suggesties voor vette synths om goeie r&b en hip hop te maken

beun_co

Stamgast
Lid sinds
18 september 2008
Berichten
207
Hi ,weet er soms iemand welke vst synth's heel goed zijn om hip hop en r&b mee te maken? De synths die je kan horen in hip hop tracks die klinken meestal wel heel vet. Ik heb gewoon een klein voorbeeldje in bijlage gestoken van the black eyed peas

gans in het begin kan je ze horen

grtz dries
 
n 808 cloon met 2 stapels compressie
verder elke vstinstrumenst mits zwaar door de compressor:okdan:
 
Als je deze stijlen wilt maken up to standard van een gemiddelde R&B/Hiphop track van nu moet je het vooral zoeken in productie technieken. Veel lezen wat jouw voorbeelden doen...aan de synth ligt het niet, die gasten gebruiken alles wat los en vast zit. De rest is productie
 
Hi ,weet er soms iemand welke vst synth's heel goed zijn om hip hop en r&b mee te maken?

die zijn er niet, omdat het iedere vsti kan zijn. De beste tool ben je zelf, als je wat ervaring hebt gekregen omdat je uren/dagen/weken/maanden aan het uitvogelen bent geweest, al dan niet met hulp van tutorials, cursussen en collega muzikanten.
Dan kan je in principe met iedere goedwerkend stukje software aan de slag.

Maar als je makkelijk wilt beginnen, probeer Reason4 eens, van Propellerhead software. Is geen vst iets, wel r&b hiphop producers die er gebruik van maken.
Ik ook net als minimal, hardstyle, techno en filmmuziekproducers. Youtube staat er vol mee, net als de de video's op de website van reason4 zelf.
 
Back
Top