworden tot een grote agressieve dopey zonnebrillen-at-night pannenkoekenzooi. Had 3 jaar geleden al opgedoekt moeten worden IMO.
 
Daar heb je gelijk in...Ik wil het ook niet over een kam scheren, of stigmatiseren.

Eigenlijk ben ik het al jaren beu..dat gezuip en gesnuif...Deze combinatie is helaas erg populair..

Eerst drinken omdat mensen "los" willen komen en dan snuiven om dat ze "laveloos zijn"..doe gewoon normaal.

Mischien beter 100 XTC slikkertjes dan 100 bierzuipende weekend coke junks.


hmm ikben juist die pillen zat :okdan:

worden wenooit goeie vriendjes ralph

idd
boeren met dope op = geen goede combie
:bekdicht::smeris:

iemand zei net wat over de "FREE feestjes " de gasten zelf uit t sceentje ..die trappen nooit herrie ,..
d ie zijn juist altyd bezig tot in de volgende morgen uurtjes,
de rotzooi van aldie dope gaperds op te ruimen ..dat gebeurt ooknog vaak ..in andermans panden/ruimtes waar feestjes gegeven worden

graffitie gasten moten ze afknalle ..:doei:

netjes zijn [ ondanks dreads / / niet gewassen kleding ] is niet bepaald vreemd op de free-feestjes ..


ffwd in rdam is egt verneukt door de stad zeldf

das een hele grote groep te noemen denkik
 
Welke partijen zitten hier eigenlijk achter? Toch handig om te weten voor de zwevende kiezer :doei:

----
Ik zie dat er een combinatie SP / CDA / PvdA in de gemeenteraad zit. Maar hoe was de stemming?
 
Ik lees trouwens net dat er 6 van de 7 feesten niet door gaan, en alleen het Eindje afvalt. Wat natuurlijk het vieste en dus tofste feest was :(
 
Welke partijen zitten hier eigenlijk achter? Toch handig om te weten voor de zwevende kiezer :doei:

----
Ik zie dat er een combinatie SP / CDA / PvdA in de gemeenteraad zit. Maar hoe was de stemming?


Youtube !
 
Er is nog steeds geen zekerheid dat Zodiak Commune met koninginnedag op het lichtplein staat!

Hopelijk vrijdag wel...
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top