Verschil en Hoe?

mdweetje

Ingeburgerd
Lid sinds
24 april 2009
Berichten
26
Hee,

Ik ben zelf een rapper en wordt geinspireert door andere rappers .
maar wat mij opvalt is dat rappers Zoals Kempi een betere afmixing hebben denk ik ?

Ik gebruik zelf een best wel dure Mic (Rode Nt 1000)aangesloten aan Mixer (Behringer 802 xenyx).

Get to the point:
Ik wil graag ook een wat vergelijken zelfde kwaliteit of mooi zijn helemaal zelfde kwaliteit als die andere goeie rappers
kijk ik mix wel zuiver af maar ene of ander manier doen hun nog wat zodat het lijkt dat je echt in dat instrumental zit ofzo

hier een stukje van mij liedje:http://www.zshare.net/audio/61948749667856a8/
en hier van een voorbeeld rapper :
Bijv of andere trackz van Kempi of Nino of goeie rappers met kwaliteit

Ohja mijn liedje was gewoon een test dus niet denken dat ik er serieeus iets mee ga doen :P
wil alleen verschill laten horen

maar nogmaals help me door dezelfde kwaliteit te krijgen

Bye
 
Ik denk dat een ander mengpaneeltje al heel wat doet. Maar de grote jongens laten het afmixen aan professionals over. Daar kan je jezelf niet mee vergelijken maar het siert je dat je het probeert. Als ik soms de resultaten hier op het forum hoor komen sommigen heel dichtbij. Succes!
 
Ik heb ooit ergens gelezen dat kempi met een brauner mic en een focusrite red preamp werd opgenomen.(Moet je iets meer neer leggen dan je rode en behringer)

Maar Kubus heeft volgens mij wel jaren met een rode nt1 opgenomen dus het kan wel.

Op www.homerecording.be staan heel veel threads over het signaal pad voor een rap vocal recording.

succes
 
Simpel. Het is een kwestie van jarenlange ervaring, kennis van zaken (frequenties, dynamiek, fase, techniek...), goed oren, en weten wat je doet! Gewoon heel veel experimenteren, en leren...leren...leren! Ook met een behringer kun je prima resultaten bereiken.
 
Je zou eens kunnen kijken naar een channelstrip. Goede mic-pre, compressor, eq en soms een enhancer in een 19"doosje.
 
Ik denk dat je je best wel kan vergelijken met een Pro, maar niet met het idee om dat te evenaren, maar slechts alleen om jezelf te verbeteren.
De kwaliteit van de apparatuur is een gegeven. Dat is vrijwel niet te benaderen of je moet daar vele duizenden euro's aan willen besteden. Behringer is dan natuurlijk al niet aan de orde. Rode NT1000. Aardig, maar natuurlijk onvergelijkbaar met het serieuze werk. Ook alle andere schakels (denk aan bedrading bv) zijn belangrijk. De eindkwaliteit wordt ten slotte bepaald door de zwakste schakel.

Maar dan nog is apparatuur niet alles. Je zult versteld staan wat een "pro" uit jouw eenvoudige setje of een ander simpel setje haalt. De kunst van het mixen en opnemen is een echte kunst.

Dus je moet je ook niet blind staren op equipment. Het gaat er ten slotte niet om wat je hebt, maar wat je kunt met de spullen die je hebt.

Paul
 
Haha ,
Zal het ook oplossen als ik met een Programma goed afmix?
Bijv met Cool edit Pro ?
Ik ben ook inbezit van :

Cubase , Mixcraft , Adobe Audition .
 
Zoals gezegd. Het maakt niet uit welke spullen of software je hebt. Het gaat erom dat je de juiste kennis hebt om goed te kunnen mixen en begrijpt hoe je een bepaald stuk muziek moet mixen. Het is dus niet zo dat je mixen beter klinken omdat je het op cubase doet. Zolang je niet weet hóe je moet mixen kun je nog zulke dure spullen hebben, het zal nog steeds afhangen van jouw kwaliteiten als mix engineer.
 
wilde naar je file luisteren, maar ga echt geen 60sec wachten op dat idiote Zshare..
 
kijk ik mix wel zuiver af maar ene of ander manier doen hun nog wat zodat het lijkt dat je echt in dat instrumental zit ofzo

Vocalen niet zo gruwelijk hard zetten ten opzichte van de rest van de mix zou wellicht helpen, evenals een setje goede monitors.

Cubase , Mixcraft , Adobe Audition .
Houden, weggooien, weggooien. 2 programma's tegelijk leren is hetzelfde als proberen om zowel een Ferrari als Aston Martin tegelijk te besturen omdat je dan denkt dat je dan twee keer zo snel kan rijden.
 
Back
Top