Virtuele Bussen in Cubase SX 3

Fraction...

Gecontrolleerde Chaos!
Lid sinds
1 februari 2006
Berichten
36
Locatie
Groningen
Hallo,

Ik heb een probleem. Ik wil mijn Audio track resamplen naar een nieuwe track, zonder te bouncen. Op deze manier kan ik meerdere tracks maken, met elke keer een nieuw effect er overheen.

Ik weet dat je in Ableton gewoon een audiotrack kan aan maken, en daar als input de output van een andere audiotrack kan kiezen. Op die manier kan je gewoon realtime recorden. In Protools kan je bussen gebruiken, en ook resamplen.

Kan dit ook in SX 3? Ik kan het nergens vinden. Kep heel google en synthforum af gezocht.

Kan iemand me helpen? :)

Alvast bedankt!
 
Wat een goede vraag! Maar ik neem aan dat je in de handleiding ergens wel iets kunt vinden als je zoekt op 'routing'. Je moet het in ieder geval ergens in je mixer zoeken denk ik.
 
In Cubase 4 maak ik gewoon een group track aan, die je vervolgens als input op een audio track kan kiezen, volgens mij werkte dat ook zo bij SX3.

Minder omslachtig dan jouw manier, is trouwens om je audio track naar verschillende group tracks te sturen...
 
Ik heb ook gekeken in de handleiding onder routing. Er staan genoeg dingen over Bussen, maar het gene wat ik zoek kan ik niet vinden.

The Unholy, jou truc werkt niet bij SX 3. Of ik doe iets niet goed. Maar ik krijg geen Group 1 bij mijn inputs staan.
 
Voor een mono audio spoor moet je een mono group hebben en voor een stereo audio spoor een stereo group, heb je daarop gelet? Dan zou je bij de inspector links in je scherm bij het audio spoor de bus als input moeten kunnen kiezen.
 
Hmm..

Ik heb het geprobeerd, maar de enige inputs die ik zie zijn mijn fysieke inputs van mijn geluidskaart.

Zie de bijlage...
 

Attachments

  • untitled.JPG
    untitled.JPG
    168,7 KB · Bekeken: 67
In Cubase 4 maak ik gewoon een group track aan, die je vervolgens als input op een audio track kan kiezen, volgens mij werkte dat ook zo bij SX3.
klopt, in cubase 4 kan dat, in SX3 kan dat niet.

SX3 heb je als enige optie om dat via group channels te doen, of om de audiotrack te bouncen naar de pool en die automatisch op een nieuw spoor te zetten. Maar group channels is de way to go in SX3.
 
Back
Top