De korg oasys nu!!

Je hebt de middelen om fantastische geluiden te maken,want dat kun je met de oasys,en je moest eens weten hoe gemakkelijk dat gaat,in no time maak je je een paar honderd andere klanken,door gewoon een program aan te tikken en de wave form te veranderen.Man o man,ik zie dat niet bij andere synth's.Ok,dat gaat wel,maar met de oasys,zit je gewoon in een ander dimensie.Je hebt gewoon een oasys nodig,om het uit te leggen,en om dit te begrijpen.

ik vind dit niet iets specifieks voor de oasys. Dit geldt praktisch voor elke synth natuurlijk. Als je de envelopes, filter sectie en fx sectie hetzelfde houdt en alleen de basis osc(s) aanpast kun je hele verrassende resulaten krijgen op elke synth. Dit kan op de Korg M3, de XS, de virus TI (die secties kan locken1) en 100-en andere synths natuurlijk.

als je nou zou zeggen dat de geluidskwaliteit van de oasys juist zo overtuigd zou ik al veel meer geneigd zijn dat te onderschrijven :)

want dat een oasys fantastisch klinkt is natuurlijk wel een feit.


Met karma ga je gewoon naar een ander heelal,wat je daarmee kunt uitrichten grenst voorbij het zesde zintuig,maar ik ga het nooit niet echt gebruiken in m'n nummers.Fantastisch maar wil songs schrijven zonder inmenging van derden.Een goede idee aanbrenger dat wel.

ja vind ik ook. KARMA is geweldig om inspiratie op te doen, maar ik zou het ook nooit gebruiken in een eigen productie. Het geeft me wel soms inspiratie van hoe ik iets zou kunnen uitwerken. dus helemaal met je eens :)

Wat ik zelf meer heb met de Oasys, is dat het ooit gepresenteerd is als de uitbreidingsbak die je zou moeten hebben. Als je nu 4 jaar later kijkt wat er daadwerkelijk is bijgekomen ben ik niet onder de indruk. De legacy uitbreiding is er ook in VST vorm bijvoorbeeld. Geluidsbanken van karo gaan voor de leuke soundsets ook rond de 200-350 euro over de toonbank.

Het laatste jaar zijn er geen uitbreidingen voor de oasys geweest. De karma implementatie loopt inmiddels achter op die van de M3. De sequencer mist functionaliteit die wel in de m3 is toegevoegd. En de belangrijkste muziekwinkels in Amerika hebben de oasys niet meer in het assortiment staan van hun bladen. (wat mijn inziens toch impliceert dat het einde verhaal is voor de oasys). Er is inderdaad wel een 'vage' toezegging van Dan op het korgforum, maar ook de oasys bezitters daar zijn bepaald niet vol vertrouwen in de toekomst.

En dan vind ik dus de retail prijs (en 2e handsprijs) voor een oasys veel te hoog voor wat je ervoor krijgt. Als je zo'n bedrag investeert dan wil je naar mijn mening toch dat er een groeipad vol vertrouwen in het verschiet ligt.

Neemt niet weg dat als je het geld er voor over en je de huidige staat van het oasys systeem voldoende vindt voor dat geld, je dan wel een prachtige synth krijgt die goed klinkt natuurlijk.
 
Met 3700 euro koop je niets wat in de buurt komt

Met 3700 euro koop je niets wat in de buurt komt

Voor het bedrag 3700-4000 (tweedehands) kan je niets kopen (ook niet meedere dingen) wat in de buurt komt van de mogelijkheden, geluidskwaliteit, gemak en gevoel van een OASYS. (Dit is mijn mening en ik denk dat menig OASYS gebruiker het hiermee eens zal zijn)Zoals ik zeg het doet zeer dat deze weg moet. Wellicht moet ik hem maar gewoon houden en voor de pianospeler proberen om met enige bijbetaling (600 euro of zo) mijn 76 toetsen te ruilen voor 88-oasys. Ik denk dat ik dat morgen in mijn marktplaats thread ga zetten. Want het lukt me niet om hem zelfs voor dit lage bedrag weg te krijgen. Lager dan 3700 klopt het gevoelsmatig gewoon niet meer.
Ik geloof ook niet dat de toezeggingen vaag zijn. De sequencer zal zeker geupdate worden al is het maar omdat bijna alle Oasys gebruikers hierop zitten te wachten en er best 300$ voor over hebben.
 
Voor het bedrag 3700-4000 (tweedehands) kan je niets kopen (ook niet meedere dingen) wat in de buurt komt van de mogelijkheden, geluidskwaliteit, gemak en gevoel van een OASYS.

nou, dat waag ik toch te betwijfelen.
voor dat geld (4000 euro) heb je bijvoorbeeld:
- korg m3
- motif xs rack
- virus ti snow

2e hands zou je zelfs nog een stuk lager zitten voor deze setup.

ik vind eigenlijk dat je dan een betere setup hebt als de oasys op dat moment met zelfs meer mogelijkheden. Ik geef toe dat dat subjectief is, maar dat is jouw mening ook natuurlijk :D

Overigens hoop ik echt voor je dat je je oasys kwijt raakt hoor. Het is absoluut niet mijn bedoeling om jouw verkoop te frustreren hier op het forum. Alleen deze thread gaat over de meningen over de oasys dus etaleer ik mijn mening hierover :).
 
Ach wel nee, verkoop wordt niet gefrustreerd door dit soort van uitspraken. Ik denk dat de koper toch wel goed op de hoogte zal zijn van de mogelijkheden van de OASYS. Dus de persoon die er voor gaat heeft zich, hopelijk, er al goed in verdiept. Je ziet vaak dat meningen erg subjectief zijn. De een vind een bepaalde synth geweldig en out of this world terwijl de ander hem een keer heeft geprobeerd en het maar eigenlijk geen zak aan vind. Ben het met jullie eens Karma is voor eigen doeleinden niet zo geschikt, het is wel een inspiratiebron. Karma is wel cool als je niet als een soort van appergio gebruikt maar als een control over andere parameters zoals cutoff, freq panning effects etc. Je kunt echt vreemde dingen bereiken met de KArma. Maar zoals ik zeg wil je je muziek gewoon 100% origneel houden en alles zelf doen.
 
Ik behoor tot het volgens sommigen uitstervende ras dat geen computer gebruikt voor muziekproductie. Als ik nu zou moeten beginnen met HD-recording, zou ik je Oasys zo van je kopen. Het zou een hoop ruimte schelen: geen MPC-4000, Triton, SY-99, Promega en Hammond of CX-3 meer nodig (analoge synths vind ik niet te vervangen door virtueel analoge). Ik heb, ondanks dat ik de SX-1 al had, de aanschaf overwogen, maar door de simpele feiten dat de Oasys niet op 44.1 kHz werkt, slechts een set midi-aansluitingen heeft en een sequencer die niet verder gaat dan de Triton, ben ik afgehaakt. Ik vind het onbegrijpelijk, dat de ontwerpers niet aan deze basisbehoeften hebben gedacht. Misschien is er ook wel een psychologische barrière, als één apparaat zo veel kan. Ik kan me herinneren dat ik bij de E-mu UltraProteus het overzicht door de keuze 256 filtertypen totaal kwijt was. Creativiteit wordt juist gestimuleerd door beperkingen....
 
I Creativiteit wordt juist gestimuleerd door beperkingen....
Dus luiheid kan creativiteit beïnvloeden,bv?Eigenlijk waarom niet?De bezetenheid altijd dezer dagen.
 
Hoe kan ik een Oasys zonder doos naar Duitsland verzenden. Welke bedrijf kan zulke grote synths aan? En verzekeren ze de verzending ook? Prijs? Heeft iemand ervaring?
 
Oh dear,,, ik sterf ook uit :dubbel:

Mijn eerste midi interface 1985 op een c64.

Mijn eerste workstation Yamaha v50 1989

De V50 staat er nog steeds en wordt nog steeds mee gestoeid
Er is een trinity bijgekomen in 1996

We zijn al een computer of 10 verder met interf. en soft. etc,, dat heeft al wat gekost,,,veel meer dan de workstations.

Een computer in m'n studio is onmisbaar maar ik geef er niet meer dan 500 aan uit.

Een workstation mag veel meer kosten gezien de tijd dat ik er plezier aan beleef.

Ik kan goed begrijpen dat er mensen zijn die de twee gebruiken, pc en workstation, doe ik ook.
De voorliefde gaat nu wel weer naar een workstation.

Hoe meer ik er over nadenk, toch beter bij m'n eerste gedacht blijven
OASYS :dj:

Overpriced, zeker waar
Te duur...nee
Yamaha v50 67.000 BEF of €1675
Korg Trinity proX88+ met 8mb extra ram 162.000 BEF of €4050

Vic
 
Hoe kan ik een Oasys zonder doos naar Duitsland verzenden. Welke bedrijf kan zulke grote synths aan? En verzekeren ze de verzending ook? Prijs? Heeft iemand ervaring?

Zonder meer bomvrij inpakken
In belgie zijn zat post pakjes bedrijven waar bv 40kg geen punt is
een €30 zou het hier kost met verzekering en tracking.

Er zijn bedrijven die goederen snel van deur tot deur leveren zoals een taxi, zonder doos geen probleem en 100 % verzekerd
Dat kost je ongeveer €1/km

Persoonlijk zou ik uitkijken naar een goedkope ouwe tering flightcase en daar in versturen.

Vic
 
Mijn conclusie: de OASYS is de laatste der Mohicanen.... 5 jaar geleden top, nu uit de gratie. voor zulke budgetten zet je tegenwoordig een complete DAW based studio neer. Dit concept stopt tegenwoordig bij de MOTIF series.
Keyboard workstations met onboard sequencing/arranging is iets van de jaren 90, tegenwoordig gaat alles via een laptop. Dit soort systemen hebben eigenlijk alleen nog maar bestaansrecht voor een hele beperkte userbase:

1. De All inclusieve hotel, bruiloften en partijen artiesten, zetten 1 flightcase neer en gaan met het gehele repetoire.
2. mensen die wars zijn van PC's en in het ATARI tijdperk al principieel zijn afgehaakt. Deze groepen zijn beiden inmiddels uitstervend ras.

De eerste groep wordt langzaam aan vervangen door de "laptop DJ's "
de 2e groep, sterft letterlijk gewoon uit.

Wat voor de rest overblijft is een dan zwaar overpriced soundmodule/synth engine/masterkeyboard. Blijft mooi spul, maar inmiddels qua marketing "way behind the curve".......
Nog altijd het beste wat ik in huis heb,zoals jij je spullen het beste vind.
En als je de oasys hebt,ken je de oasys,en niet door een bril van een ander die een mening geeft over iets dat hij niet heeft.Voor mij is zo'n mening nul komma nul waarde.
 
inderdaad mooiste wat ik had. Mensen leen voor 1 maand de Oasys en beoordeel daarna. Kan zeggen dat ik hem nu al erg mis. Ondanks een mooie kurzweil pc3x die ik nu heb.
 
Soow, dat was me het verkooptrajectje wel zeg Murat.
Hier in huize Chilistein hebben wij toch menig avondje meegeduimd met onze synthvriend uit de Zaanstreek. Op zeker moment baarden de steeds grotere lettergroottes, enigszins wanhopige aanprijzingen en het feit dat binnen een kennelijk korte tijd even een paar duizend euro werd weggepist ons wel een beetje zorgen. Nou gefeliciteerd met de verkoop dan maar :)
 
Ach valt allemaal wel mee, ik had 5000 betaald en heb hem 2 jaar gebruikt. Vanuit dat oogpunt valt het best. Ik heb zo'n 1400 verlies. Nu geniet ik van mijn kurzweil pc3x. Ook mooi spul en iets beter voor mijn
doeleinden. Maar zoals de Oasys is het natuurloijk nooit meer. Machtig mooi ding alleen teveel van het goede voor mij.
 
Ik dacht even dat je van de 6700 afkwam.
Dan valt het mee, zeker als je dat vergelijkt met de afschrijving op auto's.
En die zijn uiteindelijk een stuk minder belangrijk dan la musica.
 
Maar zoals de Oasys is het natuurloijk nooit meer. Machtig mooi ding alleen teveel van het goede voor mij.
Nu alleen nog je handtekening aanpassen; Gear: Korg Trinity+, Kurzweil PC3X :maffia:
 
Ik zie Oasys 88 te koop voor 2400 euro. Shocking dat ie zo gekelderd is. Enerzijds denk ik: doen, voor zo'n mooi ding. Maar ik denk ook: waarom is ie zo gekelderd in prijs? Is ie werkelijk zo weinig waard geworden? Of is het gewoon een mooie deal?
 
Hij is zo gekelderd in prijs omdat hij inmiddels opgevolgd is door de Korg Kronos. Die kan volgens mij alles wat de Oasys kan en meer.
 
Ti's dat ik geen geld heb, anders had de Oasys allang hier gestaan. Alles in een, geen midi kabels. En zeker geen computer (Mac of Windows) om te componeren. Alleen de Oasys. :{
Wat me opvalt zijn de verschillen in prijzen. Maarja , zoals veel muzikanten: weinig geld maar dromen genoeg.
 
Laatst gewijzigd:
Met de Korg Oasys 88 keyboards die je momenteel te koop ziet aan ietsje rond de 2200 euro moet je nog wel zo'n 500 euro extra tellen voor bijvoorbeeld de legacy EXi (MS-20 Polysix) en de MOD-7 ,want die zitten er meestal niet bij.
Verder is een Korg Oasys zeker niet verouderd en kan ie nog steeds mee,maar blijkbaar zijn de extra functies en mogelijkheden van de Korg Kronos belangrijk voor sommige en die verkopen blijkbaar dan hun Oasys.
Omdat de Korg Kronos minder luxe knoppen heeft is ie dus nieuw veel goedkoper,daarom dat een tweedehands Oasys tenslotte nu zo goedkoop aangeboden wordt.
 
Aaa, vandaar, word al duidelijk. Dus dan moet je inderdaad denken tussen de 2500 en 3000?
Is jammer dat mijn drums niet zo in trek is (haal dan nog dat bedrag niet maar ben dan wel iets dichterbij. En eventueel Yamaha Motif 7 classic. Heb een aantal leuke apps voor mijn ipad en binnenkort de Akai synthstation 49.
Ik ga er wel komen. Thanks.
 
Back
Top