SC-155 -> dood?

pjeut

Ouwe rot
Lid sinds
14 Maart 2003
Berichten
2.109
Locatie
Emmeloord
Een simpele vraag.

Ik probeerde zoëven m'n oude Sound Canvas weer 'ns op te starten. Heeft een aantal jaren stof lopen vangen. De adapter er op gezet, en toen... helemaal niks; het stand by lichtje ging niet branden, en drukken op de knop leverde ook niks op.
Het lijkt me dat er iets basics aan de hand is, maar, dat is voor mij al te moeilijk.

Ik heb eerst de adapter even gecheckt; en die bleek een beetje teveel volt af te geven: bijna 12 volt. (Ay) Betekent dat nu dat die SC ter ziele is? Het is dezelfde adapter die ik er vroeger bij gebruikte, maar ja, misschien zijn de jaren gaan tellen, ook voor die adapter.

Ik heb ook even de SC van binnen bekeken, en eigenlijk niets raars gezien, ach, het is allemaal natuurlijk zwakstroom, dus wat kan er gebeuren.

Er komt in ieder geval voltage binnen, en het koelelement van twee transistors werd ook warm. Maar verder dus geen sjoege.

Iemand enig idee of hier nog iets aan te doen is, of is dit einde oefening?

Ik hoor graag.

Pjeut.
 
Even tussendoor, kan een adapter in de loop van jaren een hoger voltage afgeven, door ouderdom bedoel ik?
 
Weet je echt heel erg zeker dat dit dezelfde adapter is als die je vroeger gebruikte?

Er staat me namelijk iets van bij dat Roland altijd erg apart was met zijn adapters en dat een standaard gelijkspanningsadadaptertje niet werkte op Roland's en Boss'. Volgens mij was Roland vaak wisselspanning, maar dat weet ik even niet zeker meer.

Natuurlijk kan het zijn dat je SC-155 helemaal dood is en dus ter ziele, maar mijn gevoel zegt van niet. Volgens mij ligt het toch aan de adapter. Probeer ergens aan een originele Roland adapter te komen en test hem. Ga anders even met je SC-155 naar de plaatselijke elektronicaboer, die hebben vast een scala aan adapters op voorraad die ze even willen proberen op je SC-155!!!

Succes!
 
Is de polariteit goed? Staat er op de SC niet hoeveel volt -ie lust en wat de polarteit moet zijn?

Volgens mij bestaat er bij wisselspanning geen polariteit...........

Ik denk echt dat Roland adapters altijd wisselspanning hebben hoor, of iemand moet mij even uit deze droom helpen.........
 
NEEEEEEE, NIET DOEN, WAKKER WORDEN!!!!!!!!!!!

Zo, weer wakker? Ik ken geen enkele Roland die een wisselspanningadapter(transformator) nodig heeft, en ik heb er een hoop gehad! Je ziet het wel bij amerikaanse merken als Lexicon en Peavey.
 
Nai, roland geen wisselspanning. Maar Roland en Boss apparatuur altijd wel heeeeeeeel kritisch wat adapter betreft zoals Subgroover al opmerkte.

Verkeerde erop en dan doet het gewoon absoluut niets!

Rotzakken, kocht je een DR550 drumcomputer en dan mocht je nog apart 50 gulden neertellen voor een adapter want vrolijk thuis gekomen werkte de universele adapter niet. Hup DR550 terug in doos en terug naar winkel want hij moest wel kapot zijn. Daar werd je dan vervolgens uit de droom geholpen. 50 gulden was toen HEEL veel geld voor mij, begin jaren '90! ;-)

L56 Out...
 
Op die roland staat heel duidelijk aangegeven dat het om gelijkspanning gaat. En het is echt wel de adapter die ik er destijds bij heb gekocht (tweedehands van Slipperman; ongeveer vijf jaar geleden?). Dit was géén originele Roland adapter, maar, hij heeft het er destijds altijd mee gedaan.
En nogmaals; er komt spanning binnen, dat heb ik met de multimeter gecheckt. Maar, met de mutimeter heb ik ook even gecheckt hoeveel spanning er eigenlijk van die 9 volt adapter afkwam, en.... dat bleek bijna 12 volt te zijn....aay.

Dus, mijn vraag; kan dat veel kwaad, kan dat de dood van de SC-155 hebben betekend, en.... kan het zo zijn dat adapters in de loop van de jaren méér voltage gaan afgeven.

Groeten,
Pjeut.
 
Back
Top