Blue Microphones Mikey voor iPod, met Sample...

3242_0.jpg


Echt een super tip: de Mikey van Blue is een stereo condensatormic van Blue die je in je iPod plugt. iPod neemt dan (lossless) soundfiles op via de "voice memo" functie. Er zijn 3 voorversterker-standen zodat je omgevingsgeluiden, gesprekken of bandrepetities/concerten kunt opnemen. 70euro...een koopje

De geluidskwaliteit is super, heeft zelfs basextensie, en de bediening is übersimpel, de enige nadelen zijn dat je geen externe bronnen kunt aansluiten, en je kunt niet tijdens het opnemen de batterij opladen (ik heb een uur opnemen gered op 1 accu, Nano-Chromatic).

het volgend mp3tje is 128KBPS mp3 gecomprimeerd, verder is er niks aan gedaan:

http://www.chromelegs.nl/mp3s/FreakU250609.mp3

de song is overigens "FreakU" van Nils Landgren Funk unit (voor de fans), lekker knoeien met me nieuwe Zwitserband Funk-o-meter
 
Laatst gewijzigd:
Ziet er goed uit en klinkt (ondanks compressie) goed!
Maar dit werkt alleen op bepaalde iPods toch? Volgens mij is op mijn 1st Gen Nano geen memo supported...
 
Kijk, eindelijk nuttige dingen voor je Ipotje. Beter dan al die DJ mix crap waar je je podje in vrot. Zijn er ook al line in dingetjes voor je podje dan?
 
Kijk, eindelijk nuttige dingen voor je Ipotje. Beter dan al die DJ mix crap waar je je podje in vrot. Zijn er ook al line in dingetjes voor je podje dan?


Ik heb een platenspeler, daar zit zon dockingstation op, iPod erop zetten en je ript zo je vinyl naar je iPod :D
 
hmm, ben niet helemaal overtuigd door het Zweeds muziekfragmentje.
Raad je hem ook aan om samples op te nemen ? En dan heb ik het vooral om zeer geïsoleerde geluiden zoals tikjes tegen allerlei objecten enz.
 
Laatst gewijzigd:
je moet natuurlijk in gedachten houden dat dit een "leg het ding midden in de oefenruimte" opname is, waarbij de oefenruimte zo'n kelder zonder ramen en met eierdozen aan de wand is :)

zal als ik morgen tijd heb, even thuis een snel opnametje maken. Ik denk zeker dat je het voor jouw doel zou kunnen gebruiken. Mijn referentie zijn de Sony MD recorders en een nieuwe Tascam GT-r1 fieldrecorder (330eur!!), en daar is de Blue minstens zo goed voor een fractie van van de prijs.
 
hoe lang kan je er dus mee opnemen?

"ik heb een uur opnemen gered op 1 accu"

1 uur is enorm weinig tov minidisc recorder
 
Back
Top