Vintage Keys Humprobleempje

doctorgeorge

Nieuwkomer
Lid sinds
19 mei 2009
Berichten
17
Locatie
Rotterdam
Heren, Dames, Overigen,

In mijn muziekkamer heb ik een Philicorda GM751 met daar bovenop een Hohner Pianet T staan. Allemaal tof natuurlijk, maar hier is het probleem: Als ik de Philicorda aanzet, ontstaat er op het kanaal van de Pianet een fikse hum.

Ik heb het signaal van beide instrumenten lopen via een Presonus BlueTube preamp (2ch) naar een actieve monitor (links de Philicorda, rechts de Pianet).

De Pianet T, voor wie hem niet kent, is een volledig passief instrument en maakt gebruik van single-coil pickups. Ik vermoed dat deze pickups iets oppikken vanuit de philicorda, waar hij boven op staat. Ik wil deze instrumenten straks live gaan gebruiken in dezelfde opstelling, en dan heb ik weinig behoefte aan dergelijke hum!

Heeft iemand een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Een bepaald soort materiaal tussen de twee instrumenten leggen? Een andere methode?

Bij voorbaat dank voor het meedenken!

- Gerben
 
Hehe..ik ken het probleem :)
In de phili zitten wat dikke trafo's , en die stralen heel wat magnetisme uit die de elementen van de pianet natuurlijk opvangen.
Je kunt natuurlijk beiden niet op elkaar zetten., probeer het eens of de brom weg is.
Je kunt ook eens proberen [als dit bij jou voorhanden is] een plaat metaal tussen beiden te plaatsen [mu metaal is het mooiste]
Ik denk dat een laagje aluminium folie niet echt helpt, maar proberen kun je altijd.
En een d.i box in de signaallijn van de phili ?

Welkom in de wereld van de "vintage" keys ;)
 
Hoi allemaal,

bedankt voor de reacties. De Phili gaat reeds via de Bluetube DI naar de actieve speaker... en bij het signaal van de pianet (waar de brom zich bevindt) heb ik een effectenpedaaltje ertussen staan die onder andere fungeert als noisegate, maar de brom is dermate hard dat je hem hoort zodra je een toets aanslaat. (ik heb het ook geprobeerd zonder dat apparaatje, brom is net zo goed aanwezig)

Ik zal proberen te kijken naar een metalen plaat o.i.d. die ik ertussen kan maken, want helaas is dit de enige opstelling die voor mij praktisch is als ik op het podium sta.

Met dank!

- Gerben
 
Een standaard kopen zodat de bovenste keys ver boven de onderste staat en er dus minder last heeft van interferentie. Lijkt me vrij simpel. :doei:
 
Back
Top