zelfbouw: midibox sequencer

Ik zou graag een midibox sequencer hebben voor in mijn Oakley modular.
Heeft iemand wel eens een midibox sequencer gebouwd voor in z'n modular?
In mijn geval zou ik de hele panel layout moeten aanpassen naar iets dat 5U hoog is. ook wil ik trigger, gate en extra cv's hebben. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik vermoed dat je hierbij een eenvoudiger type bedoeld dan de Midibox Seq V4 ! Trouwens heeft Doepfer al niet zoiets wat je wenst ?

Omschrijf eens duidelijker of zelfs exact, wat je bedoeld.

:doei:
Heeft iemand een idee wat die Midibox Seq V4 'groupbuy' nu juist gaat kosten eer zo'n pakket hier is ? En wat zit daar dan wel of niet in ?

http://www.midibox.org/dokuwiki/doku.php?id=wilba_mb_seq_pcb_bulk_order
 
Die thread ken ik en in die thread staan mijn eisen en wensen ook redelijk goed verwoord op de laatste pagina.
Ik wil het liefst iets voor in mijn modular. Doepfer is geen optie, want dat formaat modular heb ik niet. Geheugen vind ik wel erg fraai, dus vandaar mijn interesse in de midibox seq.
Het enige probleem is dus dat ik hem dan zou moeten omvormen naar een 5U hoog model met een uitbreiding met trigger en CV out's. Dat schijnt te kunnen, maar ik hoopte dus dat een van de bouwers hier daar enige ervaring mee had.
 
Ja klopt, maar ik zie in die thread dus geen foto's. Ik ben juist zo benieuwd naar de uitbreiding met CV out's en het frontpaneel in 5U.
 
Een doepfer met zoiets als http://www.synthesizers.com/q122.html is natuurlijk ook mogelijk :-) En natuurlijk is dat paneeltje snel zelfgemaakt.
Over de midibox: je kunt een van de Analog Out bordjes er aan vast plakken. Op http://www.ucapps.de/midibox_seq_v3_options.html staat duidelijk uitgelegd hoe je CV en gate/trigger out kunt toevoegen.
Daarnaast over veranderen naar 5U: dat is natuurlijk gewoon een questie van een frontpaneel ontwerpen en de juiste knoppen en jacks gebruiken.
 
Ik wil alles in mijn modular hebben dus geen losse doepfer waar ik een extra module voor nodig heb om de kleine pluggen naar een grote plug te "vertalen".
Bovendien ben ik niet zo'n doepfer fan, omdat heel veel van het doepfer spul bij elkaar is gejat van anderen en dat stuit me een beetje tegen de borst.
 
Jup, begrijp ik. Zou zelf ook geen doepfer kopen (koop helemaal niets, ik bouw liever zelf ;-) )
En niet alleen omdat kleine knoppen stom zijn. De nieuwe midibox seq4 kan ook overweg met CV outs zag ik. Groot verschil zit hem er in dat hij geen potmeters meer heeft maar rotary encoders. Heeft voor MIDI natuurlijk voordelen, maar in een modular zal dat een beetje appart aanvoelen. Het core board moet je kopen bij een amerikaanse website, heb daar eerder gekeken en me toen verbaast over de shipping. Het bordje zelf is ongeveer 26$, maar de shipping naar nederland is enkel Express, wat neer komt op zo'n 30$. Vind ik zelf heel veel. Misschien dat Thorsten ze zelf ook verkoopt, of er ergens een groupbuy mogelijk is... ?
 
Er is een groupbuy van een kit inclusief pcb via Wilba. Een forumlid op het modibox forum.
Ik overweeg die kit te kopen en de boel dan vervolgens uit te breiden met CV outs en trigger out. Jammer genoeg vind ik nergens een voorbeeld van zo'n implementatie. Ben eigenlijk een beetje lui en heb weinig zin om een 5U frontpanel helemaal zelf te verzinnen en te maken.
 
Je kan het panel toch door iemand laten ontwerpen?
Ik ben grafisch ontwerper....
En het panel kan je dan laten maken door Schaeffer AG.

Grtz Bruce
 
...
Het bordje zelf is ongeveer 26$, maar de shipping naar nederland is enkel Express, wat neer komt op zo'n 30$. Vind ik zelf heel veel.
Inderdaad, voor die prijs zwem je haast heen en weer. ;)
Ik wil wel mee een poging ondernemen voor zo'n groupbuy (Core STM32 PCB en kit). We starten dan best een nieuwe draad daarvoor, niet ?
 
Inderdaad, voor die prijs zwem je haast heen en weer. ;)
Ik wil wel mee een poging ondernemen voor zo'n groupbuy (Core STM32 PCB en kit). We starten dan best een nieuwe draad daarvoor, niet ?

Goed idee!
 
Back
Top