Hoe zijn jullie begonnen?

idd hard werken voor de synth die je op het oog hebt. Daarnaast (en hier heb ik mezelf ook in vergist) eigenlijk nooit iets verkopen...
 
3 drumdozen(606.707 dr660),2 gitaarpedaaltjes ,polysix 202 en n lem mixert

toen n akai samplert(s2800)gesequenced door de dr660

ff met cubase gestoeid ,maar tog maar n mpc gekocht en nog veel meer
 
Eerst zo'n chinees toy keyboardje van 10 gulden.
Heb daar nog "Lullaby" van The Cure mee gecoverd, zingend door een oorschelp van een goedkoop walkman koptelefoon, en met diezelfde schelp tikkend op een marchingband snaredrum die ik voor 5 euro op de rommelmarkt had gekocht.
En vervolgens toegestuurd aan Peter van Bruggen's radioshow op de zondag.
Toen werd het tijd voor het echte werk te weten een SHS10.
En weer een jaar later een D20.
 
10604.png
 
Ben rond '91 begonnen met een of ander obscuur PC-programma dat Creator of Kreator heette. Vervolgens screamtracker en fasttracker gebruikt.

Jaren niks meer gedaan, alleen gitaar en toetsen gespeeld in band.

Vanaf 2005 weer langzaam in de electronische muziek gestapt, eerst met FL studio en nu voornamelijk met Ableton live en een berg randapparatuur, gecombineerd met gitaren en bas.
 
It began in africa.... (ook een vette plaat was dat ...)


attachment.php

Hahaha, vet was dit hé !

weet je nog hoeveel werk het was om bijvoorbeeld een cutoff te automatuh :P
hahahahaha, al die klote veldjes invullen met verschillende codes, wa'n tijden waren dat :D:D:D
 
Ja tegek !! Ben begonnen met screamtracker3 en nog wat vage samplers voor de C64 waar je eigenlijk niets mee kon :-) Maar laten we wel zijn, het maakt eigenlijk niet zo veel uit waarmee je muziek wilt maken......als je maar weet wat je er mee wil en kan. ! Je kunt nog zoveel gear hebben (wat eigenlijk tegen je werkt=afleiden) maar geen knap stukje muziek maken. Ben er toch naar veel jaren achter, dat je met minder soms meer kan.
Je gebruikt apparatuur veel beter, doordachter en gaat dieper op het instrument in als je beperkingen tegenkomt. Ja ik heb ook een kast vol en enige gearlust....maar het begint te dagen .... lang leve de muziek.!
 
Impulse Tracker. Wat was het geweldig toen je in 2.14 eindelijk 'filters' kon gebruiken.

One Hour Compo's mis ik wel. Dat was echt briljant wat sommige mensen er soms in een uurtje uitpoepten.
 
Op mijn 16e een TR-505 gekocht waar ik drumpatterns mee namaakte. Had al een gaar oud keyboard (zou niet meer weten welk merk/type) waarmee ik af en toe wat zat te rommelen.

Daarna house ontdekt op mijn 19e. Maar geen muziek meer gemaakt tot mijn 27e (had het te druk met alle feesten aflopen en daar doordeweeks weer van bijkomen!). Heb toen een Ensoniq ASR-X gekocht (geleend geld), waarmee ik jarenlang lekker heb lopen pielen voor mezelf. Ik heb hem nog steeds, maar gebruik hem echter niet meer.

Daarna heb ik Reason gedownload, waarmee mijn produceer-carriere pas echt van start ging. Ik kan Reason echt aanraden voor elke beginnende producer, je hebt meteen alles in huis om complete producties te kunnen maken. En dat voor een relatief kleine prijs!

Alles werkt in Reason net als "echte" hardware, en is dus perfect om de beginselen onder de knie te krijgen. Als Reason je afschrikt, dan weet je tenminste dat produceren niets voor jou is zonder dat je bakken met geld hebt uitgegeven aan een dure hardware setup.

Als je de smaak te pakken krijgt (zoals ik) dan zal je na verloop van tijd waarschijnlijk een stapje beter willen, en langzaam overstappen op een setup met bijvoorbeeld Cubase en wat softsynths. Of hardware. Telkens sparen en weer wat erbij kopen is dan het devies!
 
Van Scream Tracker naar Fastracker naar AXS(een tracker/softsynth in 1, was echt geweldig toendertijd).

Tot dan toe was het muziekmaken altijd gratis, daarna is het een erg dure hobby geworden.

Anyway, m'n eerste midi-setup bestond uit een Nord Rack 2, een 16 kanaals Soundcraft mixer, een Akai Z4 sampler en een pc met Terratec soundcard, een midi keyboard, Cubase SX1 en ik had al vrij snel een TR-909.
 
Door voorbij de Mills Music in Mechelen te passeren
voor het zwemmen gaan...

En met een Goldstar MSX1 (of Philips NMS 8245) en de Philips music module,
tot ik de GameMusicCreator Tracker op een Amiga 500 zag op een beurs

Vanaf dan is't zo goad als altijd met MED-SoundStudio op de Amiga geweest,
maar 'k heb er wel m'n SynthCtrl Plugin voor geschreven...
 
Hahaha, vet was dit hé !

weet je nog hoeveel werk het was om bijvoorbeeld een cutoff te automatuh :P
hahahahaha, al die klote veldjes invullen met verschillende codes, wa'n tijden waren dat :D:D:D

Wat? Had je een filter in FT2 dan? Nooit geweten... hoe deed je dat dan?

Wel gebruikte ik graag andere codes, zoals X11/X22, 4..

Delays maken was altijd erg leuk. Gewoon je track kopiëren, en in de tweede track een aantal regels naar beneden en lager volume :D
 
Back
Top