Daft Punk (Alles is Gejat)

even teruggescrolled om te kijken wat mijn mening TOEN was hehe.

De nasmaak die ik bij Daft Punk (en prodigy etc..) krijg is dat het dance muziek is voor een niet dance publiek. Die ... guide to electronic music site (vergeet hem altijd te bookmarken) zei het goed over prodigy. Iets van dance muziek waar amerikaanse studentjes nog op kunnen dansen.
 

juistem :)

bij Big beat:

Ahh, Big Beat. this is the genre that finally made the homophobic frat house crowd finally accept that pussy electronic music at their Saturday night kegger parties. I mean, they still though it was gay, bu not as gay as that faggot trance shit.

lol
 
Ieder akkoord is al es geslagen,.. in ieder ritme op ieder tempo,.
De meeste mainstream akkoordenschema's zijn t zelfde,.. en da's al zo sinds de donkere middeleeuwen!
De mineur en majeurladders zijn al uitgemolken.
Dus nu zijn we aan t samplen,.. nou en.
Een sampler is gewoon een nieuw instrument dat helemaal in de tijdsgeest van de kopie-consumptiemaatschappij past.
Big deal!

Niks mis mee!

Zolang t maar lekker klinkt,... de jeugd wat heeft om lekker op te dansen en de puistjes en tentamens te vergeten,.. en de rechten worden betaald!
 
Ieder akkoord is al es geslagen,.. in ieder ritme op ieder tempo,.
De meeste mainstream akkoordenschema's zijn t zelfde,.. en da's al zo sinds de donkere middeleeuwen!
De mineur en majeurladders zijn al uitgemolken.

vandaar dat ik persoonlijk sounddesign interessanter vind, daar is toch meer in te experimenteren qua "nieuwigheid"... geluiden maken die niemand eerder heeft gemaakt..
 
niemand anders had ooit dat debuut album van Daft Punk gemaakt Bass

ze waren op dat vlak heel experimenteel en 'vernieuwend' voor die tijd
 
vandaar dat ik persoonlijk sounddesign interessanter vind, daar is toch meer in te experimenteren qua "nieuwigheid"... geluiden maken die niemand eerder heeft gemaakt..

dat is een mening die je jezelf goed vind staan
maar echt doordacht is t niet natuurlijk
 
dat is een mening die je jezelf goed vind staan
maar echt doordacht is t niet natuurlijk

laat maar eens iets ECHT NIEUWS horen met de ingredienten beats, baslijn en akkoorden dan....
 
elke goede track is uniek
heeft 1 bepaald gevoel, is nieuw
voor een soundscape geldt t zelfde
en hoezo zou je geen ECHT NIEUWE sounds mogen maken met akkoorden beats en een bass
vind je jouw soundscapes ECHT NIEUW? ECHT NIEUWER dan een track van daft punk?
 
Mijn grootste probleem met Daft Punk is dat ze per nummer zo ongeveer 1 loopje hebben en dat dan 5 minuten herhalen. Ik vind er echt geen ene reet aan.
 
:mega:
Ik vind dat niet zo erg. Niet dat ik hun stijl zo leuk vind, maar da's persoonlijke smaak. Ik vind Daft Punk wel redelijk overrated zeg maar, maar dat komt niet omdat ze samples jatten ofzo. Gewoon omdat ik het kutmuziek vind :D
 
Was Cola Bottle Baby zo'n grote hit dan? Waar vind je die dingen op de verzamelaars van die tijd terug? Daar zijn heus wel wat platenkoffers voor doorgegraven. Verder is bij een liedje alleen maar het stuk van de intro gebruikt om toch een complete track te maken; nou hoort dat wel bij de stijl, maar het klinkt niet meer zoals het origineel.


Als ze de samples netjes clearen en hun deel afstaan mag Daft Punk doen wat ze willen. Dat zijn de regels in de muziekwereld. Als jij je samples netjes doet clearen mag jij ook doen wat je wil. Als dat niet mocht hielden een hele hoop muziekgenres opeens op met te bestaan en waren we al 20 jaar geleden door al ons originele materiaal heen.

Dit is stukken erger; http://en.wikipedia.org/wiki/2007_Timbaland_plagiarism_controversy - DP ontkent het tenminste niet.


Doe nou maar niet, want dit leidt alleen tot oeverloze en pedante discussies die 20 pagina's doorgaan. Beetje zoals vragen "vind jij dit kunst dan?" - zowel het muzikant of kunstenaar zijn is geen waardeoordeel, het zegt alleen iets over waar je je tijd mee verdoet of geld mee verdient. Of het mooi of creatief is of juist niet heeft niks met het beroep te maken.


DANK U ! Dat laatste is mooi verwoord ! Daarmee is alles gezegd en worden die belachelijke discussies achterwege gehouden!
 
Pff...vroegah kopiëerden artisten (pottenbakkers, metaalbewerkers, weefsters etc) alles van elkaar-dat heette dan cultuur en dat graaft men nu overal op en dan kan men zeggen: "kijk, Klokbeker-cultuur!" etc.

Ook de Grote Meesters der schilderkunst kopiëerdern er rustig en lustig op los. (ook letterlijk scenes, figuren, gebouwen, dezelfde -foute- Romeinse en Griekse harnassen etc....er waren ook boeken met voorbeelden...om te sampelen)
Nu is het met sampelen een raar verhaal, omdat je zo verrekte weinig hoeft te kunnen. Maar goed, ook Mozart hoefde tenslotte eigenlijk alleen maar noten te sequencen op papier, waarna een grote modulaire Symphonie-orkest-bak het ging afspelen. :D

Anyway, de geluidscollages van Daft Punk en de Interstella video vinnik erg leuk. Prima afwasmuziek, autorijd muziek, met-photoshop-werken muziek. De video kan ik ook best waarderen, tenslotte heb ik ook Heidi en Peter, Maja de Bij en Strijd der Planeten gekeken en daar bleef je echt Woensdagmiddag voor thuis! (Kinderbios!!!) :P

Maar om nou te zeggen: dit geef ik aan mijn kinderen door...of dit moet bewaard blijven als de bom eenmaal gevallen is (of de dijken doorgebroken, nieuwe ijstijd, whatever)...nee.
 
Back
Top