TR505 als sequencer

Kneelz

Reuzebonk
Lid sinds
27 augustus 2009
Berichten
1.848
Locatie
Omgeving Nijmegen
Nu heb ik een drumstation gekocht die ik ga syncen met mijn korg kpr die op zijn beurt mijn CS10 en MFOS minisynth kan triggeren en evt. de arp van mijn poly 61...

Maar...

nu heeft die drumstation wel dinsync OUT, maar geen IN wat ik dus eigenlijk dacht (lekker slim ja).:o:

Dus nu moet ik via MIDI gaan werken om het geheel aan de praat te krijgen (de drumstation heeft ook midiclock nodig om te syncen met de KPR trouwens). Maar ik heb geen zin om de DS aan te sturen via mijn PC dus daarom zocht ik naar een handige hardware midisequencer maar vooral ook cheap omdat mijn geld ECHT KEI ERG OP is...:mega: (carnaval:maffia:, auto kapot:yamaha:)

Nou kan ik dus een TR505 kopen (50 euro) en volgens mij kan ik daar op zich wel fijn mee sequencen. Mijn vraag is dan ook of dit een verstandige keuze zal zijn.

Het feit dat roland sync24 gebruikt en de korg sync48 maakt nu denk ik toch geen :kont: uit toch, als ik via MIDI werk? En anders zet ik de korg gewoon de helft langzamer, da gaat ook lijkt me.

EDIT: heb ik trouwens de start/stop van mijn KPR-77 nodig als ik hem sync? (die heeft namelijk ooit plaatsgemaakt voor individuele bassdrum output...valt nog wel te fixen anders, doe ik hem over de phone uitgang)
 
De yamaha cs-10 kan je ook met een Boss dr-220a(of e) triggeren. Ik gebruik zelf de 505 wel als sequencer bij m'n neptune synth. Op youtube staan er filmpjes dat een cs-10 wordt getriggerd door een DR-220a.
 
Ja, dat kan inderdaad... Ik trigger mijn CS10 nu met mijn korg kpr-77 (tom L en H trigger out). Maar waar het eigenlijk om gaat is dat de TR505 mijn vers gekochte Novation Drumstation fatsoenlijk kan aansturen.

Ik heb totaal geen ervaring met midi dus ik weet niet of dit goed gaat werken. De sequencer zelf lijkt me wel fijn te werken...

Misschien dat iemand mij hierover iets kan vertellen?

ik ben namelijk in onderhandeling over een TR505 al maar ik wil het wel even zeker weten dat ik gewoon alles kan aansturen op mijn Drumstation straks...
 
haha, nee dat weet ik maar de bedoeling is:

TR505 (als sequencer) met MIDI OUT naar Drumstation MIDI IN
Drumstation met DINSYNC OUT naar Korg KPR-77 DINSYNC IN

...en dan vanaf de KPR-77 weer triggeren ensoww

zou moeten kunnen toch?

het enige waar ik een beetje bang voor ben is of ik met de TR505 de Drumstation goed kan sequencen
 
uhmmm...

drumstation heeft 808 en 909 drumset erin, ik weet niet wat er in de 505 zit maar zullen lijkt me niet (veel) minder geluiden inzitten toch?>
 
Was het niet zo dat de tr-505 alleen midi noten uitsuurt in play mode? Dat zou onhandig zijn bij het programmeren van een pattern (want dat doe je dus in record mode). Of was dat de tr-707?
 
Ja dat zou inderdaad voor geen ene meter opschieten inderdaad.
Iemand die weet of dit wel of niet het geval is...

Of een ander goedkoop (50 euro!) alternatief?
 
nou de dikke vette 505 is onderweg dus we zullen wel zien morgen...
kon ook me soundlab minisynth ruilen voor een RM1X maar eigenlijk is ie toch te vet daarvoor vind ik zelf...
Gebruik de 505 eigenlijk toch alleen om de drumstation te triggeren en die gaat dus de korg kpr 77 syncen zodat die op zijn beurt weer me synths kan triggeren (en misschien kan ik van de korg de hihats/toms/claps en de snare nog mooi gebruiken).
Beetje omslachtig misschien maar voor mij gewoon goedkoopste keus op deze manier denk ik...

morge lekkah stoned beats bouwe ghehe
 
gaat perfect ! :okdan:

blijft toch jammer dat die korg op halve snelheid loopt...
Kan de kpr gewoon op 8 step zetten en de 505 op 16 dan duren ze er uiteraard even lang over maar dan kan ik niet op elke step triggeren helaas.

De yamaha CS heeft voor mij meestal toch niet op elke step een trigger nodig.
Maar wel jammer bij het aansturen van de poly61 arp en MFOS minisynth triggering.

Ik zal eens proberen of de rim uit de bassstation als trigger werkt dat zou mooi zijn.

Zoooooooooo erg zijn die sound uit de 505 nou ook niet vindt ik... ik had het wat erger verwacht moet ik zeggen na wat ik allemaal gelezen heb. Ik denk dat ik de 505 stiekum een plekje op me mixer ga geven...

maar goed ik ben uitermate tevreden met de 505, kvind hem cool
 
Je kan de snelheid op de 505 verdubbelen doormiddel van SCALE aan te passen en dan 2 patterns achterelkaar plakken op de TR505 en je hebt een 16 steps pattern (bestaande uit 32 steps) die gelijk loopt met de 16 step pattern op je Korg KPR. :eureka:
 
Goed idee!!!

ga ik proberen (doen) van de week.
Misschien kan het nog wel nut hebben ook zo'n 16 step sequencer met 16 'halve steps' tussen de 'normale' steps.

Bedankt!
 
Het zou me niet verbazen als je de drumstation 48 tiks dinsync uit kunt laten spugen. De midi=>CV/gate converter op de bassstation kan ook alle varianten aan. Helaas kan ik geen manual vinden om e.e.a. te bevestigen/ontkrachten.
 
bedankt voor de reactie!

ga ik ff opzoeken straks, zou NOG beter zijn natuurlijk als de scaling veranderen.
maar wel mooi dat er genoeg goede oplossingen zijn in ieder geval.
 
als ik de scaling op de kpr en de 505 goed zet lopen ze perfect gelijk...moooooooooooooiiii!!!

bedankt voor de reacties!

op de drumstation zit trouwens geen mogelijkheid voor sync49

edit: voor sync48 ook niet trouwens
 
Back
Top