Ableton ziet Doepfer niet.

ik meen mij te herinneren dat een usb-controller chip ook de drivers kan bevatten, die zichzelf installeren. mss is er iets mis met de usb controller in je synth?
 
ik meen mij te herinneren dat een usb-controller chip ook de drivers kan bevatten, die zichzelf installeren

Volgens mij is het meer dat er een generieke specificatie bestaat waar veel controllers aan voldoen waardoor ze gewoon werken met de standaard drivers die in veel OS'en al aanwezig zijn.

Ik heb nog nooit gehoord van USB-chips waar drivers voor alle mogelijke operating systems in zitten, maar als ze wel bestaan ben ik wel geïnteresseerd in welke dat zijn, want dat betekent dat er vele megabytes aan opslag in die chip zit die je waarschijnlijk ook ergens anders voor kunt gebruiken. Zou een interesante DIY-controller zijn.
 
voor men thesis heb ik een ez usb fx1 controller van cypress gebruikt, die heeft een geheugen van 32k. ik dacht dat daar bij ons een driver opstond maar commercieel is het wss niet interessant om daar voor elk os een driver op te zetten die na 2 maand toch niet meer up-to-date is.
 
Ik krijg net dit terug van Doepfer:

Oh - if it works on your Mac, then it's no hardware problem of the DarkEnergy or of the usb cable or something else.

Unfortunately then there are '1000' possible reasons hidden in the depths of windows who could cause the problem - nobody in the world knows ;-)
There is no proven way to solve such a problem and also no tool or something for that - unfortunately - if this problem occur.

If this is not too much work for you, you can try to install Vista new from scratch. But I also know some cases where this also didn't work - so maybe it could be a problem of a needed driver of the mainboard which disrupt the usb midi driver or something like that.

Also a easier solution could be to use an external usb midi adapter, which had it's own driver and did not use the windows system driver and hopefully this will work.
But these adapters are nowadays rare, because most use the windows driver - also when it seems that they install their own driver - this is in most cases only a wrapper which is around the windows drivers, to add some new functionallites.

Kind Regards



Depressing :(
 
Ja :( Kreeg je nadat je 'm weer aansloot wel de vraag of je drivers wilde installeren? (met dat installetiegebeuren rechtsonderin) Of pakte ie m direct goed op?


DDE.jpg
Even een vraag als ICTer: Onder Universal Serial Bus Controllers, zijn daar de nieuwste drivers geinstalleerd?
En ook iets anders: ik had laatst op een computer een conflict tussen een printer driver en een USB device. Moest ik daardoor de printer de-installeren om de andere USB device te laten werken. Kan het zijn dat je andere devices op USB gebruikt die een conflict veroorzaken?

Dit soort problemen is lastig. Ik had laatst zelfs een bepaalde video driver die problemen veroorzaakte op mappings in Windows XP, pfffff. Rara hoe kan dat?

Wat ik zou aanraden is om een programma als CCleaner de gebruik om de boel op te schonen qua rotzooi die achter gebleven is op het systeem.
Daarna kijken of het niet aan een plugin(VST, VSTi) ligt. Wat dat kan ook soms zo bizar zijn dat die gasten die plugins schrijven ook iets waardeloos in elkaar hacken zoals het claimen van de USB poorten. Ik noem maar iets.
Controleer in Windows Safe mode ook of er niet meerdere drivers zijn geinstalleerd voor hetzelfde appaaraat, kan ook wel eens tot confilcten leiden.
En veel succes. Ik heb dagelijks met dit soort absurde problemen te maken. Al die OSen hebben hun problemen, maar wat ik tot nu toe bij WIndows heb meegemaakt slaat alles. Gaat het nu niet om, maar voor DAW doeleinden lijkt het me beter om zo min mogelijk op het systeem te installeren dan nodig is. En allerlei Windows services die je daar toch niet bij gebruikt te deactiveren.

Yoonchi
 
Bedankt voor je reactie! Ik zal eens kijken.
Ik kom er net achter dat mn Akai APC40 ook inneens niet meer herkent word. Terwijl die het altijd gedaan heeft. Dit moet betenenen dat als ik Vista opnieuw installeer het sowieso allemaal gewoon moet werken dus das opzich wel een soort van fijn idee.

Ik ga eerst maar eens een system recovery proberen naar een paar weken terug ofzo..
 
Back
Top