Pijn na spelen

GijsH

Stamgast
Lid sinds
8 februari 2009
Berichten
406
Locatie
Genk
Het is misschien een domme vraag maar gisteren tijdens het spelen kreeg ik opeens een felle pijn in mijn hand. Ik denk dat mijn hand gewoon overbelast was maar bij elke kleine beweging deed mijn hele arm pijn. Nu is mijn vraag of er oefeningen bestaan om zoiets te voorkomen en als het erger kan worden als ik gewoon verder blijf spelen.
 
Ik zou inderdaad even goed oppassen, goed opletten of de pijn langzaam minder wordt / erger wordt / hetzelfde blijft.

Wel je hand gewoon blijven gebruiken, maar geen extreme dingen doen. Je spieren / pezen moeten immers wel gewoon soepel blijven.

Mijn zus is concertpianiste van beroep en heeft 3 jaar geleden een zwaar concert moeten spelen, waarbij ze vreemde grepen moest pakken met haar hand. Met als gevolg pijn en een flinke blessure waar ze in totaal een jaar flinke last van het ondervonden.

Goed opletten, gaat het niet over of wordt het erger, gelijk naar de huisarts ermee dus!
 
Vaak treedt RSI geleidelijk aan op. Voorkomen dat het erger wordt is makkelijker dan, als je het echt erg hebt, er vanaf te komen. Doe oefeningen voor je hand (knijpen in balletje, gewichtjes etc.) om de doorbloeding te stimuleren.
 
Dit lijkt op symptomen van RSI. Ikzelf gebruik af en toe een powerball, dat helpt goed.

Pas op met de powerball! Erg eenzijdige beweging dus erg goed om RSI te krijgen!

Zoek je iets om te trainen of om meer afwisseling te maken van je bewegingen, grijp dan niet de powerball of grip master! Er zijn bij klim/outdoorwinkels van die klei-achtige goedjes in omloop in diverse kleuren (geeft stijfheid aan), waarmee je allerlei beweging kunt maken. Het belangrijkste is: je kunt er ook de spieren mee trainen die er voor zorgt dat je vingers strekken en verder kun je je polsen er goed mee trainen.
 
Back
Top